Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Βαρθολομαίου του παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου, πολλά τα έτη

Το Φανάρι ακόμη ανηφορίζει 
τον μαρτυρικό δρόμο του Γολγοθά. 

Ας ευχηθούμε στον εορτάζοντα Πατριάρχη του Γένους 
κ. Βαρθολομαίο 
σύντομα να χαρεί το φως 
και τη δόξα της Αναστάσεως. 

Βαρθολομαίου του παναγιωτάτου
και Οικουμενικού Πατριάρχου, πολλά τα έτη”.

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να τον αξιώσει ο Θεός για τους αγώνες του για την Μεγάλη Εκκλησία να λειτουργήσει και στην Αγία Σοφία.
Πολύχρονος.

Ανώνυμος είπε...

Το Φανάρι επί των ημερών του Βαρθολομαίου έγινε προβολέας που φωτίζει σε Ανατολή και Δύση.
Είναι ένας πνευματικός αλλά συνάμα και δυναμικός Πατριάρχης.
Είναι εγγύηση για την Εκκλησία η παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη.
Τα χρόνια του πάμπολλα.

Ανώνυμος είπε...

Επί Βαρθολομαίου θα έλθει η ανάσταση του Πατριαρχείου. Του χρόνου της Μεσοπεντηκοστής θα λειτουργίσει και στην Αγία Σοφία.

Ανώνυμος είπε...

Πού τον είδες τον προβολέα δεύτερε ανώνυμε;Όι συμπροσευχές,οι τραγουδιάρες της Γιουροβίζιον,τα καραγκιοζιλίκια της Ασσίζης είναι προβολέας;

Ανώνυμος είπε...

Βγάλε το δοκάρι της προκατάληψης Ταλιμπάν 2.38 και τότε θα τα δεις με αγάπη και νηφαλιότητα τα ζητήματα που έθιξες. Ο Βαρθολομαίος είναι σπουδαία μορφή με κύρος Πατερικό.

Ανώνυμος είπε...

Στον Γολγοθά που καθημερινά ανεβαίνει ο μαρτυρικός Πατριάρχης του Γένους, οι χειρότεροι δεν είναι οι εκτός που τον πολεμούν με λύσσα, αλλά το ποίμνιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας το οποίο είναι αχάριστο. Όμως ευτυχώς που ο γενναιόψυχος και αγιομίμητος Βαρθολομαίος συνεχίζει να σκορπά τις δυνάμεις του για την Εκκλησία την οποία με αυταπάρνηση υπηρετεί από παιδικής ηλικίας.
Τα έτη Του πολλά και ευλογημένα.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΟΜΩΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?

Ανώνυμος είπε...

Μερικοί ταλιμπάν του οικουμενισμού καλό θα είναι να μάθουν επιτέλους να διακρίνουν μεταξύ θεσμού και προσώπων που υποτίθεται ότι υπηρετούν το θεσμό.

Ανώνυμος είπε...

Ο π.Νεόφυτος καλό θα ήταν να είναι λιγάκι συγκρατημένος όταν ονομάζει αγιομίμητο τον αθετούντα τις επιταγές των αγίων προκατόχων του Φωτίου,Γρηγορίου Ναζιανζηνού,Πρόκλου,Ιωάννου του Χρυσοστόμου και τόσων άλλων αναφορικά με τις σχέσεις με τους αιρετικούς!Μάλλον προκαλεί την ιστορική μας μνήμη και την ορθόδοξη αυτοσυνειδησία μας.Ευτυχώς το ποίμνιο δεν τρώει κουτόχορτο κι έχει καταλάβαει ότι το Φανάρι δεν εκπέμπει το φως της Ορθοδοξίας αλλά το σκοτάδι του οικουμενισμού.

Ανώνυμος είπε...

12:53 εννοείς άραγε αυτά που γράφεις;Από πού κι ως πού προβλέπεται να γίνει κάτι τέτοιο;Συντρέχουν οι προυποθέσεις,διεθνείς και τοπικές;Μακάρι να γινόταν κάτι τέτοιο αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες είναι αδύνατο!

Ανώνυμος είπε...

Βρε θρησκευόμενοι χριστιανοί ο άνθρωπος σήμερα γιορτάζει.
Δώστε κάποια ευχή.
Κάντε και καμιά προσευχή.
Άστε το φτυάρι της κριτικής έστω και για μια μέρα.
Αμάν ποια.
Είσθε για τα μπάζα.
ΝΣ

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς κάποιοι με αφορμή την ονομαστική γιορτή του πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως μίλησαν για προβολείς και άλλα τέτοια φαιδρά προκαλώντας δικαιλογημένες αντιδράσεις.Πρέπει να εννοήσουν μερικοί ότι ο λαός του Θεού έχει αγανακτήσει απ την πολιτεία κάποιων εκκλησιαστικών ταγών και πάνω απ τα πρόσωπα έχει τοποθετήσει την αγία μας Ορθοδοξία και την υπεράσπισή της.Όσο για το φτυάρι της κριτικής ωχριά μπροστά στο φτυάρι της απαξίωσης που χρησιμοποιούν μερικοί χαρακτηρίζοντας όσους αντιστέκονται στις οικουμενιστικές πρακτικές σαν ταλιμπάν,φονταμενταλιστές,επαρχιώτες κ.τ.ο.Κλασσική περίπτωση του επιπέδου της φρασεολογίας που χρησιμοποιούν είναι και τα όσα περί μπάζων ανέφερε ο Ν.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Να τον χαιρόμαστε είναι μια εγγύηση η παρουσία του στο πηδάλιο της Πρωτόθρονης Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Φαιδρή είναι η μιζέρια που έχεις. Ο Πατριάρχης με την βιωτή και τα έργα του φωτίζει τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Τα χρόνια του να είναι πολλά και ευλογημένα. Όσο για τα πικρόχολα που αδελφοί εν Χριστώ χωρίς σύνεση προσφέρουν ας τα ξεπερνά. Πόσα πέρασαν οι Άγιοι Απόστολοι και οι Άγιοι της Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Η ντροπή ανήκει εξ ολοκλήρου σ αυτούς που άκριτα εγκωμιάζουν τον κατασκανδαλίσαντα τις ορθόδοξες συνειδήσεις πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.Έχουν γραφεί πάμπολλα εναντίον της πολιτικής του στον τομέα των διαχριστιανικών και των διαθρησκειακών σχέσεων και όλα τεκμηριωμένα.Με διεθύνσεις και ονόματα.Οι υποστηρικτές του το μόνο που γνωρίζουν είναι τα ανέξοδα εγκώμια.Για την ταμπακέρα ούτε λόγος να γίνεται.Κενοί επιχειρημάτων μιλούν για μιζέρια.Δε θα μας κλείσετε το στόμα οι προσκυνημένοι και οι συμβιβασμένοι!

Ανώνυμος είπε...

H παρομοίωση του αρχιοικουμενιστή πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως με τους αγίους αποστόλους και λοιπούς αγίους της Εκκλησίας είναι τουλάχιστον ασεβής για να μη χρησιμοποιήσουμε βαρύτερη έκφραση.Γιατί οι απόστολοι ούτε συμπροσευχές με τους αιρετικούς πραγματοποιούσαν,ούτε θα φωτογραφίζονταν με τις ξετσίπωτες τραγουδιάρες της Γιουροβίζιον,ούτε στα καραγκιοζιλίκια της Ασσίζης θα συμμετείχαν,ούτε θα έκαναν πολυδάπανα ταξίδια στις εβραίικες συναγωγές στις ΗΠΑ,ούτε θα δώριζαν κοράνια!Λίγος σεβασμός στους αποστόλους και τους αγίους απ το συγκεκριμένο ανώνυμο δε θα έβλαπτε!

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά το ολίσθημα του οικουμενικού πατριάρχη που χαρακτήρισε το βλάσφημο κοράνιο άγιο είναι πολύ μεγάλο!Μας απογοήτευσε!

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ τα σχόλια σε σχέση με το πρόσωπο του Πατριάρχου και θλίψη γεμίζει την ψυχή μου. Όχι γιατί τον κατηγορούν, ούτε διότι τον υπερασπίζονται. Αλλά διότι με την ευκολία που δίνουμε τη συνταγή για κέικ αποφαινόμαστε περί του προσώπου μη φειδόμενοι υπερβολών ούτε οι μεν ούτε οι δε. Οι "λιβανίζοντες" ονομάζοντάς τον Πατέρα Πατέρων. Οι "μετά βδελυγμίας αποκηρύσσοντες" καταμαρτυρώντας του την εσχάτη προδοσία.
Δεν είναι βέβαια πρωτοφανές αυτό ούτε για το λαό μας αλλά -δυστυχώς- ούτε για τους εν Ελλάδι ορθοδόξους χριστιανούς.
Πράγματι ο Πατριάρχης έχει πάρει αποφάσεις και πρωτοβουλίες που, αν μη τι άλλο, ξενίζουν. Είναι δικαίωμά μας να εκφράσουμε με σεβασμό προς το θεσμό αλλά με παρρησία ως προς την εξουσιαστική δομή τις όποιες αντιρρήσεις μας. Αυτό θα το κάνουμε με προσευχή, ταπείνωση και αληθινό πόνο για την εκκλησία μας, αλλά και για τον ποιμενάρχη. Η ήρεμη, τεκμηριωμένη και με αγάπη κριτική θα εισακουστεί πολύ καλύτερα από τον απέναντί μας είτε είναι ο πατριάρχης είτε ο ή η συζυγός μας. Πιστεύει κανείς ειλικρινά ότι ο κάθε ταγός, είτε εκκλησιαστικός είτε και πολιτικός εφόσον δεν έχει απωλέσει πλήρως τη συνείδησή του δεν αγωνιά τα βράδια στο προσκεφαλό του για το βάρος των αποφάσεων που παίρνει, για την ευθύνη των επιλογών του, για τον αντίκτυπο των πράξεών του;
Ο μόνος τρόπος να κατασιγάσουμε αυτή την απαραίτητη και υγειά φωνή της συνειδήσεως είναι να κάνουμε σκληρή, ανελέητη, άδικη ίσως (είτε στην ουσία είτε στον τρόπο) κριτική. Τότε, εντός του ταγού, παιρνουν το πάνω χέρι οι ψυχολογικοί μηχανισμοί άμυνας και σκοτώνουν την επιθυμητή εσωτερική νήψη.
Τέλος μεγάλη είναι και η ευθύνη των λιβανιζόντων. Οδηγούν σε απώλεια της αίσθησης της πραγματικότητας τον λιβανιζόμενο, ενώ όχι σπάνια ζαλίζουν τη λογική του χαϊδεύοντας τον ναρκισσισμό του.
Αυτάααα!
Ας κάνουμε κάτι όλοι μαζί απόψε για τον Πατριάρχη και οι μεν και οι δε: Ας πούμε δυο λόγια προσευχής.
w

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα γράφεις w. Θα ακολουθήσω την υπόδειξή σου για προσευχή. Το πρόβλημά μας είναι ότι πισώπλατα λέμε πολλά. Θα ήθελα να γνώριζα τι θα έλεγαν όλοι αυτοί οι ανώνυμοι κατήγοροι αν συναντούσαν και συζητούσαν με τον Βαρθολομαίο.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε φώτισε και δυνάμωσε με το Πνεύμα Σου το Άγιο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Αμήν.

Ανώνυμος είπε...

Με τον πάπα τι γίνεται; Καλά ο οικουμενισμός σας...;

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν και πολλοί επώνυμοι που έχουν μιλήσει σχετικά στο Βαρθολομαίο ανώνυμε των 11:14μ.μ.Κι αυτός φυσικά συνεχίζει να σκνδαλίζει σα να μη συμβαίνει τίποτε!Μάλλον τα περί σκανδάλου που αναφέρει η αγία Γραφή αναφέρονται στο χριστιανικό... προλεταριάτο και δεν έχουν εφαρμογή στους μεγαλόσχημους κληρικούς!

Ανώνυμος είπε...

Πολλά κι ευλογημένα τα έτη στον Παναγιώτατο,
με ορθοτόμηση του λόγου της του Θεού αληθείας
για να λάμψει στην Οικουμένη το Φως της Ορθοδοξίας.
Μαρία Π.Μ.