Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Ολόθερμες ευχές στον π. Καλλίνικο Κακάντα

Στον εορτάζοντα πρεσβύτερο
π. Καλλίνικο Κακάντα
εφημέριο στον Ναό Αγίου Ανδρέου Κανάγκας Κονγκό
τις ολόθερμες ευχές μου.

Η σκέψη και οι προσευχές πολλών φίλων εξ Ελλάδος τον συντροφέφουν.
Ο Θεός να τον χαριτώνει ώστε να δίδει τη μαρτυρία
της Ορθοδόξου πίστεως στην πατρίδα του.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πω...Πω...Πω...

Τι αναμνήσεις από την φώτο αυτή.

Στον τόπο του βιβλιοπωλείου τι έχουμε ζήσει εκεί!

ΤΙ όμορφες πνευματικές κουβέντες…

Χαλάλι μερικών…Ας είναι…

Από τότε που «έφυγε» ο κ.Κωστόπουλος από το μαγαζί της Ζωής δεν έχω περάσει ούτε απέξω. Και ούτε θα περάσω…!!!!

Ν.εανια.Σ

Ανώνυμος είπε...

Τί κακίες είναι αυτές; Και τώρα που δεν θα περάσεις απ΄έξω, ολόκληρη η αδελφότης ΖΩΗ θα πέσει σε κατάθλιψη...

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Να ευχηθώ στο καλό μας κληρικό από το Κονγκό ο Θεός να του χαρίζει χρόνια πολλά και δύναμη για να εκτελεί τα ιερατικά του καθήκοντα στην χώρα αυτή που διψά για τον Χριστό.

Ο ΝεανίαΣ να περνά από το βιβλιοπωλείο. Έχει κατάλληλα βιβλία για την ηλικία του. Τα έχω και εγώ από τον πατέρα μου. Είναι «Τα αγνά νιάτα» με τα οποία θα γελάσει πολύ. «Μέσα στον όμορφο Κόσμο», «Ενώ ο 20ς αιώνας φεύγει» «Τα νιάτα και η εποχή μας» κλπ. Δεν πρέπει να αφήσει αδιάβαστο και το βιβλίο του π. Χριστοδουλιά με το οποίο υμνεί την Χουντική επέμβαση στο Πολυτεχνείο και κατακρίνει τους ταραξίες κομουνιστές φοιτητές με θέμα «Τι μας λέγουν τα οδοφράγματα των Αθηνών;
Ο ΝεανίαΣ πρέπει να διαβάσει και όλα τα παιδικά διηγήματα που έχουν αφήσει εποχή. Εδώ και 50 χρόνια τα βγάζουν πολυτονικά ακόμα και σήμερα με τα ίδια απαρχαιωμένα εξώφυλλα. Να διαβάζει και την «Ζωή του Παιδιού» που ανακυκλώνει τα ίδια θέματα από παλιά. Γέρασαν και αυτές και δεν μπορούν να γράψουν. Αν τα κάνει αυτά ο ΝεανίαΣ θα γίνει σωφρονισμένος προπαντός αν επακολουθήσει κατά γράμμα τα όσα λένε «Τα αγνά νειάτα»

Στον φίλο που λέει περί κατάθλιψης των σεβαστών μελών της Ζωής. Αυτοί δεν θα πάθουν τίποτα γιατί δεν έχουν προβλήματα. Παιδιά σκυλιά και τα υπόλοιπα δεν έχουν. Τα έχει η Οργάνωση όλα πληρωμένα γιαυτούς. Τις Κυριακές όταν πάω τον πατέρα μου για Εκκλησία στο «κτήμα της Αγίας Παρασκευής» είναι όλοι τους μέσα στην χαρά. Το φαγητό έτοιμο, το σκούπισμα πλύσιμο κλπ…. λεφτά υπάρχουν για τους υπαλλήλους. Τους βλέπεις όλους στην τρίχα. Δεν θα τους καεί καρφί για τίποτα. Εμάς μας κόψαν μισθούς αυτοί επί της Αγίου Ιωάννου έφτιαξαν δύο πολυκατοικίες… να τα λεφτά… είναι μια χαρά και τον Νεανία τον έχουν γραμμένο όπως και όλως εμάς. Πάνω από όλα η Κίνηση και όχι η κινητήρια δύναμη που είναι τα κορόιδα σαν τον Πατέρα και τη Μάνα μου που τρέχουν σε Κύκλους Πρόνοιες και δεν ξέρω τι άλλα έχουν για να τους έχουν μαντρωμένους.
Όμως κάνω υπομονή γέρασαν και σε λίγο θα το κλείσουν το μαγαζί το οποίο τώρα το συντηρούν πιστά μέλη όπως οι δικοί μου.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Καλλίνικος θα τα έχει χάσει. Ο ιστολόγος του ευχήθηκε και οι ελληναράδες άρχησαν το φάγωμα. Συγγνώμων πάτερ. Χρόνια σας πολλά.
Νεανία μην ζεις με αναμνήσεις. Να ζεις το σήμερα και το αύριο. Όλα έχουν αρχή και τέλος. Μια περίοδος του βιβλιοπωλείου πέρασε μια νέα άρχισε. Όλα καλά.
Έχεις πολλά αποθαμένα Αληθεύοντες διάβασα τα όσα καταμαρτυρείς στα κείμενά σου. Άφησέ τους στην μακαρία λήξει τους Ζωικούς είναι πάνω από 100 βιολογικά έφτασε η φθορά.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Καλλίνικος είναι πάντα με το χαμόγελο. Του εύχομαι να οδηγεί με το πετραχήλι του ψυχές στον Χριστό και να είναι καλά η παπαδιά και τα παιδιά του.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

π. Geras Imos είπε...

Χρόνια πολλά π. Καλλίνικε! Τώρα που πήρες το πτυχίο της Θεολογίας μην ξεχνάς τους συμφοιτητές σου (και ειδικά τους συνοικοτρόφους σου). Να 'χουμε την ευχή σου.

Γεράσιμος, Πάτρα

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά και γεμάτα υγεία.

Αναστάσιος είπε...

Ο χώρος στον οποίο είχε τραβηχτεί η φωτογραφία με τον π. Καλλίνικο έδωσαν αφορμή στον εκλεκτό και πολυαγαπημένο φίλο με την υπογραφή Ν.εανία.Σ να διατύπωση τις σκέψεις του.
Μετά από αυτό, ο «Αληθεύοντες εν αγάπη», έγραψε τα όσα ήθελε να πει.

Χθες σεβαστός κληρικός εξέφρασε την δυσφορία του για τα όσα εκφράζει παραπάνω ο «αληθεύοντες εν αγάπη».

Νομίζω ότι είναι αυτονόητο αλλά το επαναλαμβάνω, τα όσα γράφουν εδώ οι αναγνώστες εκφράζουν τις απόψεις τους και δεν σημαίνει ότι συμφωνούν με τις δικές μου.

Προσωπικά, απαντώ σε σχόλια μόνο σε όσα με ενδιαφέρουν. Τα υπόλοιπα τα προσπερνώ, και τα αφήνω στην κρίση των αναγνωστών να τα σχολιάσουν.

Δεν γνωρίζω το πρόσωπο αυτό το οποίο τύπωσε και έδωσε στον σεβάσμιο κληρικό τους σχολιασμούς της παρούσας αναρτήσεως. Επιθυμώ όμως να του πω, ότι αν διαφωνεί με τα γραφόμενα κάποιου σχολιαστή, ας καταγράψει τις σκέψεις του και τις αντιρρήσεις του ΕΔΩ, ώστε να γίνουν και άλλοι μέτοχοι των απόψεων και να αντικρουστούν οι λανθασμένες απόψεις. Με το να τις μεταφέρει τυπωμένες δεν προσφέρει τίποτα, και κατά το ευαγγελικό «ουδέν οφελεί αλλά μάλλον θόρυβος γίνεται» χωρίς κάποια ωφέλεια.