Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Η πρόταση του Πατριαρχείου Μόσχας για την Θεία Κοινωνία στην εποχή του Covid-19




Το βίντεο αυτό με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα  (Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας)  να κοινωνά τους πιστούς, αφού πρώτα “απολυμάνει” τη αγία λαβίδα,   το αφιερώνω με αγάπη, σε όλους αυτούς τους ευλαβείς κληρικούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, και τους εκλεκτούς λαϊκούς, που έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην «αγία;» Ρωσία και την υπερασπίζονται με πάθος και μαχητικότητα στα εκκλησιαστικά επεκτατικά της σχέδια. Αυτό δεν τον καιρό του νέου κορωνοϊού Covid-19 για την «σωστή» της θέση, σχετικά με τον εκκλησιασμό των πιστών στους ναούς.

Ας χαρούν λοιπόν τον καταδικαστέο αυτόν τρόπο μεταλήψεως των πιστών από το Πατριαρχείο Μόσχας. . . γιατί όχι και να τον αντιγράψουν!!
Ντροπή και βλασφημία ο τρόπος αυτός της μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας.
Α.Κ.   

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι ο τρόπος Πατερικός της μεταδόσεως της Θ.Κ. τον οποίο συμβουλεύει ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης. Η κριτική σου είναι αυθαίρετη και αντιαπατερική.

Ανώνυμος είπε...

Aυτο το Α. Κ. τι να σημαίνει άραγε?

Ανώνυμος είπε...

Ως πότε θα μας ανεχθεί ο Κύριος;

Ανώνυμος είπε...

Στο άρθρο του πρωτοπρεσβυτέρου Χριστοφόρου Χρόνη "Τρόπος μεταδόσεως της Θ.Κοινωνίας",blog anastasios, διαβάζουμε:
... Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κατηγορηματικά ...υποστηρίζει ότι, η μετάδοση της Θείας Κοινωνίας είναι θέμα πίστεως και όχι ιατρικό και ότι ουδέποτε έχει αναφερθεί έστω «μία βεβαιωμένη περίπτωση απλού πιστού, στον οποίο να έχει μεταδοθεί αρρώστια με τη Θεία ΜετάληψηDS».
Τι άλλο πρέπει να δουν μερικοί για να πεισθούν;

Π. Νικόλαος Καπνιάς είπε...

Πολύ σωστό το κείμενο της ανάρτησης.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν το έβλεπα στο βίντεο δεν θα μπορούσα να το πιστεύσω.
Κύριε ελέησέ μας και φώτισε τους Ιεράρχες να μην μας σκανδαλίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Εχει δίκαιο ο π. Νικόλαος ότι είναι πολύ σωστός ο σχολιασμός που κάνει ο Α.Κ. στην ανάρτηση γιατί καταδικάζει τον βλάσφημο νεωτερισμό στον τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας.

Φωτεινός

Ανώνυμος είπε...

Μέγιστη βλασφημία προς τον Χριστό από τον Επίσκοπό Ιλαρίων της Ρωσικής εκκλησίας..Σε αλκοόλ και νερό προς απολύμανση η Αγία Λαβίδα!

Ανώνυμος είπε...

Έρχεται "μαυρίλα".....

Ανώνυμος είπε...

Τάσο, το θέμα της μετάδοσης είναι δογματικό;

Ανώνυμος είπε...

Μη αποστρέψεις το προσωπόν Σου από μας Κύριε.....