Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Προσκυνηματική εκδρομή της Ενορίας μας σε Μοναστήρια της Φωκίδος και της Ναυπάκτου (φωτογραφίες) Ι.Ν. Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους εις Κρύα Ιτεών Πατρών

Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος
Aνήμερα της εορτής της Αγίας Σκέπης και της Εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η προσκυνηματική εκδρομή της Ενορίας μας εις τας περιοχάς της Φωκίδος και της Ναυπάκτου.
Μετά το πέρας της πρωινής Θείας Λειτουργίας στο Ναό του Αγίου Αντωνίου, αναχωρήσαμε τη συνοδεία των Ιερέων μας π. Ιωάννου και π. Σταύρου με πρώτο προορισμό το Μοναστήρι της Παναγίας της Βαρνακόβης Φωκίδος.
Εκεί συμμετείχαμε προσευχητικώς εις την Δοξολογίαν επί τη απελευθερώσει της Πατρίδος μας και ακολούθως προσκυνήσαμε την θαυματουργό Εφέστιο Εικόνα της Μονής. Στη συνέχεια μας προσεφέρθη μοναστηριακό πρωινό κέρασμα κατά την διάρκεια του οποίου μας ομίλησε η γεμάτη παλμό και ζωντάνια, Καθηγουμένη της Μονής, Γερόντισσα Θεοδοσία. Η Γερόντισσα δεν περιορίσθη μόνο στο να μας είπη δια την ιστορία του Μοναστηριού αλλά συνέχισε λέγοντας μας και αναμνήσεις δικές της από την δύσκολη εποχή της κατοχής, καθώς και μητρικές συμβουλές δια την εν γένει ζωή μας.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου Βομβοκούς, όπου μας υπεδέχθησαν με εγκαρδιότητα και αγάπη οι αδελφές της Μονής. Είχαμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε εντός του Καθολικού, τμήμα της Αγίας Κάρας του Βαπτιστού του Σωτήρος και να αναπέμψουμε δέηση υπέρ υγείας όλων των προσκυνητών.
Ακολούθως μεταβήκαμε εις την πόλην της Ναυπάκτου όπου και γευματίσαμε.
Έπειτα αφιχθήκαμε τις πρώτες απογευματινές ώρες, εις την Μονήν της Παναγίας της Γοργοεπηκόου Ναυπάκτου, όπου μας ομίλησε η Καθηγουμένη της Μονής, Γερόντισσα Χριστοφίλη. Μετά το μοναστηριακό κέρασμα και τις ευλογίες που μας έδωσε η Γερόντισσα πήραμε τον δρόμο της επιστροφής δια την πόλη μας.
Το τέλος της εκδρομής μας σήμανε ο π. Ιωάννης με γλυκούς και θερμούς λόγους προς όλους τους συμμετέχοντας και με την διανομή εις ένα έκαστον μικράς Εικόνος της Κυρίας Θεοτόκου!



















































































































































Φωτογραφίες:Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: