Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Πατρών τιμήθηκε με ιερά Αγρυπνία η μνήμη του Αγίου Σωσιπάτρου


 Στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Πατρών τιμήθηκε με ιερά Αγρυπνία η μνήμη του Αγίου Σωσιπάτρου εκ των Εβδομήκοντα Αποστόλων του Κυρίου. Στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης φυλάσσεται ως πολύτιμός θησαυρός τμήμα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Σωσιπάτρου.











































Φωτογραφίες: Χαράλαμπος Σωτηρόπουλος

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα υπέροχα! Πολύ κατανυκτικά! Η χορωδία θέλει ακόμα πολύ δουλίτσα!

Ανώνυμος είπε...

ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΖΕΣΗ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΗ ΜΙΚΡΑ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΥΜΩΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΦΥΡΑΜΑ!!! (και ας μην ξέρουν μουσική)

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΕΊΝΑΙ 25 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΡΤΟ ΑΛΛΟ 12 ΛΕΠΤΑ. ΟΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ. ΑΥΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΟ.

Ανώνυμος είπε...

Η ακολουθία ήταν μυσταγωγία. Όλα άγγιζαν την τελειότητα.

Ανώνυμος είπε...

Δύο κηρύγματα;Ελεος δεν είναι δυνατον σε μια αγρυπνία δύο κηρύγματα. Ούτε στο αγιο ορος σε αγρυπνία που κρατά ως το πρωί δεν έχει δύο κηρύγματα. Διάκριση:η αρετή που καθρεφτίζει την ευγένεια του Θεού!

Ανώνυμος είπε...

Οι Πατέρες έκανα πάνω από ώρα κήρυγμα. Τώρα το θέλουν ως διαφήμιση σε ένα δεκάλεπτο οι μοδέρνοι.

Ανώνυμος είπε...

Είναι αναγκαίος ο πνευματικός καταρτισμός. Το κήρυγμα πρέπει να υπάρχει σε όλες τις ακολουθίες και να είναι τουλάχιστον 30λεπτο.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία η "αγρυπνία"..Ίσως όμως εαν θύμιζε λίγο Αγιορίτικες Αγρυπνίες να ήταν ακόμη καλύτερα..Την επόμενη φορά!! Κωνσταντίνος

Ανώνυμος είπε...

Τριάντα λεπτά κήρυγμα;;;; Λιγάκι υπερβολικό νομίζω...!!! Οι εποχές έχουν αλλάξει. Δέκα με δώδεκα λεπτά είναι υπερ-αρκετά νομίζω. Λίγα λόγια και σταράτα. Να ακουμπούν την ψυχή και την καρδιά του εκκλησιάσματος. Ο κόσμος έχει κουραστεί. Έρχεται στην εκκλησία να ωφεληθεί και να αναπαυτεί. Αν είναι να φεύγει εκνευρισμένος τότε πάει στράφι όλη η προσπάθεια. Έχω την αίσθηση ότι οι περισσότεροι ιερείς το έχουν ήδη κατανοήσει αυτό. Και μερικούς ευφραίνεσαι να τους ακούς.
Χριστός Ανέστη!