Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Φωτογραφίες και video από τον εορτασμό του Αγίου Λουκά στη Συμφερούπολη της Κριμαίας στις 10 & 11 Ιουνίου 2020

Φωτογραφίες και video από τον εορτασμό του Αγίου Λουκά στη Συμφερούπολη της Κριμαίας στις 10 & 11 Ιουνίου 2020

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στην πόλη του, την Συμφερούπολη.




 Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος της ομώνυμης Μονής της Συμφερούπολης, τελέστηκε την παραμονή οι ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου και των Χαιρετισμών.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας κ. Λαζάρου, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Γιάλτας κ. Νέστορα και τον Επίσκοπο Μπαχτσισαράϊ κ. Καλλίνικο.
Λόγω της πανδημίας δεν επετράπει στους πιστούς την ώρα των ακολουθιών να βρίσκονται εντός του Ναού και δεν πραγματοποιήθηκε λιτανεία των ιερών λειψάνων του Αγίου.
Στιγμιότυπα από τον εορτασμό του Αγίου Λουκά εδώ: https://youtu.be/aDbbgzcwIMU

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προ 15ετίας με φειδώ οι Μητροπολίτες απένειμαν το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου εις τους κληρικούς.
Σήμερα υπάρχει πληθωρισμός σε κάθε Μητρόπολη αφού αφειδώς και άνευ λόγου το προσφέρουν εις όλους.
Στην Μητρόπολή μας το 80% είναι πρωτοπρεσβύτεροι.
Στις φωτογραφίες βλέπω και γνωρίζω ότι στην Ρωσία υπάρχει το οφίκιο των Μιτροφόρων πρωτοπρεσβυτέρων. Μήπως πρέπει η Ιερά Σύνοδος να το θεσπίσει άμεσα; Διαφορετικά με την χειροτονία εις πρεσβύτερο να δίνει το οφίκιο όπως το κάνουν στους αγάμους που 28αριδες με την χειροτονία είναι αρχιμανδρίτες.
Διαφορετικά ας σταματήσουνε τον εμπαιγμό των πληθωρικών οφικίων. Και εμείς οι παπάδες έχουμε αξιοπρέπεια.

Ανώνυμος είπε...

Ο 10:33 έχει Σταυρό;
Πάντως έχει δίκιο.... έπρεπε το οφίκιο να δίδεται, σε άνω των πενήντα ετών κληρικούς οι οποίοι αγωνίστηκαν στον αμπελώνα του Κυρίου.
Αλλά καί αυτό θά έπρεπε να ισχύει καί για τούς άγαμους.Να λαμβάνουν
το οφίκιο του αρχιμανδρίτη σε ώριμη ηλικία καί όσον αφορά τα πρεσβεία να μην διαχωρίζονται από τούς εγγάμους...
Χειροτονουνται νεαρά παιδιά καί αμέσως γίνονται Αρχιμανδρίτες καί προΐστανται των γερόντων εγγαμων ιερέων!!!
Βαρειά η καλογερικη αλλά ο γάμος ασηκωτος....

Ανώνυμος είπε...

Γεμίσαμε με αρχιμανδρίτες και σταυροφόρους.
Αλήθεια στον στρατό όταν κάποιος παίρνει ένα παράσημο (οφίκιο) προσπερνά τους αξιωματικούς του ίδιου βαθμού. Ας μου απαντήσει ένας δεσπότης.

Ανώνυμος είπε...




ΑΞΙΟΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΟΦΦΙΚΙΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Στο ιερατικό εγκόλπιο,η δέηση λέει πρώτα υπέρ τών Ιερέων και μετά Ιερομονάχων....
Όλοι οι άγαμοι βιάζονται να γίνουν Αρχιμανδρίτες χωρίς Μάνδρα!!!
Παπάς το σαραντιζει,το έχει ιεροπαιδο καί ένα πρωί του έρχεται αρχιμανδρίτης νεαρός καί καλά προΐσταται... αλλά τού κάνει και το δάσκαλο.....
Αυτό το κλίμα πρέπει οι μητροπολίτες να το διορθώσουν...

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζω πως μπορεί να γίνει κάποιος αρχιμανδρίτης ή πρωτοπρεσβύτερος. Ως λαϊκός τους βλέπω και τους σέβομαι τίποτα παραπάνω. Πάω σε πανηγυρικούς εσπερινούς βλέπω να βγαίνουν 10-15 αρχιμανδρίτες, κάπου 20-25 πρωτοπρεσβύτεροι κα στο τέλος 2-3 ιερείς. Εντύπωση μου κάνουν οι σεμνοί στο τέλος ιερείς και όχι οι πρώτοι με τους μεγαλόσταυρους επί της γαστέρας.

Ανώνυμος είπε...

Είτε έγγαμος είτε άγαμος το ίδιο είναι... αρκεί να υπάρχει ταπείνωση καί όχι να φουσκώνουν επιδεικνύοντας τούς ωραίους σταυρούς καί στολές.... πού ραφτηκες; Πού βρήκες το ύφασμα; πού πήρες τον σταυρό κ.ο.κ

Ανώνυμος είπε...

Τον τίτλο ή το οφίκιο του πρωτοπρεσβύτερου το έπαιρναν τότε που τα πάντα είχαν αξία Προσωπικότητες μεγάλες όπως Καθηγητές Πανεπιστημίου ή διαπρεπείς Θεολόγοι συγγραφείς. Τώρα τον παίρνουν και οι απόφοιτοι τριταξίου Γυμνασίου. Το γελοίο (συγνώμη για την λέξη έτσι το νιώθω) της υποθέσεως να υπάρχουν πολλοί πρωτοπρεσβύτεροι στον ίδιο ναό. Σαν να κάνουν 3 γυμνασιάρχες στο ίδιο γυμνάσιο. Αλλά από καριερίστες δεσποτάδες και παπάδες δεν περιμένω ωριμότητα σκέψεως.
Ανδρέας Παπανικολάου
Βιολόγος - Παπάγου

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι πάντα το πτυχίο το προσόν γιά οφίκιο ...... είναι η όλη βιοτή του κληρικού..... έχουμε ιερείς αγραμμάτους οι οποίοι δίνουν πραγματική μαρτυρία καί αγωνιστικότητα....