Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνος στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου

Μέσα σε μια ηλιόλουστη χειμωνιάτικη ημέρα, η Ιερά Πόλις του Μεσολογγίου τίμησε και εφέτος τη μνήμη του προστάτου και πολιούχου της Αγίου Σπυρίδωνος, στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, στον οποίο προεξήρχε και κήρυξε το θείο λόγο ο αρχιμ. Επιφάνιος Καραγεώργος, πρωτοσύγγελος της Ι. Μητροπόλεως.
Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Τόν θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμ. Λαυρέντιος Καρανάσιος, ιεροκήρυξ της Ι.Μητροπόλεως.
Με επικεφαλής τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Κοσμά και τον Ιερό Κλήρο, με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου, με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα και την προσέλευση πλήθους κόσμου. Κατά την ιερά Λιτάνευση, εκτός από την φιλαρμονική του Δήμου, συμμετείχαν και οι φιλαρμονικές «Διονύσιος Σολωμός» και «Ιωσήφ Ρωγών» της Ιεράς Πόλεως, ενώ προσήλθαν: ο Περιφεριάρχης Δυτικής Ελλάδος, ο Δήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου, ο Διοικητής του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, ο Αντιπεριφεριάρχης Αιτωλ/νίας, ο  Δ/θντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Μεσολογγίου, ο Διοικητής του Λιμενικού Σώματος Μεσολογγίου, πολιτευτές και εκπρόσωποι Εκπαιδευτικών και φορέων.




Δεν υπάρχουν σχόλια: