Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Την Βασιλόπιττα της έκοψε και η Φιλαρμονική Πύργου

  Σε μία ζεστή ατμόσφαιρα το απόγευμα του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων της στον Πύργο, η Φιλαρμονική Εταιρεία Πύργου «Απόλλων» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Δεκάδες Ηλείοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, σε μία  αίθουσα που αποδείχθηκε μικρή λόγω της προσέλευσης του κόσμου.
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, Επίτιμος Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Πύργος. Ο κ. Γερμανός αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο για την Παιδεία του τόπου που επιτελεί η Φιλαρμονική μέσα από τα μαθήματα και την παρουσία της στην Ηλειακή Κοινωνία. Μάλιστα παρότρυνε τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με επιμονή και ήθος στο έργο τους και να συνεχίσουν την προσφορά τους. Η Φιλαρμονική Πύργου, που ιδρύθηκε το 1881, όπως επεσήμανε ο κ. Γερμανός, είναι το αρχαιότερο σωματείο του Νομού Ηλείας, με διαρκή παρουσία, δείγμα της μεγάλης του αποδοχής από την Κοινωνία.


 Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής κ. Αθανάσιος Δασκόπουλος, από το 1881 μέχρι σήμερα η Φιλαρμονική Εταιρεία Πύργου «Απόλλων» προσφέρει στον τοπικό Πολιτισμό της Ηλείας με συνέπεια και δημιουργικότητα. Αποτελεί τίτλο τιμής για το πολύπλευρο έργο της 135ετούς πορείας του Σωματείου η παρουσία του στους Α΄ Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896.
Επεσημάνθη επίσης η προσφορά του Ευεργέτη της Φιλαρμονικής αείμνηστου Ιωάννη Λάτση και της συνεχούς στήριξης από το ίδρυμα Λάτση μέχρι σήμερα. Παράλληλα, ευχαρίστησε φορείς του τόπου μας, όπως ο Δήμος Πύργου και η Ιερά Μητρόπολις Ηλείας, που στέκονται αρωγοί στο ποικίλο έργο του Σωματείου σε εποχές δύσκολες. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γεώργιος Γεωργιόπουλος,

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Στο πλαίσιο της προβολής του έργου των μουσικών και των μελών της Φιλαρμονικής παρουσιάστηκαν μουσικά κομμάτια από την Χορωδία και την Μπάντα της. Με τον συντονισμό της Μουσικού κ. Γεωργίας Αδαμοπούλου και με την συνοδεία στο πιάνο  του κ. Στεφάνου Κωνσταντόπουλου η Χορωδία τραγούδησε τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα Ζακύνθου, αλλά και τα τραγούδια «Γίνε μαζί μου παιδί» και «Μουσική να΄ ναι η ζωή μας».
Ακολούθως, η Μπάντα της Φιλαρμονικής έπαιξε υπό την διεύθυνση των μουσικών διδασκάλων της Φιλαρμονικής Ευσταθίου Θεοδόση και Ιωάννη Αντωνόπουλου τα έργα «Τυμπανιστής», «Ιταλικό Καλαβρίας», «Πάει ο παλιός ο χρόνος» , «Ήταν μια φορά» και «Μύθος». Το κοινό επιβράβευσε τα παιδιά της Χορωδίας και τους μουσικούς της Μπάντας με ένα ζεστό χειροκρότημα.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Ακολουθώντας μία καλή παράδοση, η Ι. Μητρόπολις Ηλείας και φέτος απένειμε χρηματικά βραβεία σε μαθητές και μέλη της Φιλαρμονικής ως κίνητρο για περαιτέρω προσπάθεια με σκοπό την μόρφωση. Τα μέλη της Φιλαρμονικής και της Χορωδίας στους οποίους απενεμήθησαν τα 8 χρηματικά βραβεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας εις μνήμην των αειμνήστων Μητροπολιτών Ηλείας Δαμασκηνού, Αντωνίου, Γερμανού και Αθανασίου ήταν οι εξής:  Νεκταρία Βλαχαναστάση, Νικόλαος Τρίμης, Ιωάννα Μπουγά, Σίσσυ Μπουγά,  Στέφανος Μισύρης, Διονύσιος Γεωργόπουλος, Μάριος Λυμπερόπουλος και Κωνσταντίνος Τριβυζάς. Τα βραβεία παρέδωσαν, με παρότρυνση του Μητροπολίτη, οι επίσημοι εκπρόσωποι Αρχών και φορέων μαζί με ευχές για μία αποδοτική νέα χρονιά.
Το ¨παρών¨ μεταξύ άλλων έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γεώργιος Γεωργιόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πύργου κ. Νικόλαος Βλαχαντώνης, που μετέφερε και χαιρετισμό του Δημάρχου, ο τ. Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μποσμής, ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ και Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ηλείας κ. Νικόλαος Παναγιωτακόπουλος, η επίτιμη Σχολική Σύμβουλος κ. Χαρά Ρόρρη, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού κ. Γεώργιος Σταματόπουλος, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Αποστράτων Ναυτικού και Λιμενικού κ. Ζώης Υφαντής, ο τ. Αντινομάρχης κ. Λεωνίδας Δημουλιάς, ο  Γραμματέας του Συνδέσμου Οπλιτών Νομού Ηλείας κ.  Γεώργιος Κουρκούτας , ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Πολεμιστών Κορέας Νομού Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Φάρος, ο Αντιστράτηγος ε.α. κ. Κων. Αδαμόπουλος κ.ά. Η εκδήλωση έκλεισε με μικρή δεξίωση στον χώρο της Φιλαρμονικής.






Δεν υπάρχουν σχόλια: