Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στην Εγλυκάδα Πατρών

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του στην Εγλυκάδα Πατρών, την οποία, κατά την παράδοση, επισκέφτηκε αρκετές φορές ο Άγιος.
Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 ετελέσθη ο  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με την συμμετοχή  ιερέων.Τον θείο Λόγο κήρυξε ο πρωτ. Παναγιώτης Ταρσινός, προιστάμενος του Ιερού Ναού Αγ.Κων/νου και Ελένης Αρόης.
Το βραδύ 10 -1 μετά το μεσονύκτιο εψάλλη  Ιερά Αγρυπνία. Τον θείον Λόγον εκήρυξε ο πρωτ. Θεόδωρος Κωτσόπουλος προϊστάμενος του Αγ.Ιωάννου Προδρόμου  Τέρψης Πατρών, με την συμμετοχή εκατοντάδων προσκυνητών. 
Την κυριώνυμη ημέρα  της πανηγύρεως, Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, ετελέσθη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον ιεροκήρυκα της Ιεράς  Μητροπόλεως Αρχιμ. Χριστοφόρον Μυτιλήνη. Συλλειτούργησαν ιερείς από την γείτονες ενορίες, ενώ καθ΄ολη την διάρκεια της ημέρας εκατοντάδες πιστοί ήρθαν και προσκύνησαν την εικόνα του προστάτου Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.
Στο Αναλόγιο έψαλαν πολλοί ιεροψάλτες, τους οποίους διηύθυνε ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού Λουκάς Καρτέρης ενώ στο αριστερό αναλόγιο έψαλλε ο λαμπαδάριος του Ναού Δημήτριος Τσίλης.




Κατά το τριήμερο λειτούργησε δωροέκθεση στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας όπου πολλοί προσκυνητές την επισκέφτηκαν προκειμένου να αγοράσουν δώρα. Τα χρήματα της δωροέκθεσης θα διατεθούν για το φιλανθρωπικό έργο της ενορίας. 
Ο Ιερέας της ενορίας ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στις ιερές θρησκευτικές εκδηλώσεις ,από το εκκλησιαστικό Συμβούλιο, από τις κυρίες που ευπρέπισαν τον Ιερό Ναό, τους διακονούντες τον Ναό ως και όλους όσους προσήλθαν στον Ιερό Ναό προκειμένου την λάβουν την ευλογία του Αγίου Ανδρέου.
Ευχήθηκε σε όλους
ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΦΡΟΣΥΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ



11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και του χρόνου. Η παρουσία χιλιάδων κόσμου μαρτυρά το πόσο οι Εγλυκαδιώτες ευλαβούνται τον Άγιο Ανδρέα και εκτιμούν το σπουδαίο έργο του αγαπημένου μας π. Κωνσταντίνου.

Ανώνυμος είπε...

Ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας να σκεπάζει και να φρουρει πάντα την Εγλυκαδα! Ηταν υπέροχα! Η συρροή του κόσμου ανεπανάληπτη! Συγχαρητήρια στον αγαπητό μας πατέρα Κωνσταντίνο! Η ψαλμωδία ήταν κατανυκτικοτατη!! Ο στολισμός του Ναου πανέμορφος! Μια ενορία που εμπνέει σε όλα! Και του χρόνου με υγεία και χαρά να εορτασουμε τη Μνήμη Του Πρωτοκλητου!

π. Geras Imos είπε...

Άξιος ο π. Κωνσταντίνος, ο άγιος να πρεσβεύει για αυτόν και για την ενορία του και να τον ενισχύει γιατί το έργο που επιτελείται στην Εγλυκάδα είναι τεράστιο!
ΥΓ.: Ο Άγιος Ανδρέας να πρεσβεύει για τη μετάνοια του κ. Κωστόπουλου που κόβει τα αντιοικουμενιστικά τρολλαρίσματα. (...) Διατηρείτε ένα επίπεδο στο blog σας. Συνεχίστε έτσι...

Ανώνυμος είπε...

Όλα ήταν υπέροχα.Ήμουν στην Αγρυπνία.Λαοθάλασσα.Συγχαρητήρια στο εκκλησιαστικό συμβούλιο και στον ιερέα.και του χρόνου.βοήθεια μας ο Άγιος Ανδρέας.

Ανώνυμος είπε...

Για ποια μετάνοια του κ. Κωστόπουλο γράφεις πάτερ Γεράσιμε; Σε τι από όλα; Ως νέος Πρόδρομος ενημέρωσε αυτόν και εμάς.

Ανώνυμος είπε...

Μου άρεσε η έκθεση για το φιλανθρωπικό έργο της ενορίας. Μπράβο στους υπεύθυνους και σε όσους ανταποκρίθηκαν.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ!ΜΙΑ ΕΝΟΡΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΑΞΙΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

π. Geras Imos είπε...

Προφανώς και το ΥΓ ήταν τρολ και ο blogger το ξέρει...

π. Geras Imos είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τις ειρωνείες!

Ανώνυμος είπε...

Ό,τι δεν μας αρέσει το βαπτίζουμε "αντιοικουμενιστικά τρολλαρίσματα"; Δεν μας τα λένε καθόλου καλά μερικοί!

Ανώνυμος είπε...

Τρολλαρισμάτα αν θέλετε πείτε τα οικουμενιστικά σχόλια. Τα αντιοικουμενιστικά σχόλια δεν είναι και δεν φαίνονται σαν τρολλαρίσματα.