Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΣΕ με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο

 Την Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, την  Εκτελεστική Επιτροπή του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.
Το πρωί, τα μέλη του προεδρείου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Π.Σ.Ε επισκέφθηκαν το Προεδρικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκαν με την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη. Τα υπόλοιπα μέλη συμπροσευχήθηκαν στο ξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας στην Αγία Νάπα και κατόπιν πορεύθηκαν προς την πρωτεύουσα.
Φθάνοντας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, τα μέλη της Επιτροπής έκαναν επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Μακαρίου Γ΄. Κατόπιν, πορεύθηκαν προς το Μέγα Συνοδικό όπου ο Μακαριώτατος τους καλωσόρισε και τους παρέθεσε γέυμα.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τη στάση της Εκκλησίας της Κύπρου απέναντι στις εξελίξεις στο εθνικό θέμα. Ο Μακαριώτατος τόνισε ότι το πρόβλημα του κυπριακού ζητήματος δεν είναι θρησκευτικό και ότι ο κυπριακός λαός δέχεται και σέβεται τη μουσουλμανική θρησκεία. Απόδειξη αυτού αποτελούν τα τεμένη της ελεύθερης περιοχής τα οποία είναι συντηρημένα και σε τέλεια κατάσταση. Τέλος, ο Μακαριώτατος ενημέρωσε ότι αν και η Εκκλησία μπορεί να δεχτεί τη λύση της Ομοσπονδίας, σε καμια περίπτωση δε θα δεχτεί τη λύση της διχοτόμησης.
Ακολούθως, η εκπρόσωπος από την Κένυα απάντησε στον Μακαριώτατο λέγοντας ότι είναι ένας ηγέτης που ενώνει το λαό του. «Το να δούμε έναν ηγέτη να μην μπορεί να πάει στο σπίτι του αλλά παρ΄όλα αυτά να καθοδηγά το λαό του χωρίς διαμαρτυρίες μας έχει συγκινήσει. Εμείς οι Χριστιανοί δεν μπορούμε να σταματήσουμε να πιστεύουμε και να οραματιζόμαστε μια ενωμένη Κύπρος. Είμαστε ευγνώμονες που βιώσαμε μια καταπληκτική φιλοξενία».
Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: