Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Αναζητώντας .. «εγκέφαλους» ! - Ιάκωβος

Αναζητώντας .. 
«εγκέφαλους» !
Απόκαμα ν’ ακούω καθημερινά από τα ΜΜΕ δηλώσεις επισήμων και μη για την ύπαρξη ανεγκέφαλων, που καθημερινά πληθαίνουν δραματικά.
Και πράγματι ο καθένας από μας μπορεί εύκολα να διαπιστώσει την τραγική αυτή πραγματικότητα αν επισκεφθεί τους δρόμους, όπου βλέπει πολλούς τέτοιους να κυκλοφορούν με μοτοσυκλέτες σε θέση που παίρνει το αεροπλάνο όταν απογειώνεται, να περνούν καμαρωτοί χωρίς να αισθάνονται ίχνος ντροπής, χωρίς να νοιάζονται για την οχληρία και τους κινδύνους που δημιουργούν και το χειρότερο χωρίς να θέλει ή να μπορεί κάποιος να τους σταματήσει, να τους τιμωρήσει, να τους βάλει σε τάξη.
Μπορείς να βρεις ανεγκέφαλους σχεδόν παντού. Αν περνάς από κάποιο σχολείο θα δεις τοίχους «διακοσμημένους » με διάφορες μπογιές, σχήματα και αισχρά συνθήματα, τζάμια σπασμένα, αίθουσες πυρπολημένες. Αν πας σε γήπεδο – άσε που μπορεί να μη επιστρέψεις αρτιμελής στο σπίτι σου – θα δεις όχλους να ουρλιάζουν, να αλληλοχτυπιούνται, να δέρνουν φιλάθλους, παίχτες, ακόμα και αστυνομικούς.
Περνώντας από περίπτερο, τράπεζα ή φούρνο είναι πολύ πιθανό να συναντήσεις κουκουλοφόρους με πραγματικά ή ψεύτικα πιστόλια και καραμπίνες να ληστεύουν, να χτυπούν, να σκοτώνουν. Πηγαίνεις στην εκκλησία, ιδίως τώρα που έρχεται Πάσχα και δεν ξέρεις από πού θα σου κατεβεί μια τορπίλλα, χειροβομβίδα ή όλμος – δήθεν για το έθιμο! Και δίπλα μπορείς να .. θαυμάσεις τεράστιους σωρούς από ξύλα – ίσως και θρανία που κλάπηκαν από διπλανό σχολείο - να «φρουρούνται» από ανεγκέφαλες ομάδες για να .. κάψουν τον Ιούδα!
Τελικά το θέμα δεν είναι η ύπαρξη των ανεγκέφαλων αλλά πού και πώς θα μπορέσουμε να βρούμε τόσους πολλούς εγκέφαλους (κανονικούς) έτοιμους για μεταμόσχευση. Άραγε να κάνουμε εισαγωγή από άλλες χώρες; Μα τι λέω! Παντού, σ’ όλο τον κόσμο τα ίδια και ίσως χειρότερα. Τι να κάνουμε λοιπόν; Να περιμένουμε να βρουν τα διαστημόπλοια εξωγήινους σε άλλους πλανήτες και να κάνουμε μαζική εισαγωγή των εγκεφάλων τους; Και πώς θα ξέρουμε ότι δεν θα είναι χειρότεροι από τους δικούς μας;
Τίποτε δεν κάνουμε! Στεκόμαστε όλοι απαθείς και παρακολουθούμε την ραγδαία εξάπλωση της «ανεγκεφαλίτιδας» χωρίς να νοιαζόμαστε πως ίσως το επόμενο θύμα να είμαστε εμείς! Μα είναι αυτή λύση; Δεν βλέπουμε την μηλιά πως γέμισε από σάπια μήλα και δεν κατανοούμε πως σε λίγο και η ίδια η μηλιά θα καταστραφεί από την σαπίλα; Τι να κάνουμε λοιπόν; Άραγε μπορούμε να κάνουμε κάτι; Και βέβαια μπορούμε!
Μπορούμε αν μελετήσουμε τι κάνει ο Θεός και Τον μιμηθούμε. Αν ζυμώσουμε την ΤΙΜΩΡΙΑ μαζί με την ΑΓΑΠΗ και την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Ποτέ μόνο τιμωρία ούτε μόνο αγάπη. Όλοι έχουμε ευθύνες. Κι αν εργαστούμε συλλογικά, με την βοήθεια Του θα πετύχουμε. Η νοοτροπία του «΄Ο,τι θέλει το μωρό μου» δεν είναι ΑΓΑΠΗ. Είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. 

                                                     Ιάκωβος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά τα γράφεις. Δυστυχώς η λογική πάει περίπατο….