Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τίμησε τον π. Παναγιώτη Ρόδη με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου


Στην Πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα Πατρών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τίμησε τον εφημέριο του Ναού π. Παναγιώτη Ρόδη με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου. Τον κέλευσαν ο Ηγούμενος της Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστόριας Νέας Υόρκης Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ζαχαρής και ο  Διευθυντής Θρησκευτικού ΓΕΕΘΑ Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Γουρδούπης.






9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια.Καλή Διακονία.

Ανώνυμος είπε...

Χάρηκα που ο σεβασμιότατος τίμησε τον π. Παναγιώτη που κάθε Πέμπτη συμπαραστέκεται στον πνευματικό καταρτισμό και τον αγώνα μας εδώ στο πανεπιστήμιο.

Ανώνυμος είπε...

Του αξίζει η τιμή.
Προσφέρει.

Ανώνυμος είπε...

Τα οφίκια αποτελούν βέβαια ένδειξη τιμής και αναγνώρισης ωστόσο τα τελευταία χρόνια στην ελλαδική εκκλησία μοιάζουν με ένσημα στο βιβλιάριο ανεγέρσεως ναών. Η σημερινή ωστόσο απόδοση στον π. Παναγιώτη διαφέρει και αξίζει.
Κάθε ευλογία και στηριγμό του Θεού στη ζωή του.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να τον δυναμώνει στην ιερατική του διακονία ώστε να είναι τα έργα του ευάρεστα στον Θεό και στους ανθρώπους. Ο π. Παν. Ρόδης είναι κληρικός με ήθος, με αξιοπρέπεια, θεολόγος με γνώσεις και αφιλοχρήματος.

Ανώνυμος είπε...

Τα συγχαρητήρια μου π. Παναγιώτη για την απονομή του οφφικίου του πρωτοπρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο. Το ανώτερο αυτό οφφίκιο συνήθως απονέμεται σε λόγιους κληρικούς. Και σεις επάξια μπορείτε να στέκεστε δίπλα τους λόγω της άρτιας θεολογικής και θύραθεν κατάρτισή σας. Βέβαια σημαντικό είναι και το λοιπό σας έργο, όπως η ανέγερση εκ θεμελίων του καέντος Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα, συγγραφικό κ.α.
Ιδιαίτερα θα σταθώ στην παρουσία και πρόσφορά σας στο πανεπιστήμιό μας. Στις διαπροσωπικές σας σχέσεις με καθηγητές και φοιτητές και τη θετική επίδραση που ασκεί ο λόγος και η αγάπη σας.
Ο Θεός να σας χαρίζει χρόνους μακρούς με άφατη υγεία για να χαίρεστε την ιερωσύνη σας, την οικογένειά σας και να συνεχίσετε το πολυσχιδές έργα σας.

Παναγιώτης Μαρτίνης, Θεολόγος

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιοι ιερείς μπορούν να τιμήσουν τον Σταυρό με τον οποίο τιμήθηκαν.
Άξιος!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Παναγιώτης διαθέτει βαθειά θεολογική γνώση, την οποία απέκτησε θυσιάζοντας όχι μόνο χρήματα για την απόκτηση μιας πλουσιότατης βιβλιοθήκης αλλά και χρόνο και κόπο για τη μελέτη τους. Επίσης οι πολλές γνώσεις που απέκτησε από τη μελέτη δεν έμειναν ξηρή θεολογική γνώση αλλά μέσα από την εμπειρία και τον αγώνα του έγιναν κατευθυντήριες γραμμές για την απόκτηση μιας συνολικής, εμπεριστατωμένης αλλά και σύγχρονης θεολογίας που υπηρετεί τον κάθε άνθρωπο, προσωπικά και εν χρόνω και χωρίς ρετσέτες και στεγανά.
Αν δίπλα σε αυτά προσθέσουμε ότι ο βίος του είναι τύπος των πιστών το μόνο που μένει είναι να ευχόμαστε ο Πανάγιος Θεός να τον στηρίζει και χαριτώνει για να τον χαιρόμαστε και να στηριζόμαστε πολλαπλώς από την παρουσία του.

Ανώνυμος είπε...

Θησαυρός θεολογικών γνώσεων ο παπά-Ρόδης.