Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Το μάθημα Ερντογάν - π. Λάμπρου Φωτοπούλου


Υπό πρωτοπρεσβυτέρου Λάμπρου Φωτοπούλου, 
Δικηγόρου Παρ Αρείω Πάγω εν συντάξει, 
Μάστερ Κανονικού Δικαίου

Το παγκόσμιο σύμβολο της Ορθοδοξίας, ο ναός της του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη δεν διαφεντεύεται ούτε από Τούρκους ούτε από Ρωμηούς, Φράγκους ή την UNESCΟ, αλλά από την ιδία των Κυρία Θεοτόκο αποκλειστικά.
Στέκει στο θρόνο της, στην αχιβάδα του Ιερού, ως Βασίλισσα και Παντοκρατόρισσα και αιώνια Έφορος του Ιερού αυτού χώρου.
Τίποτα δεν γίνεται χωρίς την άδεια Της.
Πρόσφατα συγκατένευσε να γίνει μουσουλμανικό Τέμενος ο χώρος αυτός για τους εξής σημαντικούς λόγους:
• Αν γινόταν αυτήν την στιγμή μια Ορθόδοξη Θ. Λειτουργία, και δη ελληνική, όλα τα αγιασμένα λείψανα χιλιάδων ορθοδόξων που βίωσαν την μοναδική συνάντηση Θεού και ανθρώπων σε αυτό το χώρο θα ανατρίχιαζαν από αγανάκτηση.
Γιατί θα έβλεπαν σε πρώτη θέση να στέκονται άνθρωποι άπιστοι, πολιτικοί βλάσφημοι, «αφορισμένοι» κυβερνήτες, παπικοί νούντσιοι και καρδινάλιοι, « πρώτη μούρη» στις κάμερες.

Κομψευόμενοι αρχιερείς και αρχιμανδριτάδες με περίλαμπρες στολές να ποζάρουν με αυταρέσκεια, υπουργίνες και βουλευτίνες με τα εφαρμοστά παντελονάκια τους ή με τα αεράτα ρουχαλάκια τους να επιδεικνύουν τα σωματικά τους προσόντα, φανατικοί εθνικιστές να κραδαίνουν απειλητικά τις σημαίες τους μαζί με δωδεκαθεϊστές, άθεοι πρέσβεις και αντιπρόσωποι ξένων κυβερνήσεων όλοι μαζί στο σόου, όπως πάντα.
Ο Οικουμενισμός σε δράση και ο Χριστός κάθε…αποδρομή !
• Ο Ερντογάν αντίθετα οργάνωσε μια προσευχή κατά τα βιβλικά και «βυζαντινά» πρότυπα.
Όπως ο Δαυίδ, σαν ένας από το λαό, χοροβατούσε μπροστά στην Κιβωτό του Μαρτυρίου όταν την ελευθέρωσαν από τους εχθρούς, το ίδιο και ο Ερντογάν.
Σαν ένας απλός πιστός διάβασε το Κοράνι και γονάτισε μαζί με τα πλήθη των πιστών.
Όπως οι χριστιανοί αυτοκράτορες, που γονατιστοί προσευχόταν στις μεγάλες εκείνες λιτανείες της χριστιανοσύνης μαζί με το λαό τους … Όχι σαν τα «κούτσουρα», τους πολιτικούς, που βλέπουμε στις εθνικές γιορτές να έρχονται και να στέκονται για ένα 5λεπτο στους ναούς αγνοώντας ποιός Θεός λατρεύεται εκεί και ποιό είναι το τελούμενο και δεν γονατίζουν στην ύψιστη Μεγαλειότητα, αλλά ποζάρουν στους φακούς της δημοσιότητας.
• Ο Ερντογάν μας έδωσε και άλλο μάθημα. Όλες οι χιλιάδες των ανθρώπων που κατέκλυσαν την Αγία Σοφία είχαν Μία Πίστη.
Κάλεσε και τον Πάπα να συμμετάσχει, αλλά σαν μουσουλμάνος, γονατιστός, αποδεχόμενος την ομολογία πίστεως στο Ισλάμ.
Ξεκάθαρα πράγματα. Όχι σαν τις δικές μας οικουμενιστικές Λειτουργίες που διαφεντεύει ο Πάπας. Που ο Ορθόδοξος Πατριάρχης πριν από τον καθαγιασμό των Τιμίων δώρων ασπάζεται τον αιρετικό.
• Η πρώτη προσευχή στη Αγία Σοφία ως Τζάμι είχε μια μοναδική ευπρέπεια. Όπως τότε που λειτουργούσαν σε αυτήν οι άγιοι Αρχιερείς.
Οι άνδρες και οι γυναίκες στις ξεχωριστές θέσεις του ο καθένας με πλήρη σεβασμό και ιερό ζήλο.
Οι γυναίκες ήταν όλες στην εξωτερική εμφάνιση σαν την Παναγία. Όπως ακριβώς ντύνονταν οι αρχόντισσες και γενικά όλες οι χριστιανές Ρωμαίες στα Αυτοκρατορικά χρόνια.
Δεν είχε λοιπόν δίκιο η Παναγία που επέτρεψε στους μουσουλμάνους να κάνουν Τζαμί το Ναό του Υιού Της;
Άλλωστε το Ισλάμ, σύμφωνα με τον μεγάλο δογματικό της Εκκλησίας μας τον άγιο Ιωάννη Δαμασκηνό είναι η τελευταία αίρεση του Χριστιανισμού.
Είναι μια μορφή νεστοριανισμού. Από τον Πάπα με τις πολλές αιρέσεις του και από τις βλαστήμιες των Προτεσταντών κατά της Θεοτόκου χίλιες φορές καλύτεροι οι Μουσουλμάνοι!
Υπάρχει όμως και μια άλλη σημαντική παράμετρος από το γεγονός αυτό.
Έχει σχέση με τους αδιάψευστους λόγους του Κυρίου μας.
Είπε: «ἐὰν μὴ περισσεύσῃ ἡ δικαιοσύνη ὑμῶν πλεῖον τῶν γραμματέων καὶ Φαρισαίων, οὐ μὴ εἰσέλθητε εἰς τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν»(Μάτθ.5, 20).
Το οποίο σημαίνει ότι αν δεν ξεπεράσουμε τους μουσουλμάνους σε πίστη, αν δεν ξαναβρούμε την απολυτότητα των προγόνων μας, αν δεν τελούμε το υπερφυές μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας μόνον για όσους έχουν την ίδια Πίστη και το ίδιο Βάπτισμα, μέχρι τότε η Αγία Σοφία δεν μας ανήκει.
Η Υπεραγία Μητέρα του Θεού δεν θα ανεχθεί μιά ακόμη «ουνιτική» Θεία Λειτουργία.
Ο μέγας και άγιος Ιουστινιανός θα μας κλείνει την πόρτα κατ' εντολήν της Κυρίας Θεοτόκου. Θα παραπλανήσει και τον προφήτη να μην μας πει την αλήθεια…!

Πηγή: Ρομφαία

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλές οι επισημάνσεις. Υπάρχουν πολλές δώσεις αληθείας στην κριτική που ασκεί ο συντάκτης. Στο μόνο που θα πω ότι σιγά μην στάξει στο λάδι από του ποντικού την ουρά. Την Αγία Σοφία επί Κωνσταντίνου Παλαιολόγου την είχαν οι Λατίνοι και η περιβόητη τελευταία Λειτουργία ήταν με Λατίνους αφού τέτοιος ήταν και ο Παλαιολόγος. Η αλήθεια είναι αλήθεια όταν δεν αποκρύβεις τα γεγονότα. Τότε λειτουργούσαν οι Λατίνοι τώρα θα παρακολουθούσαν μόνο. Ποιο είναι το μεγαλύτερο κακό;

Ανώνυμος είπε...

Το μάθημα Ερντογάν δεν θα το μάθουν οι κληρικοί μας. Τα ίδια θα συνεχίσουν με εκκωφαντικές κορώνες προς ενθουσιασμό του όχλου και των συμφερόντων…. επίδοξων δελφίνων

Ανώνυμος είπε...

Που τους είδε αυτός τους ‘’αφορισμένους’’ κυβερνήτες. Αν άκουγε ο Θεός τις καρακάξες, θα ψοφούσαν όλα τα γουμάρια. (Παροιμία των Σουδενών Καλαβρύτων)

ΥΓ. ως γουμάρι υπόθεσε ότι νομίζεις.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση 29 Ιουλίου 2020 - 12:19 μ.μ.

δυστυχώς έχετε δίκιο, υπάρχει τέτοια κατάπτωση που η κατάσταση με τίποτε δεν διορθώνεται.
Τις κορώνες τις χαιρονται μόνο οι ίδιοι που τις κάνουν

Ανώνυμος είπε...

Χίλια μπράβο στον αντιοικουμενιστή π. Λάμπρο Φωτόπουλο!!!

Αντιαιρετικός και Αντιοικουμενιστήε

Ανώνυμος είπε...

Στην Εκκλησία επικρατεί η κοσμικότητα και η διπλωματία. Οι αλήθειες παραμερίσθηκαν για να τα έχουμε με όλους και όλα καλά. το ποτάμι δεν γυρνάει πίσω. Η ηγεσία (επίσκοποι-αρχιμανδρίτες) απώλεσαν την ευλάβεια και τον σεβασμό στα Δόγματα.
Ιούστος

Ανώνυμος είπε...

Θλίψη προκαλεί η ανάρτηση αυτή του π
Φωτοπούλου. Η σύγχυση κριτηρίων που τον διακατέχει είναι εκκωφαντική.
w

Ανώνυμος είπε...

π. Λάμπρε συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

Πολλά-πολλά ΕΥΓΕ στον π. Λάμπρο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Έξυπνο το κείμενο του ιερέα Λάμπρου Φωτόπουλου.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο!!!!!!!!

Unknown είπε...

Συμφωνώ με τον w. Ιφ.

Ανώνυμος είπε...

Πόσα ζητήματα θίγει και πόσο σωστά τα θίγει!
Μπράβο στον π. Λάμπρο και πάλι μπράβο!!!

Ελληνορωμιός

Ανώνυμος είπε...

Θλίψη αφόρητη προκαλεί το δικό σου κοσμικό και άθεο σχόλιο "w" 5:55 μμ και καλύτερα να μην το έγραφες.

Ελληνορωμιός

Ανώνυμος είπε...

Ιδού πεδίο αγώνα λαμπρό π. Λάμπρε για να ξεπεράσεις τους μουσουλμάνους και τους ουνίτες ώστε η Κυρία Θεοτόκος να σου ανοίξει εσένα την πόρτα του συνειδητοποιημένου κληρικού που μας διδάσκεις. Η εποχή μας γέμισε από ανευθυνουπευθύνους κληρικούς που μόνο προτρέπουν χωρίς να πραγματοποιούν. Την πόρτα ο μέγας Ιουστινιανός την κλείνει σε εσένα και τους όμοιούς σου που μια ζωή είναι στην αντιπολίτευση για να βαυκαλίζονται ότι ξεχωρίζουν από το τσούρμο.
Κατ΄ επίγνωση λαϊκός

Ανώνυμος είπε...

«ακουσόμεθά σου πάλιν» παπα-Λάμπρο. Μα τι είναι αυτά που γράφει τούτος ο ιερέας-πρωτοπρεσβύτερος «Ο Ερντογάν αντίθετα οργάνωσε μια προσευχή κατά τα βιβλικά και «βυζαντινά» πρότυπα.» Αν τολμούσε να τα γράψει κάποιος «οικουμενιστής» θα τον περνούσαν οι γνωστοί υπερασπιστές των ιερών και των οσίων από γενεές 14 και θα ψιλοκοσκίνιζαν κάθε λεξούλα. Τώρα σιωπή που λέει και το άσμα γιατί τα γράφει δικός τους. Αν υπήρχε διοικούσα Εκκλησία υπεύθυνη και σοβαρή ο Μητροπολίτης του θα έπρεπε να του επιβάλει αργία. Για να βρει χρόνο για μετάνοια και να μην συγκρίνει τα ασύγκριτα. Το λοιπόν ο π. Λάμπρος ως θιασώτης του Σουλτάνου να πάει στο τζαμί Αγια Σοφιά να προσευχηθεί κατά τα βυζαντινά πρότυπα.
Ας ήταν καλύτερος «όλα αυτά «τα «κούτσουρα», τους πολιτικούς, που βλέπουμε στις εθνικές γιορτές να έρχονται και να στέκονται για ένα 5λεπτο στους ναούς αγνοώντας ποιός Θεός λατρεύεται εκεί και ποιό είναι το τελούμενο και δεν γονατίζουν στην ύψιστη Μεγαλειότητα, αλλά ποζάρουν στους φακούς της δημοσιότητας». Θα τα είχε διδάξει αλλά είναι χειρότερος με όλα αυτά τα οικουμενιστικά που συγκρίνει στο λαϊκίστικο κείμενό του που ως Φαρισαίος είναι ο καλός που δεν μοιάζεις με μας τους αμαρτωλούς τελώνες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τον γνωρίζω τον π. Φωτόπουλο αλλά μου θυμίζει Τσίπρα (αντιπολίτευση) προς Μητσοτάκη. Στην αντιπολίτευση λες πολλά και μερικές φορές βγάζεις και απωθημένα.

Ανώνυμος είπε...

Τρικυμία εν κρανίω...
5 γραμμάρια σοφίας και 5 τονοι αρλούμπες, ατάκτως ερριμένα...

Δηλαδή, τι μας προτείνεις, πάτερ (;)
Αφού θαυμάσουμε τον Ερντογάν, να γίνουμε κι εμείς πιστοί και φανατικοί μουσουλμάνοι, μπας και δούμε προκοπή;;;
Από τα λεγόμενά σου, ως ορθόδοξοι δεν φαίνεται να έχουμε μελλον...
Άλλωστε και η Παναγία (κατα τη γνώμη σου) αυτό θέλει και προς τα εκεί μας κατευθύνει...

Μήπως να σοβαρευτούμε λιγάκι;;;

Κι αυτό πιανει όλους, κι αυτούς που γράφουν άρθρα, κι αυτούς που σχολιάζουν, και κυρίως εσένα, φίλτατε Αναστάσιε, που πρέπει να προσέχεις τι δημοσιεύεις από τους τόνους σκουπιδιών, που φαντάζομαι θα λαμβάνεις...

Ανώνυμος είπε...

Λιγούρη ελληνορωμιέ, αν είχες καταλάβει τι λέει το άρθρο δεν θα συμφωνούσες τοσο εύκολα μαζί του.

Ανώνυμος είπε...

Βρήκε ο κ. Ερντογάν ένα υμνητή του για την ευσέβειά του. Το ιδιότυπο ότι ο υμνητής του Ερντογάν είναι Ορθόδοξος Κληρικός. Ας τον προβάλει ως πρότυπο στην ενορία του. Ας τον τοποθετήσει σε φυτογραφία γονατιστό στο τζαμί (πρώην ορθόδοξο ναο και μουσείο) προς παραδειγματισμό των αμαρτωλών ασεβών ενοριτών του (κατά τον λαό και ο ποιμένας;;;;). Αυτή δε την αρθρογραφία του να την τυπώσει η Φωνή Κυρίου ως προπομπό της πανθρησκείας την οποία μας προβάλει ο ευλαβείς αυτού κληρικός.

Ανώνυμος είπε...

Λυσσομανούν 1-2 οικουμενιστές ανώνυμοι στα σχόλια για τον Αντιοικουμενιστή περίφημο ευλαβέστατο κληρικό π. Λάμπρο Φωτόπουλο αλλά αυτό είναι προς τιμή του π. Λάμπρου Φωτόπουλου!

Το άρθρο έχει πολλές πλευρές και είναι απο πιο ψυχωφελή ΕΛΛΗΝΟΟΡΘΟΔΟΞΑ άρθρα!!!

Ελληνορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το παραλήρημα χρήζει ψυχιατρικής ανάλυσης!!!!!!!!
Ιφ

Ανώνυμος είπε...

Τα οικουμενιστικά σχόλια που προσπαθούν να κατηγορήσουν και να υποτιμήσουν τον Δικηγόρο παρ' Αρείω Πάγω εν συντάξει και Θεολόγο με master, τον π. Λάμπρο Φωτόπουλο, είναι για τα ειδωλολατρικά καρναβάλια!!!

Εκκλησιαζόμενος

Ανώνυμος είπε...

Με τον άθεο Τσίπρα μοιάζεις εσύ ανώνυμε κρυφο-άθεε 9:55 πμ!!

Ανώνυμος είπε...

Αν είσαι στενοκέφαλος ανώνυμε οικουμενιστή 8:31 π.μ και παρεξηγείς τα γραφόμενα απο τον π. Λάμπρο, δεν φταίει αυτός, αλλά εσύ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Ελληνορωμιός σωστά επαίνεσαι τον π. Λάμπρο. Εσύ 10:19 πμ φαίνεται βρίσκεσαι στον κόσμο σου γι' αυτό κολλάς στον Ελληνορωμιό το πανάσχετο χαρακτηρισμό "λιγούρη"!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Ερντογάν δεν προσευχόταν στην Αγία Σοφία, αλλά στο "Μπλέ Τζαμί", ή σε κάποιο άλλο τζαμί της Κωνσταντινουπόλεως, δεν θα ήταν παράδειγμα για μερικούς δικούς μας Πολιτικούς, που ούτε γονατίζουν, ούτε προσεύχονται, ούτε εκκλησιάζονται, ούτε εξομολογούνται, ούτε Κοινωνούν, αλλά ψηφίζουν σωρηδόν αντιεκκλησιαστικούς νόμους ?

Γιάννης Ιωαννίδης είπε...

Είμαι υποχρεωμένος να διαφωνήσω με το άρθρο, ανεξαρτήτως της υψηλής εκτιμήσεώς μου στο πρόσωπο του αρθρογράφου.
Ο Ερτογάν είναι υποκριτής, βαρύνεται δε με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας όσο λίγοι. Ορθώς αποκαλείται νέος Χίτλερ. Το ότι εφαρμόζει υποκριτικώς σχήματα ευλαβείας, δεν τον καθιστά πρότυπο για κανέναν, αλλά μόνον παράδειγμα προς αποφυγή. Ο αληθινός Θεός λατρεύεται πνεύματι και αληθεία και όχι με κενούς τύπους και υποκριτικά σχήματα προς το θεαθήναι.

Ανώνυμος είπε...

Εχετε δίκαιο κ. Ιωαννίδη για την υποκρισία του Ερτογάν, αλλά το ζουμί του άρθρου του π. Λάμπρου είναι να ψέξει τη δική μας κακή πνευματική κατάσταση.

Αντινεωτεριστής

Ανώνυμος είπε...

Φωτισμένο άρθρο, φωτισμένου ορθόδοξου κληρικού.

Ελληνορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε!!!