Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Συνεχίζεται σε Αρχαία Ολυμπία και Κρέστενα το 24ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας Τιμήθηκε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γρηγόριος Καραφύλλης

Με γενικό  θέμα «Φιλοσοφία, Τεχνολογία, Τέχνες»
Συνεχίζεται σε Αρχαία Ολυμπία και Κρέστενα  το 24ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας 
Τιμήθηκε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γρηγόριος Καραφύλλης

Ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής 27 Ιουλίου το 24ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας  που οργανώνει και φέτος στην Ηλεία  το Ολυμπιακό Κέντρο Φιλοσοφίας και Παιδείας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, τους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και την Z' Εφορεία Προϊστορικών και  Κλασικών Αρχαιοτήτων Αρχαίας Ολυμπίας οργανώνει. Το  φετινό Συνέδριο θα λάβει χώρα στο διάστημα  27-30 Ιουλίου 2014, στην αρχαία Ολυμπία και την Κρέστενα.
Μετά  τις εναρκτήριες προσφωνήσεις από τον Καθηγητή κ.  Λ. Μπαρτζελιώτη, Πρόεδρο του Ολυμπιακού Κέντρου Φιλοσοφίας και Παιδείας, τον Μητροπολίτη Ηλείας  κ. Γερμανό , και εκπρόσωπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης   παρουσιάστηκε στο κοινό ο τόμος της Επιστημονικής Επετηρίδος «ΣΚΕΨΙΣ»  προς τιμήν του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γρηγορίου Καραφύλλη. Ο κ. Καραφύλλης ευχαρίστησε το Ολυμπιακό Κέντρο για την τιμή που γίνεται στο πρόσωπο του για την επί δεκαετίες συμβολή του στην Φιλοσοφία και την Εκπαίδευση στην χώρα μας.

 Η συνεδρία ολοκληρώθηκε  με τις  Εισαγωγικές ομιλίες   της Carolina ARAUJO: (“The unity of Plato’s argument on mimetic poetry”), του Χρίστου Ευαγγελίου  (  “The Philosophical Muse: Poetry and Philosophy as Friends”) και του Λεωνίδα Μπαρτζελιώτη  ( «Ο ενοποιητικός χαρακτήρας της ποίησης»).

Το πρωί της Δευτέρας 28 Ιουλίου συνεχίστηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου στον χώρο του ΣΠΑΠ της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ το απόγευμα το Συνέδριο θα φιλοξενηθεί από τις 17.30 στην Αίθουσα Συνεδρίων της «Μαθητικής Εστίας» Κρεστένων, όπου και θα γίνει και ανοικτή συζήτηση των Συνέδρων με το κοινό με θέμα «Ο Σωκράτης του Ξενοφώντος». Στην συζήτηση θα συμμετάσχουν οι Α. Μαρκαντωνάτος, Γ. Αναγνωστόπουλος, Γρ. Καραφύλλης, Δ, Μπαντές, Ν. Μπαρτζελιώτης και Γ. Κουρκούτας.                                                                                                           
Οι επόμενες συνεδρίες θα είναι το πρωί της Τρίτης 29 Ιουλίου 2014 με τους Πανεπιστημιακούς Irina Deretić: (με θέμα “Why Myths Are True: Plato on Veracity of Myths”), Carleton Simpson (“How Have Digital Technologies Changed the Arts?”) και  Yunus Tuncel( “Art, Technology, and Embodiment”). Οι εργασίες θα συνεχιστούν το απόγευμα της Τρίτης στην Αίθουσα Συνεδρίων της «Μαθητικής Εστίας» Κρεστένων, ενώ το πρωί της Τετάρτης θα ολοκληρωθούν οι εργασίες του24ου Διεθνούς Συνεδρίου Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ολυμπία.




Δεν υπάρχουν σχόλια: