Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΟΜΗΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

 Κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη στο χωρίο Μπούμπουκας,της Επαρχίας Καλαβρύτων, όπου εν πληθούση Εκκλησία, τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού.
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην μεγάλη προσωπικότητα του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου,
Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτάνευσις της Αγίας Εικόνος του Ενδόξου Προφήτου στα σοκάκια του χωριού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα σπίτια απ'τα οποία πέρασε η Ιερά Λιτανεία ήταν φωταγωγημένα και οι πιστοί με κεριά και θυμιάματα υποδέχοντο τον Προστάτη τους Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή.



 Συμβούλιο αλλά και τους πιστούς για την συμμετοχή τους στην Ακολουθία και αφού τους συνεχάρη, τους υπογράμμισε πως μέσα στην καρδιά τους θα πρέπει να κρατήσουν τρία πράγματα: Αγάπη για τον Χριστό και την Πίστη μας, Αγάπη για την Πατρίδα μας και Αγάπη για την γλώσσα μας. 

Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Τζελέπης, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του στην Ενορία και του προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο, μια Εικόνα του Αγίου Αλεξίου του Ανθρώπου του Θεού, προστάτου της Επαρχίας των Καλαβρύτων.
Στην Ιερά Ακολουθία συμμετείχαν Ιερείς και από τα γύρω χωριά της Επαρχίας.
Οι κάτοικοι της Ενορίας θέλοντας να ευχαριστήσουν και αυτοί με την σειρά τους τον Θεοφιλέστατο του προσέφεραν, με πολλή αγάπη, τοπικά προϊόντα.
Τέλος, στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας προσεφέρθη πλούσιο Εκκλησιαστικό κέρασμα.








Δεν υπάρχουν σχόλια: