Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Μήν αρνείσαι την βοήθειά σου σ' όσους έχουν ανάγκη - Άγιος Δημήτριος του Ροστώφ


Μήν αρνείσαι την βοήθειά σου σ' όσους έχουν ανάγκη, για να μήν σου αρνηθεί και ο Θεός την Βοήθειά Του όταν θα την χρειαστείς. Μήν κλείνεις την πόρτα σου στον φτωχό, για να μήν σου κλείσει και ο Θεός, την Θύρα του Eλέους Του.
Άγιος Δημήτριος του Ροστώφ


17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΨΑΧΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ποιός αρνήθηκε την υλική ελεημοσύνη;
Φαντάσματα βλέπεις ανώνυμε 8:06 π.μ.;
Δεν έμαθες ακόμα ανάγνωση;

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΓΓΡΑΛΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ.ΔΙΑΒΑΖΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΧΟΛΙΑΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ ΠΕΡΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΑΡΙΓΟΡΙΑΣ.ΤΟΤΕ ΚΑΤΣΕ ΦΑΕ ΟΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΙΓΟΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα πήγαινε στο Δημοτικό να μάθεις ορθογραφία, ανώνυμε 12,15μμ, ότι η παρηγοριά γράφεται με- η (παρΗγοριά) και μετά έλα να ειρωνευθείς και να δείξεις το υλιστικό σου πνεύμα, που βγάζει μάτι ότι είναι ξένο προς την Ορθόδοξη Εκκλησία. Για την Ορθόδοξη Εκκλησία πρώτα είναι ο ορθόδοξος λόγος.

Ελληνορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Αν ήξερες να διαβάζεις 12:15 μ.μ. θα έβλεπες ότι δεν υπήρξε ούτε ένας ανώνυμος που να ήταν αντίθετος προς την υλική ελεημοσύνη.
Αλλά φαίνεται δεν ξέρεις να διαβάζεις. Πρώτα μαθαίνουμε να διαβάζουμε και μετά γράφουμε.
Και
Μην νομίζεις ότι μας πείθεις αν γράφεις κεφαλαία τις αρλούμπες και τα ψέματα σου.

Ανώνυμος είπε...

Ο Άγιος Δημήτριος του Ροστώφ δεν λέγει κάτι αντίθετο με αυτά που έγραψαν οι σχολιαστές για την πιο συμφέρουσα ελεημοσύνη, την ελεημοσύνη της μετάδοσης του θείου λόγου.

Λέει απλά για το καλό της υλικής ελεημοσύνης. Ποιός το αρνήθηκε αυτό; Κανεις.

Ανώνυμος είπε...

Αντί να πας Εκκλησία καθόσουν και έγραφες σχόλια 8:06 π.μ. ; Γι΄ αυτό και έγραφες αρλούμπες υλιστικές.

Ανώνυμος είπε...

Μην παρασύρεστε από troll... Αφες αυτοις...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΈΡΕΙΣ ΕΣΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑ.ΑΜΑ ΔΕΝ ΞΈΡΕΙΣ ΜΗ ΜΙΛΑΣ.ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΘΕΙΣ.ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΛΟΎΜΠΕΣ ΣΟΥ ΑΛΛΟΥ.ΕΣΥ ΠΗΓΈΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ασέβεια να χρησιμοποιείς τον λόγο του Κυρίου για να πεις την αρλούμπα σου δυσσεβή ανώνυμε 3:26 μ.μ. Λιγός σεβασμός δεν κάνει κακό.

Ανώνυμος είπε...

Μην φοβάσαι δεν παρασυρόμαστε από τα υλιστικά troll...

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΩ ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΆΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΝΙΚΌΣΑΝ.ΣΕ ΠΕΙΘΩΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΊ.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο "δυσσεβής ανώνυμος 3:26". Λέω πολλές φορές "αρλουμπες", το παραδέχομαι! Δεν είμαι αλάθητος, μπορεί να κάνω λάθος. Ωστόσο, για τα trolls θα επιμείνω: Κάθε σοβαρή προσπάθεια στο Internet (ιδίως οι εκκλησιαστικές σελίδες ελεύθερου σχολιασμού) υπονομεύεται συστηματικά από διαφόρων ειδών trolls. Έχω εργαστεί σε ΜΜΕ στο παρελθόν, και ομιλώ μετά λόγου γνώσεως. ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ!



Ανώνυμος είπε...

Πανικός υπάρχει μόνο σ΄εσένα 3,50μμ

Ανώνυμος είπε...

Οι υλιστικές αρλούμπες δεν πείθουν. Και πρόσεχε τί ονομάζεις εσύ αρλούμπες... Η ασέβεια δεν είναι παιχνίδι ανώνυμε με τα κεφαλαία γράμματα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Άγιος Λουκάς γράφει:
Δεχόμαστε μόνο εκείνες τις διδασκαλίες που τρέφουν την φιλαυτία και τον εγωισμό μας και μάς βοηθάνε να ακολουθούμε το δικό μας δρόμο, το δρόμο της αμαρτίας. Πολεμάμε κάθε τι που έρχεται σε αντίθεση με τους σκοπούς μας, κάθε τι που ελέγχει την ματαιότητα του λανθασμένου δρόμου μας. Πολεμάμε την αλήθεια γιατί ακολουθούμε τις διδασκαλίες που μόνοι μας δημιουργήσαμε ή που τις έχουμε ακούσει από τους άλλους. Αυτές που είναι σύμφωνες με την επιθυμία μας, για να ζούμε καλά σ' αυτή τη ζωή.

ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΡΙΜΑΙΑΣ
ΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ"


Ακούει ο συγχυσμένος ανώνυμος με τα κεφαλαία γράμματα;

Ανώνυμος είπε...

Με αυτό το πλευρό να κοιμηθείς ανώνυμε 4:24 μ.μ... Σε πιστέψαμε σίγουρα ό,τι λες...

Απλά προσπαθείς να διαγράψεις πονηρά αυτά που δεν μπορείς να αντικρούσεις μιλώντας περι ανέμων και υδάτων της φαντασίας σου. Ατυχής η προσπάθεια σου.

Ανατόλιος