Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Δήλωση του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά για το «Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης»

Σε σχετική ερώτηση για τον λεγόμενο ειδικό νόμο περί «Συμφώνου Ελεύθερης Συμβίωσης» που ήρθε στη δημοσιότητα κατά τις τελευταίες ημέρες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς  έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Πρέπει να τονίσουμε πως είναι καιρός πλέον να ομολογούμε! Ας ρωτήσουμε ο καθένας τον εαυτό του: κάνω πολλά, καθημερινά, στη ζωή μου. Όμως, καλλιεργώ αρετές; Για να είμαι αυτός που θέλει ο Θεός και να προοδεύω, τι κάνω; Δίνω παράδειγμα στα παιδιά; Και το Χριστό μου τον ομολογώ; Ή μήπως ντρέπομαι; Μήπως αφέθηκα και είμαι έρμαιο και πιόνι αρνητικών καταστάσεων;
» Δυστυχώς, ακούσαμε ότι πρόκειται να κάνουν νομοθέτημα, οι υπεύθυνοι, για να γίνεται «γάμος ομοφυλοφύλων»(!). Καταλάβαμε πού πάμε άγαπητοί; Στην Ελλάδα του 1821; Στην Ελλάδα του 1940; Στην Ελλάδα του Αγίου Όρους; Θα τολμήσουν να κάνουν ένα τέτοιο ανουσιούργημα;
» Το ομολογώ, χωρίς να θέλω να δημιουργήσω εντυπώσεις: Εάν οι πολιτικοί μας, εδώ, υπογράψουν τέτοιο νομοθέτημα θα βρουν αντιμέτωπο τον Επίσκοπο. Δεν φοράμε το εγκόλπιο για να κερδίζουμε εντυπωσιασμούς, για να εισπράξουμε χειροκροτήματα και επαίνους, αλλά για να δοξάζουμε Εκείνον που έχυσε το Αίμα Του στο Σταυρό.


» Εάν αυτό το νομοθέτημα γίνει πραγματικότητα, οφείλουμε να αντιδράσουμε και να ομολογήσουμε το Χριστό. Γιατί αρκετά πλέον πήρε κατήφορο η Πατρίδα. Όχι και στη διαστροφή τέλος πάντων.. Όχι, επειδή πάμε πίσω από το άρμα της Ευρώπης, να προδώσουμε τα ιδανικά μας, τις αξίες μας, την οικογένειά μας, την τιμή μας! Την ΤΙΜΗ μας! Τι φοβερό πράγμα!

» Ας ευχηθούμε σήμερα, αγαπητοί, μπροστά στον εορταζόμενο Άγιο Σπυρίδωνα, να μιμηθούμε την πίστη και την ομολογία του Αγίου. Γιατί εκείνος έδωσε τον εαυτό του για την Ορθόδοξο Πίστη και ομολόγησε Χριστό Εσταυρωμένο και Αναστάντα. Να τον τιμήσουμε κι εμείς με το να ομολογούμε την Πίστη του αληθινού μας Θεού. Με το να δεχθούμε τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας για να κερδίσουμε κι εμείς αρετές. Να γίνουμε ομολογητές της αληθείας. Να κρατήσουμε ψηλά την οικογένεια την Ορθόδοξη, την Αληθινή, την Ελληνική. Τα παιδιά μας κοντά στο Φως του Χριστού. Τον εαυτό μας στον αγιασμό. Ώστε έτσι, να γίνουμε όλοι άξιοι της Σωτηρίας, την οποία μας χαρίζει μόνο ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο αληθινός μας Θεός! ».

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από τους ορθοδόξους στην Ελλάδα υπάρχουμε και εμείς. Το εγκόλπιο ο κληρικός το φορά για να επεμβαίνει στους δικούς του και όχι σε όλους. Η Ελλάδα δεν έχει μόνο χριστιανούς έχει και άλλους που θέλουν να έχουν δικαιώματα σε αυτή την πατρίδα.

Ανώνυμος είπε...

Φώναζαν εναντίον του πολιτικού γάμου και τώρα είναι πρώτος στις προτιμήσεις των πολιτών. Το Σύμφωνο αυτό θα ανοίξει νέους δρόμους σε εκατοντάδες να μην πω χιλιάδες πολίτες που τους καταπιέζει το κατεστημένο. Αυτή η νομοθετική ρύθμιση αν δε περάσει σήμερα θα γίνει πραγματικότητα με την επόμενη δημοκρατική προοδευτική κυβέρνηση.

Ανώνυμος είπε...

Δεν αφήνετε τις βλακείες περί κατεστημένου που σας πιέζει;
Το πάθος σας, σας εξουσιάζει κι ας επαγγέλεστε τους απελευθερωμένους!

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι πάθος; Που είναι το κακό δύο άνθρωποι να αισθάνονται μαζί καλά; Ποιος μπορεί να καταδικάσει την ευτυχία και την χαρά; Σας αρέσει να υπάρχει στα κρυφά αλλά όχι στα φανερά. Σας αρέσει το τυπικό. Πάντα υπήρχε αυτό το κατ’ εσάς πάθος. Απλά το έβαζαν κάτω από το χαλί για να μην το δει η πεθερά (ο κόσμος). Οι καιροί άλλαξαν και ο καθένας έχει τα δικαιώματά του. Αν ο χριστιανισμός δια του Παύλου καταδικάζει αυτό που υπήρχε στην εποχή του και υπάρχει και σήμερα είναι θέμα. Λοιπόν εμένα δεν με νοιάζει αυτή η άποψη. Πάω στην Εκκλησία, κάνω την προσευχή μου, δεν νιώθω καμία ενοχή. Γιατί σας πειράζει το Σύμφωνο Συμβίωσης αφού δεν υποχρεώνει την Εκκλησία κανένας να παραβεί τις Αρχές της. Το ζήτημα είναι θέμα την πολιτείας και οι παράγοντές της θα το διεκπεραιώνουν.

Ανώνυμος είπε...


Ο π. Φιλόθεος Φάρος είχε πει στην Καθημερινή: «Οι εντολές του Χριστού είναι δύο: η αγάπη για τον Θεό και η αγάπη για τον συνάνθρωπο. Ως προς τη σεξουαλικότητα, θα πρέπει να κάνουμε σαφές ότι ο Χριστός αντιμετωπίζει τις ερωτικές παρεκτροπές με πολύ μεγάλη επιείκεια. Ουδέποτε αναφέρεται στην ομοφυλοφιλία. […]

»Εμφανιζόμαστε αυστηροί και βράχοι ηθικής με το αζημίωτο, ενώ η ανηθικότητα κατά τον Ιησού Χριστό είναι η καλοπέραση, η πολυτέλεια και η χλιδή. Επιπροσθέτως, κυριαρχώντας πάνω στον ερωτισμό -επειδή είναι καίριο μέρος της υπάρξεώς μας-, εξασφαλίζουμε πάνω στον άνθρωπο απόλυτη εξουσία. […] Οσοι αναφέρονται στην ομοφυλοφιλία επικαλούνται το λόγο του Απόστολου Παύλου ότι “οι λοιδοροί, οι πλεονέκτες, οι ειδωλολάτρες, οι μοιχοί και οι αρσενοκοίτες δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού”. Οι Γραφές όμως έχουν ποιμαντική πρόθεση. Δεν μπορεί να επικαλείται κανείς την αναφορά του Παύλου σαν να είναι ο απόλυτος νόμος. Επιπλέον, ο Απόστολος Παύλος τοποθετεί την ομοφυλοφιλία μαζί με την πορνεία, τη λοιδορία και την πλεονεξία. Γιατί δεν άκουσα κανέναν να κατηγορεί τους πλεονέκτες; […] Αυτό στοιχίζει βάσανα και ταλαιπωρίες σε έναν τεράστιο αριθμό νέων ανθρώπων, οι οποίοι καταλήγουν να ζουν με ψυχοφάρμακα. Επειδή αντιμετωπίζουν εσωτερικές συγκρούσεις σε σχέση με τον ερωτισμό τους, εξαιτίας κάποιων τέτοιων αφορισμών καταλήγουν στην ψυχική διαταραχή, στο τέλμα».

Μην σπεύσουν να καταδικάσουν τις σκέψεις αυτές αβασάνιστα οι ηθικολόγοι.
Ας εμβαθύνουν.



Ανώνυμος είπε...

Το κουσούρι αυτό οδηγεί κατευθείαν στην πόρτα της κόλασης. Δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας.

Ανώνυμος είπε...



Προς ανωνυμο 10:34#
Το κακο αδελφε ξερεις ποιο ειναι;;;που ακουμε κατι και το κανουμε σημαια χωρις να εμβαθυνουμε και χωρις να ελεγχουμε τα λεγομενα και αν υπαρχει καποιος ας με διαψευσει,δεν θελω να θιξω κανενα εκ της ιεραρχιας..αυτο μπορει να το ειπε ο εν λογω ιεραρχης για ναφερει ψυχες κοντα στον Θεο.
ΤΗΝ αποψη της εκκλησιας ειναι ενδειαφερον να ακουσουμε..γι'αυτο και υπαρχει και το Ευαγγελιο και αν το διαβαζαμε θα ειχαμε μια πιο ολοκληρωμενη αποψη.
Ο Θεος μπορει να σε κανει αγιο ακομη και να σε βγαλει απο το σκοταδι του αδη εαν ομως και εφοσον και εσυ συμμετεχεις στην απονεκρωση των παθων σου,με τη βοηθεια των Μυστηριων βεβαιως και τον προσωπικο σου αγωνα!
Δεν ειναι ψευτης ο Θεος ,οταν μιλα στο Ευαγγελιο και λεγει ''οι σαρκικοι πατερες ,μας διαπεδαγωγουσαν με τιμωριες και ομως τους σεβομασταν,δεν πρεπει να σεβομαστε πολυ περισσοτερο και να υποταχθουμε στον Πατερα των πνευματων ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ;;;Εβρ 12-9)...η... ''σαρκα και αιμα δεν κληρονομουν τη Βασιλεια του Θεου.Α`Κορ15-50)... η ...το ''δεν θα παραμεινει το πνευμα μου στους ανθρωπους αυτους ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΚΙΚΟΙ.ΓΕΝ 6-3)...εσεις ομως,δεν ειστε σαρκικοι....αλλα πνευματικοι....Ρωμ 8-9) και ακομη,''να οδηγεισθε απο το πνευμα και ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΗΣ ΣΑΡΚΑΣ...διοτι η σαρκα ειναι αντιθετη προς το πνευμα και το πνευμα αντιθετο προς τη σαρκαΓαλ 5,16-17)
Αν λοιπον δεν υποταξει κανεις τη σαρκα στο πνευμα του με τη βοηθεια του Πνευματος βεβαια ,εαν δεν περασει απο το καμινι των πειρασμων και του αγωνος μεσα ΑΠΟ τη νηστεια,την προσευχη,τη συντριβη ,πως θα 'ρθει να σκηνωσει η Χαρις του Αγ.πνευματος;;;Την αγαπη για τον Θεο την εκφραζουμε με την εκτελεση των εντολων..η αμαρτια ειναι θεομισητη και το γνωριζουμε αυτο.
''Με πηραν οι ανομιες μου και δεν μπορω να δω και με εγκατελειψε το θαρρος μου...ψλμ[[οτι ...κατελαβον με αι ανομιαι μου,και ουκ ηδυνηθην του βλεπειν.επληνθυνθησαν υπερ τας τριχας της κεφαλης μου,και η καρδια μου εγκατελιπε με.-39-13)]]
Οι χριστιανοι λοιπον ,δεν πρεπει αδελφε να ζουν συμφωνα με τις ανθρωπινεςαδυναμιες...ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ...ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ...αδελφε μου...σεν μπορουν να αρεσουν στο Θεο,ακομη και αν πηγαινουν και κοινωνουν αναξια .
Αλλα για να τηρησεις τις εντολες ,πρεπει να τις αγαπησεις και για να τις αγαπησεις πρεπει να τις γνωρισεις μεσα απο τη Μελετη των Γραφων και της αγιοπατερικης Παραδοσεως αφου οι πατερες μιλουν για τη Γνωση...που οδηγει στην αγαπη (Θεου και ανθρωπων)..
Ακομη και απρακτος να ειναι κανεις σε τετοια ζητηματα ...εαν θελει να απαλλαγει...ας εχει καποιο Γραφικο στο νου του,καθε φορα που βρισκεται σε δυσκολια...
Και ας λεγει στον εαυτον του:
Φιλε μου
''Σαρκα και αιμα δεν μπορουν να κληρονομησουν την Βασιλεια των ουρανων''Α`Κορ 15-50) η
Μου αρεσει το ψαλμικο μαζι με την ευχη στην προσευχη μου...η απαντηση Σου ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΔΥΝΑΤΟ...ψ 17-36...και....γι;αυτο...
Καταδιωξα τους εχθρους μουκαι τους συνελαβα και δεν γυρισα πισω εως οτου τους εξαφανισα τελειως.Τους εσφιξα και τους ελιωσα και δεν μπορεσαν να σταθουν αλλα επεσαν κατω στα ποδια μου.ψλμ 17,38-39)
Υπαρχουν λυσεις...εμεις δεν θελουμε.
Αλλα βασικα ..ολοι οι χριστιανοι επρεπε να μιλαμε μεσω της γραφης.Το λεγει και το Ευαγγελιο να ειναι στο στομα μας ο λογος του Θεου.αλλα εμεις αρκουμαστε μονο σε δυο λογακια που θα ακουσουμε και δεν εμβαθυνουμε με το δικο ΜΑΣ μελι που θα βγαλουμε μεσα απο τις Γραφες και αυτο δεν ειναι παραδοξο κατα την ατελη μου γνωμη,διοτι ετσι συμπνευματιζομαστε και ανεβαινουμε ολοι προς τα επανω και χαιρομαστε διοτι και ο Κυριος ειναι αναμεσα μας και οσο προχωρουμε ..πνευματικα ,τοσο βλεπουμε ποσο πισω ειμαστε και ποσο αναγκη εχουμε την αναγκη Του Δημιουργου μας και τοσο η φλογα της αγαπης του ,θα μας κανει να νιωθουμε σαν την ελαφο που βοσκει στα πνευματικα ορη των προφητων και αποστολων και που χορταινει απο τις θεικες διδασκαλιες τους.π

Ανώνυμος είπε...

Προς 10:17)
Η σωτηρια αδελφε(η),δεν ερχεται εκει που το στομα ομολογει αλλα οταν η καρδια πιστευει...και πιστευει τι,πιστευει τα κελευσματα του θειου θεληματος.Χριστιανους κατ;ονομα εχουμε πολλους.Ο Χριστος ομως θελει αγωνιστες!Οι παγιδες του θανατου πολλες και σε καθημερινη βαση..Δυο ανθρωποι ειναι καλα οταν Ζουν εν Χριστω,μεσα απο την ευλογια της εκκλησιας.Βλεπετε,οι νομοι της πολιτειας οσο και αν εξυπηρετουν καποιους,δεν ισχυουν για το θεικο Δικαστηριο.Την Ημερα της Κρισεως[αλλα και του θανατου],το ανθρωπινο θελημα θα ειναι ο δικαστης μας ...Με αυτο δεν θελουμε να σας αποθαρρυνουμε να πατε στην εκκλησια.Με τιποτα αυτο! Αλλα να σας πιστοποιησουμε οτι η αμαρτια ειναι θεομισητη και αυτοι που την αγαπουν ,δεν μπορουν να αρεσουν στον Θεο.Διοτι και τον θανατο να σκεφτει κανεις εν ;οσο αμαρτανει,θα κολλησει η γλωσσα του στην πλατη του .Αλλα οταν συνεχως αμαρτανει η ψυχη νεκρωνεται και δεν ακουει Τον Κυριο που χτυπαει για επιστροφη...διοτι λυπει το Αγ.Πνευμα.Εφ 4-30)...εαν ομως,επιστρεψει δια της μετανοιας και εξομολογησεως και των εργων αγαπης και μετανοιας,δεν χανει οπως λεγει και ο γερΚΛΕΟΠΑΣ ΗΛΙΕ την Χαρη της Σωτηριας...αποκτα και παλι την Χαρη Του Αγ.Πνευματος.
---
Αυτη ειναι η αληθεια!π

Unknown είπε...

Αφήστε τις ανοησίες "προοδευτικούληδες" και σκεφτείτε λίγο. Τι θα απαντήσετε στο παιδί σας, όταν:
1)σας ρωτήσει " Γιατί μαμά ο Γιαννάκης έχει δύο "μαμάδες" και δεν έχει μπαμπά;"
2)σας ανακοινώσει ο γιος σας ότι θέλει να ζήσει με το "αγόρι" του;
Κύριοι, εδώ παιδιά χωρισμένων οικογενειών και αντιμετωπίζουν προβλήματα εσωτερικά και εξωτερικά (όσοι είναι εκπαιδευτικοί το γνωρίζουν πολύ καλά)και μιλάτε τώρα για "υγιείς" αλλοπρόσαλλες "οικογένειες"; Αυτά να σκεφθούν όσοι δεν θέλουν να ακούσουν Θεολογίες.
Για αυτούς που σκαμπάζουν λίγα από Εκκλησία αρκούμαι να τους θυμίσω ότι ακόμα δεν έχει συνταχθεί ακολουθία για ίδιου φύλου ζευγαράκια ... κ.α. πολλά, και αυτό όχι γιατί η Εκκλησία δεν έχει Αγάπη, αλλά για να σας δείξει ότι κάτι τρέχει και κάτι δεν σκέφτεστε καλά τυφλωμένοι βέβαια από την άπειρη "αγάπη" σας.