Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΘΜΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΠΑΤΡΩΝ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίας  Μαρίνης  Πατρών ενημερωτική εκδήλωση για το Άσθμα. Ήταν η τρίτη κατά σειρά ανάλογη εκδήλωση στα πλαίσια  πρωτοβουλίας που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα, σε συνεργασία  με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών  και στόχο έχει την ενημέρωση των  πολιτών  για τις Αναπνευστικές Παθήσεις. Η Ιατρός-Πνευμονολόγος  Κα Ασημίνα Ζανιά-Τσιμάρα ανέπτυξε ομιλία με θέμα:

                                ΄΄ Άσθμα & Αλλεργίες. Πόσα γνωρίζουμε;΄΄

    Η συμμετοχή του κοινού στην εκδήλωση ήταν μεγάλη, γεγονός που αποδεικνύει το εξαιρετικό ενδιαφέρον των πολιτών σε ανάλογες πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν την ενημέρωσή τους σε βασικά ιατρικά θέματα. Η συνεργασία με τον προϊστάμενο του Ι. Ν. Αγίας Μαρίνης  πατέρα Παναγιώτη Θωμά ήταν καθ’ όλα άψογη και αρμονική,γεγονός που συνετέλεσε τα μέγιστα στην επιτυχία της εκδηλώσεως.

       Στο τέλος της ομιλίας πραγματοποιήθηκαν δωρεάν σπιρομετρήσεις από τους εθελοντές πνευμονολόγους της περιοχής Κα Ασημίνα Ζανιά-Τσιμάρα,  Κο Διονύσιο Παπαλεξάτο και Κο  Γεώργιο Ανδρουτσόπουλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολίτες που θέλησαν να σπιρομετρηθούν  προληπτικά ήταν δεκάδες, ενώ οι ερωτήσεις για θέματα που αφορούν το αναπνευστικό μας σύστημα ήταν πολυάριθμες.



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όμορφη πρωτοβουλία. Κάτι το διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Ευτυχώς που υπάρχουν και ευσυνείδητοι ιατροί που βοηθούν στις δύσκολες μέρες με δωρεάν παροχή των γνώσεων τους.

Ανώνυμος είπε...

Την κ. Ζανιά την διαβάζω και στον Εκκλησιολόγο με τα ιατρικά θέματα που παρουσιάζει. Μας ενημερώνει για πολλά θέματα. Αυτή εξόρμηση στην Ενορία αυτή είναι προσφορά μεγάλη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους γιατρούς που συμμετείχαν.

Ανώνυμος είπε...

Είναι και αυτό μια κοινωνική προσφορά ιατρών και Εκκλησίας. Είναι η τέλεια συνεργασία.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Παναγιώτης πάντα μας εκπλήσσει. Κάθε εβδομάδα έχει και μια εκδήλωση στην ενορία του. Χαράς στο κουράγιο του να διοργανώνει εκδηλώσεις. Μπράβο και στους ενορίτες που δίνουν την παρουσία τους.