Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Εκοιμήθη ο Aρχιμανδρίτης π. Λαυρέντιος Βουτσάς


 Εκοιμήθη, το απόγευμα της 12ης Σεπτεμβρίου 2019 και σε ηλικία 83 ετών, ο σεβαστός αρχιμανδρίτης π. Λαυρέντιος Βουτσάς, που για σειρά ετών διακόνησε στο εξομολογητήριο της Ιεράς Μονής Παναγίας Προυσιωτίσσης.
Ο π. Λαυρέντιος γεννήθηκε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας το 1936 και, ως κληρικός, υπηρέτησε στην τότε μητρόπολη Αττικής, όπως και στην μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα αφιέρωσε στο μυστήριο της εξομολογήσεως, αφού έγινε ο πνευματικός πατέρας αναριθμήτων προσκυνητών της μονής μας.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί στο καθολικό της Ιεράς Μονής Προυσιωτίσσης, την Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019, στις 14:00.


Άγιε μου Γέροντα καρδιακέ φίλε των π. Χριστοδούλου Φάσου, Κωνσταντίνου Καντζιούρα, Γεωργίου Δούβρή.
Είχα την ευλογία προ δύο ετών σε προσκύνημα τέτοιες μέρες στο Μοναστήρι του Προυσού να πάρω για τελευταία φορά την ευχή Σας.
Καλό Παράδεισο!
Πρέσβευε και υπέρ εμού
Αναστάσιος Κωστόπουλος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να τον αναπαύσει. Γέροντας από τους λίγους των ημερών μας με πλειστα χαρίσματα εκ του Θεού. Και ποιος δεν έχει περάσει απ το πετραχειλι του στην Παναγία την προυσιωτισσα.

Ανώνυμος είπε...

Χειροτονία του μακαριστου Μητροπολιτου Αττικης και Μεγαρίδος Νικοδημου. Εκδιωχθηκε εκ της μητρ. Αττικης απο τον μητρ. Δωροθεο Γιανναροπουλο. Άγιος Γέροντας, δόξα τω Θεω που μας τον χάρισε

Ανώνυμος είπε...

Ανάπαυσε ψυχές πολλές με την πολύωρη διακονία του στην ιερά Εξομολόγηση. Πάντα με πνεύμα αγάπης σου έδινε να κατανοήσεις την αμαρτία και να διορθωθείς. Παράλληλα έκανε και την ιεραποστολή του με τα φυλλάδια τα οποία δωρεάν πρόσφερε. Αγία ψυχή π. Λαυρέντιε πρέσβευε για όλο τον κόσμο.