Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ιερά Μονή Πέτρου Βόντα Ρουμανίας - π. Θεοδόσιος Τσιτσιβός


Στην Ιερά Μονή Πέτρου Βόντα συναντήσαμε τον σύγχρονο Ομολογητή, π. Ιουστίνο Πίρβου. Ο π. Ιουστίνος εξέτισε 12ετή ποινή στις φυλακές του αθεϊστικού καθεστώτος. Σήμερα είναι γνωστός για την αυστηρή πιστότητά του στην Ορθόδοξη Παράδοση και για το γεγονός ότι περίπου 1500 μοναχοί προέρχονται από το πετραχήλι του. Είναι χιλιάδες οι άνθρωποι που πηγαίνουν να εξομολογηθούν, να συμβουλευθούν και να πάρουν την ευχή του. Παρά την ηλικία του (95 ετών) και το πρόσφατο κάταγμα στο πόδι, συνεχίζει να δέχεται κόσμο καθημερινά απ΄ το πρωί μέχρι το βράδυ. Οι πιστοί κατασκηνώνουν στο μοναστήρι από την προηγούμενη μέρα, προκειμένου από το πρωί να μπουν στην σειρά σ΄ ένα στενό διάδρομο της μονής έτσι ώστε μέχρι το βράδυ να δουν τον γέροντα. Ο π. Ιουστίνος για την Εκκλησία της Ρουμανίας θεωρείται αντίστοιχα κάτι σαν τον π. Παΐσιο στην Ελλάδα.

π. Θεοδόσιος Τσιτσιβός





Φωτο από τη γυναικεία  Ι. Μονή Πέτρου Βόντα, που ίδρυσε ο π. Ιουστίνος. Διακρίνεται το μεγάλο κτήριο στο οποίο λειτουργεί σύγχρονο ιατρείο στο οποίο διακονούν ως ιατροί-νοσηλευτές οι μοναχές.





 Στις φωτο διακρίνεται ο π. Ιουστίνος ευλογών τον π. Θεοδόσιο και τον Ανδρέα και τη μικρή Ελένη Γκοτσοπούλου

Οι Φωτογραφίες είναι από την 6ήμερη προσκυνηματική εκδρομή
στην Ρουμανία του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πατρών


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας μας γράψει ο π. Θεοδόσιος και κάτι από αυτά που τους είπε ο Γέροντας.

Ανώνυμος είπε...

Φυσικα εαν Θελει και ο Ιδιος ο Γεροντας που του Μιλησε, εαν Εχει αυτη την Ευλογια, να Μιλησει.

Ανώνυμος είπε...

πωω τι ωραία μέρη Θέ μου!

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλούμε τον π. Θεοδόσιο να μας μεταφέρει κάτι από τις πνευματικές συμβουλές του π. Ιουστίνου και για την ωφέλεια την ιδική μας.

Ανώνυμος είπε...

Όμορφο δείχνει το μοναστήρι. Διαφέρει από την αρχιτεκτονική των ελληνικών μοναστηριών. Σήμερα με την κρίσει που περνά η κοινωνία από οικονομικής πλευράς θα ήταν καλό στα μοναστήρια των πόλεων να λειτουργούν ιατρεία. Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει σε ναούς για την φτωχολογιά.

Ανώνυμος είπε...

Όμορφη μονή.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα σχόλια του σεβαστού π. Θεοδοσίου. Όμως με αυτά που έγραψε για τον Γέροντα μας άνοιξε την όρεξη για να μας μεταφέρει κάτι από τις πνευματικές νουθεσίες του Γέροντα που άκουσε. Η καταγραφή θα ήταν ότι το καλύτερο για την στήριξη του αγώνα μας.