Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΕΟΡΤΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΑΡΟΧΩΡΙ - Δημήτριος Κανελλόπουλος

 Την Κυριακή της Απόκρεω (15 Φεβρουαρίου ε.ε.) ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών της περιοχής ευθύνης του  Κ. Υ. Χαλανδρίτσας, εόρτασε τον προστάτη του Άγιο Χαράλαμπο στο Σταροχώρι. Σημειωτέον ότι μετά από σχετική απόφαση του Δ.Σ. του εν λόγω Συλλόγου, η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους τιμάται την πρώτη Κυριακή μετά από τις 10 Φεβρουαρίου, σε διαφορετικό κάθε χρόνο Δημοτικό Διαμέρισμα της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου.
Έτσι και φέτος, η εορτή  του Αγίου τιμήθηκε δεόντως από τους Αιμοδότες με Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Σταροχωρίου.
Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο εξεπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Παντελίδης, ο οποίος πέραν από τις ευχές του Ποιμενάρχου, στο μεστό νοημάτων κήρυγμά του, συνέδεσε την εθελοντική αιμοδοσία, με την προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο, η οποία αποτελεί πράξη αγάπης.
Κατόπιν, σύσσωμο το εκκλησίασμα παρακάθησε στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του Δήμου Ερυμάνθου, όπου προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους και όλες, ενώ ο Σύλλογος Αιμοδοτών έκοψε τη Βασιλόπιτα. 
Κανελλόπουλος Ν. Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: