Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΑ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙΑ ΑΧΑΙΑΣ

  Την Κυριακή 31 Μαΐου 2020, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε  την Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο του Μακαριστού Κωνσταντίνου Γκολώνη στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Κριθαράκια Αχαΐας.


Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του ετόνισε ότι η Αγία Ορθόδοξος του Χριστού μας Εκκλησία σήμερα εορτάζει και πανηγυρίζει την μνήμη των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου η οποία εν πνεύματι Αγίω καθώρισε (διατύπωσε) και περιχαράκωσε το δόγμα της Θεότητος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Αυτό  το δόγμα είναι το θεμέλιο της πίστεώς μας και αυτή την αλήθεια εκήρυξαν στην Οικουμένη οι Θεοκήρυκες και Θεοφόροι  Απόστολοι.  Αυτό το δόγμα περί της Θεότητος του Σωτήρος Χριστού απειλήθηκε από την κακοδοξία του κακοδόξου Αρείου, ο οποίος εδίδασκε αντίθετα από την διδασκαλία του Ευαγγελίου και της Εκκλησίας.
Εν συνεχεία ο Θεοφιλέστατος  ετόνισε ότι η Εκκλησία είναι αλάθητος και ακατάλυτος διότι διευθύνεται υπό του Ιησού Χριστού και οδηγείται εις πάσαν αληθείαν υπό του Παναγίου Πνεύματος.
Ο Θεοφιλέστατος έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι η Ορθόδοξος πίστη και η Ορθόδοξος ζωή μας οδηγούν στην σωτηρία και στον αγιασμό μας.
Τέλος ο Θεοφιλέστατος μέτεφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά και ευλογημένα καθώς και τις συλλυπητήριες ευχές προς την οικογένεια του μεταστάντος αδελφού.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ. Κωστόπουλε
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος κ. Χρύσανθος οργώνουν την πόλη και τα χωριά της Μητροπόλεως των Πατρών.
Με αγάπη Χριστού
Ι.Π

Ανώνυμος είπε...

Ο λαός μας έχει ανάγκη επαναευαγγελισμού!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν αρκεί για τη σωτηρία η Ορθόδοξη πίστη μας χρειάζεται και η ορθόδοξη ζωή μας.

Ανώνυμος είπε...

Θεοφιλέστατε καλά καταλάβαμε γιατί οι άπιστοι και κακόδοξοι πολεμούν την Εκκλησία μας.

Ανώνυμος είπε...

Σας παρακαλούμε πατέρες να μιλάτε απλά και κατανοητά αλλά και εμπειρικά