Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Αγιασμός και αφιέρωμα στην Τρίτη Ηλικία στο Γ΄ ΚΑΠΗ Πύργου

 Σε μία ζεστή ατμόσφαιρα τελέστηκε την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου ο αγιασμός για την νέα περίοδο στο  Γ΄ ΚΑΠΗ Πύργου, στα Χαλικιάτικα Πύργου. Τον αγιασμό τέλεσε ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος με την συνοδεία του πατρός Θεοδώρου Χαμάλη. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού για ευόδωση των σκοπών του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, ενώ τόνισε ότι η Ιερά Μητρόπολις θα βρίσκεται κοντά στις πρωτοβουλίες των ανθρώπων του ΚΑΠΗ για την ανάδειξη της θέσης και της σημασίας των ατόμων της Τρίτης ηλικίας στον τόπο μας και την κοινωνία.





Επειδή μάλιστα η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί (από το 1990)από την Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. ως Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας πραγματοποιήθηκε σχετικός εορτασμός στον χώρο του ΚΑΠΗ, μετά τον αγιασμό. Κεντρική ομιλήτρια στο πλαίσιο του Εορτασμού της Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία ήταν η κ. Χαρά Ρόρρη, επίτιμη Σχολική Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής Δυτικής Ελλάδος.
Η κ. Ρόρρη μίλησε για την προσφορά των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας στο κοινωνικό σύνολο και την υποχρέωση  όλων, Πολιτείας και απλών πολιτών, να σταθούν στο πλευρό τους. Όπως τόνισε «καθώς οι συντάξεις των ηλικιωμένων έχουν μειωθεί  δραματικά, σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουν ανάγκη από αγάπη, κοινωνική, ηθική αλλά και οικονομική στήριξη. Τα μέλη του  Γ΄ΚΑΠΗ Πύργου, στη περιοχή Χαλικιάτικα, πολύ σοφά ονόμασαν τον χώρο τους ¨Στέκι της Αγάπης¨, διότι  εκεί βρίσκουν καταφύγιο και γλυκιά θαλπωρή από την μοναξιά τους. Συναντούνται με άλλα μέλη, συζητούν, ανταλλάσουν απόψεις περνώντας ευχάριστες στιγμές. Δραστηριοποιούνται μέσα από διάφορες εκδηλώσεις και συμμετέχουν σε εκδρομές. Αποτελούν ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας και δεν πρέπει να τους βάζουμε στο περιθώριο». Η εκδήλωση έκλεισε με προσφορά γλυκισμάτων και αναψυκτικών σε μέλη και φίλους του ΚΑΠΗ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: