Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΛΟΗΣ ΣΤΗ ΜΙΤΡΟΒΙΤΣΑ!

Μιτρόβιτσα..... Μια πόλη στο Βόρειο Κόσοβο, στα σύνορα με τη Σερβία, που σου θυμίζει το Βερολίνο του Ψυχρού Πολέμου. Μόνο που στη θέση του Τείχους υπάρχουν συρματοπλέγματα, μια γέφυρα και ο ποταμός Ίμπαρ που τρέχει από κάτω.
Σ'αυτή την πολύ πονεμένη και καταπληγωμένη περιοχή του Κοσυφοπεδίου βρέθηκε ο εκλεκτός φίλος Νεκτάριος Λόης για να πάρει μέρος στο διεπιστημονικό ακαδημαϊκό συνέδριο που διοργάνωσε η Φιλοσοφική Σχολή Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα με τίτλο "Science Beyond Boundaries" στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2017.
Πάνω από 260 συγγραφείς από τη Σερβία, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Γαλλία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, την ΠΓΔΜ, την Τουρκία, την Ιταλία, το Καζακστάν και τη Σουηδία υπέβαλαν σχεδόν 200 έγγραφα που παρουσιάστηκαν σε Σερβικά, Αγγλικά ή Ρωσικά.


Οι ομιλητές της Ολομέλειας:
    Η καθηγήτρια Αλεξάνδρα Περόβιτς του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου με εμπειρία στη Νευροληψία, Ψυχογλωσσολογία, Σύνταξη.
    Ο καθηγητής Γεώργιος Νεκτάριος Λόης, καθηγητής (ΣΕΠ / ΣΕΠ) από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Πατρών.

    Ο καθηγητής Lawrence Armand French, ερευνητής και επισκέπτης καθηγητής Νομικής,
Πανεπιστήμιο του New Hampshire και καθηγητής ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Νέου Μεξικού.
    Ο καθηγητής Terence Clifford Amos, ο οποίος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Université Catholique de Lille της Γαλλίας.
Το συνέδριο οργανώθηκε με την υποστήριξη και τις προσπάθειες του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια (Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Σερβίας) και του Υπουργείου Παιδείας, Επιστήμης και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Δημοκρατίας της Σερβίας.
Χρήστος Αδαμόπουλος




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο αξιότιμος κ. Λόης είναι μια πνευματική προσωπικότητα της πόλις μας που διατηρεί την σεμνότητά του.