Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Τον Πολιούχο της εόρτασε η Αμαλιάδα

Με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών και την παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του Νομού Ηλείας τιμήθηκε ο Πολιούχος της πόλεως Άγιος Αθανάσιος στην Αμαλιάδα. Το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, ενώ το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ίδιο Ναό.
Ακολούθησε λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Αθανασίου στις οδούς της πόλεως με την συνοδεία τιμητικού αγήματος της 117 Πτέρυγας Μάχης και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Ήλιδας. Δίπλα στον Μητροπολίτη Γερμανό ήσαν Επίσκοποι από Ελλάδα και Κύπρο. Μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων ο Δήμος Ήλιδας παρέθεσε   δεξίωση προς τιμήν των επισήμων στο φουαγιέ του Δημαρχείου, ενώ ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του προκατόχου του αειμνήστου Μητροπολίτη Αθανασίου στην Μονή Φραγκαβίλλας.
Η εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους μεταφέρθηκε χθες στην Αγία Κυριακή
Με την συμμετοχή πλήθους ιερέων και δεκάδων πιστών πραγματοποιήθηκε χθες η μεταφορά της Ιεράς Εικόνας του Πολιούχου του Αγίου Χαραλάμπους στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Πύργου, όπου στις 10 Φεβρουαρίου θα τιμηθεί η μνήμη του.
Το απόγευμα Κυριακής την εικόνα συνόδευσαν ιερείς και πιστοί από το Παρεκκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους στην Αγία Κυριακή, στο κέντρο του Πύργου, όπου και τελούνται οι εορτασμοί του Πολιούχου. Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και σεβασμού για μία ακόμη φορά η προσέλευση των πιστών από τον Πύργο και την γύρω περιοχή ανέδειξε την αγάπη και τον σεβασμό του Λαού της Ηλείας στον θαυματουργό Άγιο που συνδέθηκε με πολλά θαύματα στην ιστορική πορεία του Πύργου.
Γεώργιος Κουρκούτας



Δεν υπάρχουν σχόλια: