Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

  Mε ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, την Κυριακή 24 Μαΐου 2020, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών, όπου και ετέλεσε Ιερό Μνημόσυνο  υπέρ αναπαύσεως των αδίκω θανάτω τελειωθέντων και αναιρεθέντων υπό των πολεμίων αδελφών ημών Ελλήνων του Πόντου.





Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ετόνισε:
α) την δυστυχία του τυφλού που οφείλεται στην περιφρόνηση των ανθρώπων διότι έλεγαν ότι εγεννήθη τυφλός εκ των αμαρτιών του ή των γονέων του, αλλά και διότι δεν έβλεπε ούτε την Θεία δημιουργία ούτε και τα αγαπημένα του πρόσωπα,

β) πως να εργαζώμεθα στα έργα του Θεού και πως θα αξιοποιούμε το χρόνο διά την σωτηρία της ψυχής μας, το παρόν παρήλθεν, το μέλλον είναι άγνωστον και μόνο το παρόν είναι στα χέρια μας.
γ) οι αδελφοί που σπαταλούν τον πολύτιμον χρόνον στα πάθη, στην χαρτοπαιξία, στις ηδονές και στην αμαρτία χάνουν τον χρόνο τους και
δ) η υπακοή στο θέλημα του Κυρίου σώζει. Ο Χριστός διέταξε τον τυφλό να μεταβή στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και να νιφθή << και ενίψατο και ήλθε βλέπων>>.
Κλείνοντας, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες αναστάσιμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, Ευλογημένα και Αγιασμένα.
Ακολούθως, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετά του Ιερού Κλήρου, των επισήμων και των περιορισμένων πιστών που συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία μετέβησαν στην πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού που ευρίσκεται επί των οδών Γεωργίου Παπανδρέου και Ελευθερίου  Βενιζέλου και ετέλεσαν Ιερό Τρισάγιο ενώπιον της προτομής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χρυσάνθου του από Τραπεζούντος.



























5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη μορφή της ορθοδοξίας και του ελληνισμού ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ο από τραπεζούντος Χρύσανθος.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον φάρο ποντίων των Πατρών που τέλεσαν την Κυριακή Μνημόσυνο στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου Πατρών και εν συνεχεία τρισάγιο ενώπιον της προτομής του Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου στην πλατεία ποντιακού ελληνισμού.

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία η μνήμη των 350.000 χιλιάδων ποντίων αδελφών μας

Ανώνυμος είπε...

Την Κυριακή εκκλησιάστηκα στον Άγιο Νεκτάριο Πατρών και συγκινήθηκα από την ομιλία του Θεοφιλεστάτου π.Χρυσάνθου για την θεραπεία του τυφλού αλλά και για το δράμα των ποντίων.

Ανώνυμος είπε...

κ. Κωστόπουλε ευχαριστούμε πολύ για τις αναρτήσεις και ενημερώσεις μέσα απο το ιστολογιό σας ως πατρινός και έχοντας σχέση με την τοπική μας εκκλησία σας υπενθυμίζω ότι ο Θεοφιλέστατος πάντα τιμά την μνήμη των μαρτύρων ποντίων καθώς και του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών του από τραπεζούντος. Το όνομα Χρύσανθος του το έδωσε ο μακαριστός Μητροπολίτης Πατρών κυρός Νικόδειμος για να τιμήσει τον γέροντά του Αρχιεπίσκοπο Χρύσανθο. Στο φάρο ποντίων των Πατρών ο π. Χρύσανθος προσέφερε ένα αρχιερατικό σκούφο του Χρυσάνθου τον οποίο του είχε προσφέρει ο Μητροπολίτης Πατρών Νικόδημος. Επίσης να υπενθυμίσω στους νεότερους πατρινούς ότι ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος εκτός από τον αρχιδιάκονό του Νικόδημο Βαληνδρά (Μητροπολίτη Πατρών)είχε και πρωτοσύγκελλό του τον μακαριστό π. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία και να έχουμε την ευχή όλων.