Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ο κόσμος πεινάει και η Πάτρα καρναβαλεύει -Χρήστος Δημητρόπουλος

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που άνθρωποι δίπλα μας αδυνατούν να βρουν ένα πιάτο φαγητό, κρυώνουν διότι δεν είναι σε θέση να βρουν τα χρήματα για πετρέλαιο, μένουν δίχως ρεύμα γιατί δεν μπορούν να το πληρώσουν, η Πάτρα μας έχει τα χρήματα για Καρναβάλια.
Η ανεργία που ...μαστίζει τη χώρα μας έφτασε σε υψηλά επίπεδα και η άνοδος συνεχίζεται.
Λυπάμαι πραγματικά. Η Πάτρα έχει άπειρα προβλήματα σοβαρά, όπως σκουπίδια - καθαριότητα, δρόμοι για γαϊδούρια, έλλειψη φωτισμού, απλήρωτοι δημοτικοί υπάλληλοι και πολλά-πολλά άλλα.
Με έκπληξη, άκουσα το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων πατρινού τηλεοπτικού σταθμού που δημοσιογράφος καυχιόνταν πως τα φετινά έξοδα του Πατρινού Καρναβαλιού μειώθηκαν φέτος στα 400.000 χιλιάδες ευρώ. Μείωση κατά ογδόντα τα εκατό από τα έξοδα του Πατρινού Καρναβαλιού του 2010. Δηλαδή το 2010 ξοδέψαμε μόνο 2.000.000 εκατομμύρια ευρώ.
Από το 2009 που υποτίθεται βρισκόμαστε σε κρίση οικονομική, η Πάτρα φορολογεί τραγικά τον Πατρινό για να κάνει πλούσια καρναβάλια.
Είμαστε πραγματικά άξιοι των Παθών μας και επειδή δηλώνω άρνηση σε αυτά τα καρναβάλια, θέλω να απαντήσω σε μια γελοία δήλωση ενός Συριζαίου Βουλευτή.
Αφού οι Χριστιανοί πρέπει να φορολογούνται για να πληρώνονται οι παπάδες, τότε και οι καρναβαλιστές να  καλύψουν τα έξοδα του καρναβαλιού.
Σκεφτήτε με αυτά τα πεταμένα χρήματα αν τα μοίραζε ο δήμαρχος σε ανθρώπους που πραγματικα έχουν ανάγκη πόσα χαμόγελα θα δημιουργούσε. Νομίζω πολύ περισσότερα απο αυτά που θα δούμε στις μέρες των καρναβαλιών.
  
Χρήστος Δημητρόπουλος

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άσε μας ρε φίλε. ΤΟ καρναβάλι σου έφταιξε;
Τόσα έξοδα κάνει το κράτος αυτό μας μάρανε;

Χρειάζεται και λίγο διασκέδαση που και που.
Και λίγα είναι αυτά που χαλάει ο Δήμος.
Η Πάτρα είναι η πρωτεύουσα του καρναβάλου και θα παραμείνει.

Ανώνυμος είπε...

Για τον Καρνάβαλο υπάρχουν για τον δρόμο μας Κλεάνθη Σταματίου που είναι σαν βομβαρδισμένος από τις λακκούβες δεν υπάρχουν χρήματα.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία διασκέδαση είναι αυτή που όλοι την άλλη μέρα είναι στο Νοσοκομείο της Πάτρας τάβλα από το πιοτί και τη σεξουαλική καρναβαλία;Μπράβο καλέ.

Ανώνυμος είπε...

Τα έχετε βάλει με το καρναβάλι αχάριστοι πατρινοί.

Τόσες οικογένειες ζουν εξαιτίας του καρναβάλου.

Και δεν κατάλαβα, επειδή μερικοί ανεγκέφαλοι βρίσκουν ευκαιρία και κάνουν μεθύσια σόδομα και γόμορα θα φταίει το καρναβάλι;
ΤΟ καρναβάλι είναι θεσμός στην Πάτρα και θα παραμείνει θεσμός σεβόμενος την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.
Ζήτω το πατρινό καρναβάλι.
Οχι στις ακροτητες φανατικών χριστιανών που δεν βοηθάνε καθόλου.

Ανώνυμος είπε...

Αρρώστησε πέρυσι Σαββάτο βράδυ του καρναβαλιού δικός μου άνθρωπος. Εφημέρευε το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας. Καθίσαμε περίπου 3 ώρες στα εξωτερικά ιατρεία. Αυτά που είδα δεν περιγράφονται. Έφερναν συνεχώς νέα παιδιά μεθυσμένα με τάση εμετού. Ήταν στα κακά τους χάλια, και οι μεθυσμένοι, και τα παιδιά που τους συνόδευαν. Εκεί διαπίστωσα, μια πτυχή αποτελεσμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού. Αυτοί που το εγκωμιάζουν ας πάνε το βράδυ στο εφημερεύον νοσοκομείο. Θα δουν πολλά τα ματάκια τους.

Ανώνυμος είπε...

