Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ, ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ – ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ – ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΑΤΣ


ΟΙ  ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ
ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ – ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ – ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΑΤΣ
18 έως 21 Ιουλίου 2015
                                     
 Για λόγους προγραμματισμού της εκδρομής 
αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και Δευτέρα 29 Ιουνίου 2016.

Υπεύθυνη Κρατήσεων: κ. Έλενα Θεοφυλάτου
 Τηλ. 2610.995455   2610.997892  

Συνοδοί: κ. Γεώργιος Νεκτάριος Λόης
 κ. Χρήστος Αδαμόπουλος 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
17-07-2015
19:00 αναχώρηση με πούλμαν από Πάτρα για Σερβία - Βελιγράδι.

18-07-2015    
1η ημέρα: Βελιγράδι
Άφιξη την επομένη το πρωί στο Βελιγράδι και προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Άγιου Σάββα. Από εκεί θα πορευθούμε προς το ξενοδοχείο όπου καθ’ οδόν θα δούμε τον πύργο Νεμπόισα όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος (1798). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, μεσημεριανό και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ βόλτα στο ιστορικό κέντρο και επίσκεψη στην περιοχή Σκαντάρλια (φημισμένη ως η Πλάκα του Βελιγραδίου). 

19-07-2015   
 2η ημέρα: Βελιγράδι
Πρωινό και αναχώρηση για το ιστορικό πάρκο και Οθωμανικό Φρούριο Καλεμέγκνταν, το οποίο  βρίσκεται πάνω ακριβώς από την συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη. Θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό Ρούζιτσα, όπου θα λάβουμε μέρος στην θεία λειτουργία, καθώς και το παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής. Στην συνέχεια επίσκεψη στο Πατριαρχικό Μέγαρο της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, στον Καθεδρικό Ναό της πόλεως και στο Μουσείο του Σέρβου φυσικού και ερευνητή Νίκολα Τέσλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, γεύμα και ξεκούραση.
Το απόγευμα βόλτα στον Δούναβη και περιήγηση στο κέντρο του Βελιγραδίου (Πεζόδρομο του Πρίγκιπα Μιχαήλ - Knez Mihailova, Λυρική Σκηνή, Εθνικό Μουσείο, Κοινοβούλιο, Δημαρχείο κ.α.)
20-07-2015  
3η ημέρα: Βελιγράδι – Φρούσκα Γκόρα (Άγιον Όρος Σερβίας) – μονή  Κρούσεντολ – Σρέμσκι Κάρλοβατς - Νόβι Σαντ.
Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή της Βοϊβοντίνας. Θα επισκεφθούμε τον Εθνικό δρυμό Φρούσκα Γκόρα ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά Πάρκα των Βαλκανίων. Εκεί υπάρχουν δέκα επτά (17) ορθόδοξα μοναστήρια του αποκαλούμενου «Σερβικού Αγίου Όρους», τα οποία αποτελούν μοναδικά πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία του 15ου – 18ου αιώνα. Εμείς θα επισκεφθούμε την ιστορική μονή Κρούσεντολ, η οποία αποτέλεσε την πρώτη έδρα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αυστροουγγαρία (1707). Στην συνέχεια θα δούμε την πανέμορφη κωμόπολη Σρέμσκι Κάρλοβατς, στην οποία, το έτος 1713,  μεταφέρθηκε από τη μονή Κρούσεντολ η έδρα της μητροπόλεως, επειδή οι Οθωμανοί επιτέθηκαν στη μονή, τη λεηλάτησαν και την έκαψαν. Το Σρέμσκι Κάρλοβατς ήταν το κέντρο του σερβικού λαού και της Εκκλησίας του στην Αυστροουγγαρία (Πατριαρχικό Μέγαρο, καθεδρικός ναός της πόλεως κ.α.) Επόμενος σταθμός η πόλη του Νόβι Σαντ, η «Αθήνα της Σερβίας» όπως την αποκαλούν, με πανέμορφα ιστορικά κτίρια στον κεντρικό πεζόδρομο, το Μητροπολιτικό Μέγαρο και τους υπέροχους ναούς που κοσμούν το ιστορικό κέντρο. Επιστροφή στο Βελιγράδι και δείπνο.
21-07-2015  
4η ημέρα: Βελιγράδι - Πάτρα
Πρωινό και αναχώρηση για Πάτρα.

ΚΟΣΤΟΣ - ΟΔΙΚΩΣ:
Κατ’ άτομο σε δίκλινο 378,00 ευρώ.
Για μονόκλινο επιπλέον 30,00 ευρώ.
Παιδί έως 16 ετών 290,00 ευρώ .
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Πούλμαν για όλες τις μετακινήσεις.
3 νύχτες διαμονή σε ξενοδοχείο 4ων αστέρων.
Ημιδιατροφή (3 πρωινά - 3 γεύματα)
Έμπειρος τοπικός ελληνομαθής συνοδός
Ασφάλεια αστικής & ταξιδιωτικής ευθύνης                              
  • Η παιδική τιμή ισχύει για πρόσθετη κλίνη στο δωμάτιο των γονέων έως 16 ετών
  • Φ.Π.Α.
  • Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι Μουσείων ή οπουδήποτε αλλού. 

