Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος στον Εσπερινό της εορτής των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης.

 Μέσα στο Αναστάσιμο κλίμα αλλά και με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, των εν Λέσβω μαρτυρησάντων. Κέντρο του εορτασμού ήταν το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων που ευρίσκεται στην Ενορία του Αγίου Νεκταρίου Πατρών. Την Δευτέρα της Διακαινησίμου, 29 Απριλίου, στον Μέγα Αναστάσιμο Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος . 


Στον λόγο του ο Θεοφιλέστατος τόνισε την αγάπη που είχαν οι Άγιοι προς τον Σωτήρα Κύριο, η οποία εκδηλώθηκε με την υπομονή στα μαρτύρια αλλά και με την ομολογία τους.
Κλείνοντας τόνισε πως θα πρέπει να μιμηθούμε όλοι  τους Νεοφανείς Μάρτυρες στο βίο και στο μαρτύριό τους, κυρίως στις μέρες μας που διανύουμε, ώστε να αξιωθούμε και εμείς της χαράς του Παραδείσου, της Βασιλείας των Ουρανών. Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος  μετάφερε τις αναστάσιμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών  κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά ευλογημένα.








Δεν υπάρχουν σχόλια: