Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Δηλώνω ότι παρακολουθώ αγρύπνως το εθνικό θέμα της Βορείου Ηπείρου, καθώς και όλα όσα αφορούν στο Έθνος μας - Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης
Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης
κ. ΑΝΔΡΕΑΣ,
έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις :

«Ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα με τα όσα είπε επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως εκατό (100) ετών από την «ανεξαρτησία» της Χώρας του, αποκάλυψε τους κρυφούς πόθους και τα ανόσια σχέδια της Αλβανίας σε βάρος της Ελλάδος. Είπε, δηλαδή, ότι οι Αλβανοί έχουν πάντοτε στον νου και στα σχέδιά τους την «Μεγάλη Αλβανία», που θα περιλαμβάνη το Κόσσοβο, μέρος της FYROM, την Φλώρινα, την Καστοριά, τα Ιωάννινα, την Άρτα και την Πρέβεζα !
Βέβαια, αυτές είναι πάγιες απόψεις των Αλβανών που κάθε τόσο τις προβάλλουν, όπως προβάλλουν και το ζήτημα των διαβοήτων «Τσάμηδων». Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, δείχνονται και αχάριστοι προς την Ελλάδα, από την οποία «χόρτασαν ψωμί», κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια. Ο Προκάτοχός μου, αοίδιμος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρός ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ έλεγε συχνά και με έμφαση, ότι «οι Αλβανοί δεν έχουν μπέσα». Και το έλεγε μετά λόγου γνώσεως ...
Γι’ αυτό δοκίμασα μεγάλη ικανοποίηση όταν πληροφορήθηκα ότι ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημ. Αβραμόπουλο ματαίωσε - εξ αυτού του λόγου - το ταξίδι του στην Αλβανία.
Ήταν καιρός ! Γιατί μέχρι τώρα η πολιτική των ηπίων τόνων δεν απέδωσε καρπούς και μάλιστα, ως προς το φλέγον πάντοτε θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αδελφών μας της Βορείου Ηπείρου. Συγχαίροντας τον κ. Υπουργό Εξωτερικών, δηλώνω ότι παρακολουθώ αγρύπνως το εθνικό θέμα της Βορείου Ηπείρου, καθώς και όλα όσα αφορούν στο Έθνος μας».

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φτάνει μόνο η ακύρωση της επίσκεψης;
Όχι.
Η Κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία.
Να προσφύγει στις νικήτριες δυνάμεις του β΄ πολέμου για την επιστροφή της Βορείου Ηπείρου στην Ελλάδα.
Αυτό ήταν ο πόθος του Σεβαστιανού.

Ανώνυμος είπε...

Οι Αλβανοί έχουν «μπέσα» κοίταζαν πάντα την «μεγάλη Αλβανία». Ο ελληνικός παράγοντας δουλεύει με ερασιτεχνισμούς για να μην χρησιμοποιήσω ποιο βαριά κουβέντα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κονίτσης φωνάζει και οι διάφοροι απάτριδες τον κριτικάρουν.
Μην πτοείσαι Άγιε Κονίτσης συνέχισε να ξυπνάς συνειδήσεις. Το έχει ανάγκη η Πατρίδα. Άσε τους μικρούς τραγουδοποιούς να κάνουν τον χαβαλέ τους. Εσύ να παραμένεις ακέραιος αγωνιστής της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Ανώνυμος είπε...

Δεσπότη μου καλές οι δηλώσεις αλλά η ΣΦΕΒΑ και ο ΠΑΣΥΒΑ είναι απενεργοποιημένοι από την μπρίζα. Αυτές οι δύο οργανώσεις ήταν τα δύο πόδια του Σεβαστιανού. Τώρα εσύ προχωράς μόνος. Δεν φτάνουν οι δηλώσεις όταν εσύ δεν επικοινωνείς με τα ΜΜΕ. Τα πράγματα ζορίζουν. Όσο είναι καιρός ενεργοποίησε τα στελέχη του Σεβαστιανού. Οι δύο σύλλογοι πρέπει να δραστηριοποιηθούν.

Ανώνυμος είπε...

Οι πολιτικοί από ετών κατέστρεψαν την εξωτερική πολιτική της φιλτάτης πατρίδος μας. τώρα στα έσχατα κατέστρεψαν και την οικονομική πολιτική. Μόνος παράγοντας γνησίου λόγου είναι η εθναρχούσα εκκλησία. Ο μητροπολίτης κ. κ. Ανδρέας με τις εκάστοτε δηλώσεις του εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα γράφει και τα λέει.