Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Στην Χριστιανική Εστία Πατρών, Αφιέρωμα εις τον αοίδιμο Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο Παπαγιάννη


Αφιέρωμα εις τον αοίδιμο Αρχιμανδρίτη
Χριστόδουλο Παπαγιάννη
Θεολόγο - Ιεροκήρυκα - Συγγραφέα

Στην Χριστιανική Εστία Πατρών
(Μιαούλη 57)
την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016
και ώρα 6.00 μ.μ.

Επί τη συμπληρώσει 30 ετών 
από την κοίμησή του.    
                                
«Η ιστορική πόλις των Πατρών υπήρξε το κύριον πεδίον εργασίας πνευματικής και καρποφορίας πλουσίας του π. Χριστοδούλου. Με μικρά διακοπήν 8 ετών, κατά τα οποία μετετέθη εις την Ι. Αρχιεπισκοπήν Αθηνών (1959-1967), ο π. Χριστόδουλος ειργάσθη εις Πάτρας επί 32 ολόκληρα έτη.
Δραστήριος και αεικίνητος, πλήρης ζήλου ιεραποστολικού αφήκεν όντως εποχήν εις Πάτρας. Έθρεψε πνευματικώς με τα νάματα του Ευαγγελίου και της πίστεως γενεάς Χριστιανών. Απλούς και ελκυστικός εις το κήρυγμά του, αλλά συγχρόνως και βαθύς, ομιλών εκ ψυχής αγαπώσης τον Κύριον, είλκυε πυκνά ακροατήρια εις τους ιερούς Ναούς. Πράος και μειλίχιος τον χαρακτήρα παρηγόρει και ενίσχυε εις το Μηστήριον της ιεράς Εξομολογήσεως πλήθη πιστών.
Οι Χριστιανοί των Πατρών εγνώρισαν εις το προσωπόν του τον γλυκύν, τον ευγενή και πάντοτε λεπρόν κληρικόν, ο οποίος προς όλους εφέρετο με στοργήν και αγάπην χριστιανικήν και όλους εφρόντιζε να οικοδομή εις Χριστόν. Ήτο πνευματικός πατέρας δι’ όλους και περισσότερον δια τους νέους.» (εκ του περιοδικού «Ο Σωτήρ»)


Ας είναι αιωνία η μνήμη του μακαριστού γέροντός μας 
π. Χριστοδούλου Παπαγιάννη!...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπήρξε πνευματική κορυφή στην Πάτρα. Ψυχές γαλούχησε εις Χριστό. Έχω ακούσει από τους παππούδες και τους γονείς τα καλύτερα. Θα έλθω να μάθω για την βιωτή του.
Καλή επιτυχία προ δόξα Θεού.

Ανώνυμος είπε...

Που είναι αυτές οι μορφές;
Ο π. Χριστόδουλος όργωσε όλη την Μητρόπολη Πατρών κάτω από συνθήκες δύσκολες. Πάντα με το χαμόγελο μιλούσε για την σωτηρία που έφερε ο Χριστός χωρίς ίχνος κόπωσης ή συμβιβασμού με την κοσμικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Ημερίδα έπρεπε να κάνει η Χριστιανική Εστία για τον π. Χριστόδουλο Παπαγιάννη. Πολλά είχαν να μας πουν όσοι τον γνώρισαν και περισσότερα να μάθουν οι νέοι κληρικοί από όσα θα ακούσουν.
Παρακαλώ το Διοικητικό Συμβούλιο να οργανώσει στην ιερή μνήμη του ΗΜΕΡΙΔΑ προς ωφέλεια κληρικών και λαϊκών.

Ανώνυμος είπε...

Στους μεγάλους εκκλησιαστικούς τοπικούς κληρικούς δεν φτάνει ένα μόνο αφιέρωμα. Πρέπει να γίνει κάτι σημαντικότερο. Η Εστία οφείλει τη ύπαρξή της κατά πολύ και στον π. Χριστόδουλο. Ας μάθουν να τιμούν αυτούς που το αξίζουν και οι κινήσεις. Η σιωπή δεν τιμά τους σημερινούς ηγέτες της Εστίας.

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία του η μνήμη όλη η ζωή του ήταν οσμή ευωδίας προς τον Θεό.