Με την λογική αυτή να μην χρησιμοποιήσπυμε ποτέ ξανά μαχαίρι γιατί ορισμένοι ανεγκέφαλοι σκοτώνουν ανθρώπους.

Πάτε καλά;

Τι φταίει το καρναβάλι για τις ακρότητες που γίνονται;

Να μαζέψουν οι γονείς τα παιδιά τους και όλα μια χαρά.

Παναγία μου εδώ μέσα ταλιμπάν.

Έλεος...

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς ανώνυμε των 5:37, που ετικετοποιείς κάποιους βαφτίζοντάς τους "ταλιμπάν", οι πατέρες της Εκκλησίας που συνέταξαν αυστηρούς κανόνες κατά της συμμετοχής των χριστιανών στα καρναβαλικά καραγκιοζιλίκια ήταν "ταλιμπάν"!
Αν θέλεις να είσαι με το ένα πόδι στον κόμο και με το άλλο στην Εκκλησία κάτι τέτοιο αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά σου και δεν μπορεί να σε εμποδίσει κανείς να το κάνεις. Πάει πολύ όμως να χαρακτηρίζεις "ταλιμπάν" όσους προσπαθούν να τηρούν τους κανόνες της Εκκλησίας και να βγαίνεις από πάνω κατά το κοινώς λεγόμενο!
Υ.Γ.: "Τί φταίει το καρναβάλι για τις ακρότητες που γίνονται;"
Η τελευταία φράση σου δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική!

Ανώνυμος είπε...

Για ψάξε να βρεις 5,37 που ανήκεις;
Ανήκεις στον Χριστό και συντάσσεσαι με Αυτόν ή έχεις την δικιά σου θρησκεία;
Δεν θέλω να απαντήσω γιατί δεν σε γνωρίζω και δεν γνωρίζω αν τα γράφεις αυτά για πλάκα.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά για χαλαρωστε. Ο κόσμος που βγαίνει και παρακολουθεί το καρναβάλι δεν είναι ειδωλολατρες. Βγαίνει έξω, χαϊδεύει αστείες φάτσες, πίνει ενα ποτήρι κρασί, περπατάει στους δρόμους και ακούει μουσική. Το αν συνευρισκονται κατα την διάρκεια του καρναβαλιού, δεν πρέπει να το αφοριζουμε. Και μετα τα γαμηλια δείπνα, γίνεται αυτο, αλλα δεν αφοριζουμε τους γάμους. Επειδή βγαίνω με το παιδί μου, και του παίρνω ενα μπαλονι, η μια μάσκα και ενα κομφετι, δεν ειμαι λάτρης της διονυσιακης θρησκείας. Μη είστε τόσο απόλυτοι και αυστηροί γιατι έτσι περιχαρακωνεστε και απομωνονετε τους καλόπιστος και αγαθους πολίτες.

Ανώνυμος είπε...

Aυτά όλα είναι κοσμικά.Οι χριστιανοί καταλαβαίνουν το σκεπτικό αυτού το θεσμού ,οι κοσμικοί δεν καταλαβαίνουν το χριστιανικό Πνεύμα.Όλα αυτά σε κάνουν να αισθάνεσαι άδειος μέσα σου.Συμφωνα με τον Απ.Παύλο αυτά όλα είναι χάσιμο χρόνου σε ανώφελα έργα,ασεβείς επιθυμίες,μέθες και κραιπάλες.Το σώμα μας μας το έδωσε Ο Θεός για να τον δοξάζουμε με τη σωστή ζωή μας.Όταν όμως ακολουθεί κανείς τα ασεβή,παύει να είναι ενωμένος με τον Θεό και τον αναλαμβάνει ο διάβολος.Έλα όμως που Ο Χριστός ήρθε στη γη για να καταστρέψει τα έργα του διαβόλου.Α!Ιωαν3,4-8].Αντίθετα όποιος ακολουθήσει την πορεία Του Χριστού συν τω χρόνω παύει να κυριεύεται από την αμαρτία γιατί παίρνει πνευματική δύναμη και ο διάβολος δεν μπορεί να τον καταστρέψει.Με τον καιρό καταλαβαίνει τον χρόνο που έχασε άσκοπα όπως και ο Ιερός Αυγουστίνος που είχε πει ''Αλίμονο στον χρόνο που έχασα με το να αμαρτάνω''.Το ζήτημα είναι η κατανόηση του πως σκέπτονται οι χριστιανοί για να μη ονοματίζονται άδικα,ασχέτως εάν κανείς δεν θέλει να ακολουθήσει αυτή την πορεία επειδή την θεωρεί υπερβολική.-

Ανώνυμος είπε...

Καλή η διασκέδαση αλλά όχι μέσα στον καρναβαλικό πανζουρλισμό. Δεν μπορώ να μεταφέρω εδώ εμπειρίες μου προτού μετανοήσω στα γνωστά Μπουρμπούλια του Δημοτικού Θεάτρου και σε άλλες καρναβαλικές φιέστες. Επειδή έζησα τον Καρνάβαλο για τα καλά (δυστυχώς) τα παιδιά μου δεν θέλω να ζήσουν την βρωμιά αυτή.