Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Πατρών

 
Ο μεν θερισμός πολύς, οι δε εργάται ολίγοι. Δεήθητε ουν του Κυρίου του θερισμού. Όπως εκβάλη εργάτας εις τον θερισμόν αυτού».
Αυτόν τον πολυσήμαντο λόγο του Χριστού, απέδειξαν, από τις πρώτες ημέρες της εγκαταστάσεώς των στη νεοσύστατη ενορία της Αγίας Μαρίνης Πατρών, οι εφημέριοι του Ναού π. Παναγιώτης Θωμάς και ο π. Γεώργιος Τζεφριός, πόσο βαθιά τον έχουν βάλει στην καρδιά τους.
Με έντονο λοιπόν το συναίσθημα ευθύνης - οι δύο καλοί μας κληρικοί - απέναντι στην περιουσία του Κυρίου μας, άρχισαν να αναζητούν τρόπους και να δημιουργούν προϋποθέσεις, ώστε να επανδρώσουν τα ενοριακά κατηχητικά τους σχολεία όλων των βαθμίδων, με σκοπό να καλλιεργήσουν τις λογικές ψυχές στον αμπελώνα του Κυρίου.
Εκτός από τα εκατό και πλέον παιδιά που επανδρώνουν τις κατηχητικές ομάδες με πολυποίκιλες δραστηριότητες, έχουν οργανώσει και κύκλους ενηλίκων, ανδρών και γυναικών. Εκείνο όμως που εντυπωσιάζει, είναι η συμμετοχή νέων ζευγαριών που συμμετέχουν στους κύκλους και γενικότερα νέοι άνθρωποι.
Έτσι, χθες το απόγευμα κατηχητής ήτο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος! Ο οποίος παρακολουθεί με ξεχωριστή ικανοποίηση την πρόοδο όπως είπε της ενορίας, αφού από την πρώτη στιγμή της ελεύσεώς του στην Ι.Μ. Πατρών, πρωτοστάτησε στην ανέγερση του ναού και εν συνεχεία στην σύσταση της ενορίας.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με τα εξήντα και πλέον ενήλικα κατηχητόπουλα για μιάμιση και πλέον ώρα, μέσα σε μία ορθόδοξη χριστιανική ατμόσφαιρα. Ο Επίσκοπος αναφέρθηκε για την ενότητα της οικογένειας και την αγάπη. Κατόπιν ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκομένους.
Ήτο τόσο εποικοδομητική η συζήτηση, ώστε ο Σεβασμιώτατος ανέφερε αρκετά άγνωστα γεγονότα από την νεανική του κυρίως ηλικία, αλλά και για τα αποτελέσματα της προσευχής. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο τόπος, καθώς και στην επιτακτική ανάγκη της αλληλεγγύης και της φιλανθρωπίας για τους ενδεείς συνανθρώπους μας.
Ο π. Παναγιώτης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του, την αγάπη και για ότι έχει προσφέρει στην εν λόγω ενορία.  
Οι καλές κυρίες που διακονούν το Ναό προσέφεραν σε όλους γλυκίσματα και αναψυκτικά.

Αλέξανδρος Κολλιόπουλος




























9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Ενορία αυτή έχει πολλές δραστηριότητες. Οι παπάδες της είναι παλικάρια που αγκαλιάζουν με πραγματική αγάπη τους ενορίτες.

Ανώνυμος είπε...

Δόξασα τον Θεό που ήλθε στην ενορία μας ο Μητροπολίτης μας, όχι για κάποια Λειτουργία, αλλά για να συζητήσει μαζί μας. Όλα όσα μας είπε μίλησαν στην καρδιά μου και ωφελήθηκα. Από την συνάντηση αυτή είδα το ανθρώπινο πρόσωπο του Μητροπολίτη μας. Μακάρι να μας ξαναέλθει για να μας κατηχήσει και να μας δυναμώσει με την παρουσία του.

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχη βραδιά. Θα παραμείνει ανεξίτηλη στο νου μου. Ρούφηξα όλα όσα μας είπε ο δεσπότης μας. Να τον έχει ο Θεός καλά και να του δίνει δύναμη για να περιοδεύει και να βλέπει όλα τα παιδιά του Θεού. Μακάρι σύντομα να επισπευτεί.

Ανώνυμος είπε...

Ήταν μια υπέροχη βραδιά, που την ζέστανε ο λόγος, η παρουσία, και η καλύτερη γνωριμία μας με τον μητροπολίτη μας.

Ανώνυμος είπε...

Καρποφόρα η συγκέντρωση αυτή με τον επίσκοπο να μας διδάσκει τις αλήθειες της Εκκλησίας μας.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Παναγιώτης όλο στην δράση είναι. Μην τρέχεις τόσο παπά μου. Από εκδήλωση σε εκδήλωση το πας. Σε θυμάμαι στο Άξιον Εστί όλο και κάτι οργάνωνες. Τώρα βλέπω το συνεχίζεις και κει. Χαράς στο κουράγιο σου.

Ανώνυμος είπε...

Έχει φέρει πολλούς ομιλητές ο π. Παναγιώτης στο Ναό ο καλύτερος ήταν ο μητροπολίτης μας π. Χρυσόστομος. Μας ζέστανε με τα λόγια του και μας έδωσε θάρρος για την οικογενειακή μας ζωή.

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθεί ο δεσπότης μας να κάνει τις ενορίες ζωντανά κύτταρα της τοπικής μας Εκκλησίας. Δίνει παντού το παρών, κατηχεί, νουθετεί, ενισχύει. Μαζί με αυτόν ενεργοποιούνται και οι ιερείς του. η ενορία μας εκτός από λειτουργική ζωή έχει και πλούσια κατηχητική έντονη παρουσία από μικρούς έως μεγάλους. Δεν υστερεί δε και στην φιλανθρωπία.
Για την αγάπη του Μητροπολίτη μας και την συμπάθεια του και το ενδιαφέρον του μεταφέρω ευχαριστίες πάμπολλες. Το βράδυ της Τετάρτης θα μου είναι αξέχαστο στη μνήμη μου.
Κε Κολλιόπουλε και Κ. Αναστάσιε σας ευχαριστώ για την προβολή της ενορίας μας.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Παναγιώτης είναι ζυμωμένος με τα κατηχητικά και τους κύκλους. Ξέρει να ενθουσιάζει σαν τον π. Σωτήριο Τσάφο του οποίου υπήρξε μαθητής. Πέρασα από την Πάτρα ως φοιτητής. Μαζί παρακολουθούσαμε το φροντιστήριο του π. Σωτηρίου. Ο π. Παναγιώτης πάντα πρώτος σε εξορμήσεις και σε δράση. Χαίρομαι που τώρα τον βλέπω αυτά που έμαθε, ως ηγέτης πλέον να τα πραγματοποιεί και να εμπνέει το ποίμνιο της ενορίας του. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος όπως βλέπω αγαπά τους καλούς κληρικούς και συνδράμει με την αγάπη και την γνώση του το έργο τους στην ενορία.