Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ Γνώρισαν την Αρχαία Ολυμπία ,την Τέχνη και την Κληρονομιά των προγόνων τους

 Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων τους σε Ιστορικούς χώρους του Ελληνισμού οι Ομογενείς φοιτητές που λαμβάνουν μέρος στο Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου βρέθηκαν την Τετάρτη 25 Ιουλίου στην Αρχαία Ολυμπία .Εκεί επισκέφτηκαν τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο και γνώρισαν τόσο τον τόπο όσο και μερικές από τις σπουδαιότερες διαστάσεις της Τέχνης και του Πολιτισμού των Προγόνων τους .
Το πρόγραμμα φιλοξενίας Ελλήνων φοιτητών από την Αμερική πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια με συνεργασία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα και οργανωτή την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά. Στο συγκεκριμένο Σχολείο , που φιλοξενείται στην Καλαμάτα και οι φοιτητές διαμένουν στην Εστία των ΤΕΙ Καλαμάτας ,διδάσκουν Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με στόχο την εκμάθηση Ελληνικής Γλώσσας ,Ιστορίας και Πολισμού ,ενώ προσκεκλημένος Καθηγητής είναι ο Καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Νιάρχος .Φέτος φιλοξενούνται 38 νέοι ομογενείς φοιτητές από Η.Π.Α. ,Καναδά και ,για πρώτη φορά και από Ρωσία .
Στην Αρχαία Ολυμπία οι ομογενείς φοιτητές συνοδεύονταν από τον εκπρόσωπο της Παμμεσσηνιακής κ. Χρήστο Γιαννόπουλο ,τον κ. Νικόλαο Κρεμμυδιώτη από το Μόντρεαλ ,τον Καθηγητή Κων. Νιάρχο και τις διδάσκουσες στον Καναδά Βασιλική Γκρόσο και Ευγενία Καστόρα-Παναγιωτοπούλου και τον Μηχανολόγο και συνεργάτη του προγράμματος Βασίλειο Γιαννέτο .Τους φοιτητές υποδέχθηκε ο φιλόλογος Καθηγητής και συνεργάτης του καθηγητή Νιάρχου κ. Γεώργιος Κουρκούτας που τους ενημέρωσε για την παγκόσμια σπουδαιότητα του Χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας και την μεγάλη Ιστορία της περιοχής και των Ολυμπιακών Αγώνων .Παράλληλα τους μίλησε για την Τέχνη και τον Πολιτισμό των Αρχαίων Ελλήνων ,κάτι που πρέπει να τους κάνει υπερήφανους ως Έλληνες του Εξωτερικού διότι είναι φορείς ενός αξεπέραστου και οικουμενικού Πολιτισμού .
Οι φοιτητές θα ολοκληρώσουν τα μαθήματα και τις δραστηριότητες τους στις 4 Αυγούστου με επίσκεψη στο Μουσείο Ακροπόλεως στην Αθήνα .
Γεώργιος Κουρκούτας


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιες φιλοξενίες είναι καλές. Συγχαρητήρια σε όλους.