42 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν κρίνω από τους συνοδούς είναι σίγουρη η επιτυχία της εκδρομής. Καλή κίνηση. Χρειάζεται η καλύτερη γνωριμία με τα Βαλκάνια και εδώ υπάρχουν οι ειδικοί. Θα πάω.


Ανώνυμος είπε...

Όποιος τα καταφέρει εκείνην την περίοδο αξίζει τον κόπο να πάει. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι υπέροχα. Εύχομαι καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Ότι καλύτερο θα μπορούσα να αναμένω για το καλοκαίρι. Συγχαρητήρια για την ιδέα. Θα είναι πολύ χρήσιμη πνευματικά η περιήγηση στα προσκυνήματα της Σερβίας. Καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαίρω τον κ. Αδαμόπουλο και τον κ. Λόη για την ωραία πρωτοβουλία. Αξίζει τον κόπο να πάμε. Θα μάθουμε πολλά.

Ανώνυμος είπε...


Ενδιαφέρον προκαλεί η συγκεκριμένη εκδρομή. Να τους έχει ο Θεός καλά και να επιστρέψουν με την ευλογία του Αγίου Σάββα.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα εκδρομή. Οι συνοδοί είναι εγγύηση της επιτυχίας.

Ανώνυμος είπε...

Με το καλό να πραγματοποιηθεί. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία. Ξέρουμε ποιοι θα ακολουθήσουν; Θα με ενδιέφερε.

Ανώνυμος είπε...

Νέες δραστηριότητες.
Καλή αρχή.
Την επιτυχία την θεωρώ δεδομένη.
Να μας πας και στο Νησί.

Ανώνυμος είπε...

Η πρώτη μέρα έπρεπε να έχει πρωινή αναχώρηση από Πάτρα. Ας το εξετάσουν οι διοργανωτές.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους και μια εκδρομή την οποία κάνουν ιδικοί επιστήμονες και όχι επαγγελματίες εκδρομικών περιηγήσεων για καφέ και βόλτα.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται καλή περίπτωση αν κρίνουμε από τους οργανωτές. Θα το σκεφθώ να πάω και εγώ. Εύχομαι καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...


Με τον καθηγητή μου συνοδό το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσουν υπέροχα όσοι πάνε. Ο κ. Λόης είναι άριστος γνώστης της Βαλκανικής Ιστορίας.

Ανώνυμος είπε...

Με έκπληξη διάβασα το πρόγραμμα. Συγχαρητήρια. Ο Νεκτάριος με τον Χρήστο είναι αχτύπητο δίδυμο. Η επιτυχία είναι σίγουρη. Την προτείνω ανεπιφύλακτα. Με δόσεις μπορούμε να πληρώσουμε;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αναστάσιε είναι μία πολύ καλή πρόταση για το καλοκαίρι. Θα μάθουν πολλά όσοι ακολουθήσουν. Η ευλογία του Αγίου Σάββα να συντροφεύει τους εκδρομείς.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον κ. Λόη. Είναι σημαντική η προσφορά του και ιδιαίτερα μεγάλη η γνώση του στην Ιστορία των Βαλκανίων. Είναι ότι καλύτερο ως συνοδός μιας τέτοιας προτάσεως. Θα επικοινωνήσω για να πάω και εγώ. Ευχαριστούμε.


Ανώνυμος είπε...

Παιδιά είναι ευκαιρία. Μην την χάσετε. Εγώ θα πάω οπωσδήποτε. Ένα μεγάλο μπράβο στους συνοδούς.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο τη συγκεκριμένη περίοδο γίνεται η εκδρομή; Λίγο νωρίτερα ή αργότερα θα μπορούσαμε να πάμε; Εγώ θα προτιμούσα το Σεπτέμβριο αλλά δεν πειράζει.

Ανώνυμος είπε...

Καλή περίπτωση φαίνεται. Τους γνωρίζω τους συνοδούς. Ξέρει κάποιος να μου πει ποια είναι η Θεοφυλάτου?


Ανώνυμος είπε...

Μπορούμε να δώσουμε τα μισά χρήματα τώρα και τα άλλα σε έξι μήνες; Πιστωτική κάρτα δέχονται;

Ανώνυμος είπε...

Αναστάσιε νομίζω ότι θα είναι πολύ καλή ευκαιρία για όσους μπορέσουν να πάνε. Δεν είναι επαγγελματίες, αντιθέτως είναι γνώστες της Ιστορίας και των μνημείων που θα επισκεφθούν. Συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

Είναι η περίπτωση καλή. Ο Λόης γνωρίζει την Σερβία. Το μόνο κακό η πρώτη κουραστική νύχτα για μένα που είμαι ΄κάποιας’ ηλικίας.

Ανώνυμος είπε...

Αναστάσιε μας ξεμπουρίζεις με την δημοσίευση αλλά δεν μας είπες θα πας;

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχη ιδέα. Τις επόμενες ημέρες θα έρθω σε επικοινωνία να κλείσω θέση.

Ανώνυμος είπε...

Πληροφορήθηκα την εκδρομή και χάρηκα για την ιδέα. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Δεν μας λένε όμως ποιο ξενοδοχείο είναι, το μενού, αν θα έχουμε κάτι ιδιαίτερο να αναμένουμε από τις γνώσεις του κ. Λόη. Με απασχολεί επίσης να μην κάνει ζέστη αυτήν την περίοδο, αλλά θα γνωρίζουν καλύτερα οι διοργανωτές. Νομίζω ότι θα πάω και εγώ στην εκδρομή. Δεν θέλω να χάσω αυτήν την ευκαιρία.

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζουμε αν θα είναι μαζί και κάποιος πατέρας;

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα εκδρομή. Σημαντικοί οι διοργανωτές. Λίγες οι μέρες.

Ανώνυμος είπε...

Μια ερώτηση έχω αλλά θα πρέπει να απευθυνθώ στους διοργανωτές. Πόσες από τις μονές θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε στην Φούσκα Γκορα; Επίσης το πρακτορείο που θα μας πάει Σερβία θα είναι από την Πάτρα;

Ανώνυμος είπε...

Αναστάσιε εσύ θα πάς στην εκδρομή; Να μας πεις για να ξέρουμε αν θα ακολουθήσουμε και εμείς οι οπαδοί σου.

Ανώνυμος είπε...

Καλό ταξίδι σε όλους τους τυχερούς που θα πάνε.

Ανώνυμος είπε...

Άριστη πρωτοβουλία!
Περιμένουμε πολλά από τον κ. καθηγητή! Θα μάθουμε πολλά νέα πράγματα. Εγώ θα δηλώσω άμεσα.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι πολλά και ενδιαφέροντα έχουμε να μάθουμε. Θα μπορούσα να πω ότι ο Νεκτάριος είναι ο ειδικότερος στην Ελλάδα. Θα δω το ζήτημα της άδειας και εύχομαι να πάνε όλα καλά και να ακολουθήσω και εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία και από εμένα στην προσκυνηματική περιήγηση. Το πρόγραμμα λέει πολλά. Τα δε πρόσωπα που την οργανώνουν ακόμη περισσότερα. Και ο Νεκτάριος αποτελεί την εγγύηση της πληρότητας των προσδοκιών. Θα προσπαθήσουμε με την γυναίκα μου να πάμε και εμείς.

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζουμε τους πατέρες που θα ακολουθήσουν;

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα ήταν ωφέλιμο να λάβουμε μέρος και στην Θεία Λειτουργία της μονής που θα επισκεφτούμε; Την επόμενη φορά θα πρότεινα και κάποια διανυκτέρευση σε μοναστήρι.

Ανώνυμος είπε...

Θα λάβουν μέρος και δικοί μας πατέρες στην Θεία Λειτουργία;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αναστάσιε παρακολουθώ καθημερινά τα σχόλια και χαίρομαι για το ενδιαφέρον που υπάρχει. Είμαι και εγώ «φίλος των Ιστορικών – Πολιτισμικών Μνημείων της Ορθοδοξίας». Η ηλικία μου λίγο με προβληματίζει σχετικά με το ταξίδι. Ελπίζω να καταφέρω πάω. Δεν θα ήθελα να χάσω αυτήν την ευκαιρία. Τα συγχαρητήριά μου και πάλι στους διοργανωτές.

Ανώνυμος είπε...

Αναστάσιε, καλά όλα, αλλά δεν μας ξεκαθάρισες ακόμη αν θα πας; Αναμένουμε να μας πεις!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αναστάσιε, ολοκλήρωσα πριν λίγο την ανάγνωση του πρώτου θέματος του «Εκκλησιολόγου». Είναι μία εργασία του κ. Λόη. «Η Χριστιανή Μάνα του Μωάμεθ του Προθητού» Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος. Δεν γνώριζα τα όσα μας λέγει. Μέσα από την καρδιά μου τον ευχαριστούμε. Και στην εκδρομή θα συμμετέχω οπωσδήποτε με την σύζυγο. Προτείνω ανεπιφύλακτα να διαβάσετε το άρθρο του. Συγχαρητήρια και στον «Εκκλησιολόγο».

Ανώνυμος είπε...

Με ενημέρωσε ο κ. Αδαμόπουλος με κάθε λεπτομέρεια σχετικά με το ταξίδι στην Σερβία. Πράγματι είναι μια καλή ευκαιρία για όσους καταφέρουν να πάνε. Συγχαρητήρια Χρήστο.

Ανώνυμος είπε...

Καλό ταξίδι και καλά να περάσετε. Αναμένουμε φωτογραφικό υλικό!

Ανώνυμος είπε...

Τι γίνεται με την εκδρομή; Που βρισκόμαστε;

Avaki είπε...

Σας ζηλευω και για τον λογο οτι καταγομαι απο εκεινα τα μερη