Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις εκκλησίες στην Κύπρο


Νέα μέτρα έλαβε η κυβέρνηση, προς περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο, μετά τα αυξημένα περιστατικά των τελευταίων ημερών.
Στο πλαίσιο των ενεργειών για περιορισμό της διασποράς του ιού, ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε σε διάσκεψη Τύπου τα ακόλουθα συμπληρωματικά μέτρα, που ισχύουν σε παγκύπρια βάση και ενεργοποιούνται από σήμερα τα μεσάνυχτα:

1.   Καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό σε κλειστούς πολυσύχναστους χώρους (π.χ. εμπορικά κέντρα, τράπεζες, υπεραγορές, νοσηλευτήρια, εκκλησίες, κοκ) με ποινή €300.
2.   Αυξάνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα αεροδρόμια από 600 την ημέρα σε 1,000, με έμφαση σε Κύπριους που επιστρέφουν από ταξίδια αναψυχής (διακοπές), αφού έχει διαφανεί ότι μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων προέρχεται από Κύπριους με ταξιδιωτικό ιστορικό.

3.   Συστήνεται στα νοσηλευτήρια, ιδιωτικά και δημόσια, και στους οίκους ευγηρίας η αυστηρή τήρηση των επισκεπτηρίων και εάν είναι εφικτό ο περιορισμός τους στο ελάχιστο δυνατό.
4.   Επαναφέρεται ο περιορισμός της πληρότητας στο 50% στα Μέσα Μαζικών Μεταφορών (λεωφορεία).
5.   Εντατικοποιείται ο έλεγχος από την Αστυνομία των ατόμων που οφείλουν να τίθενται σε αυτοπεριορισμό όταν έρχονται από χώρες της Κατηγορίας Γ, ή όταν είναι στενές επαφές κρουσμάτων. Σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές θα πραγματοποιείται καθημερινά έλεγχος συμμόρφωσης στα άτομα αυτά.
6.   Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και η επιτήρηση σε επιχειρήσεις, χώρους εστίασης και άλλα υποστατικά από τις αρμόδιες Αρχές με ρητές οδηγίες για μηδενική ανοχή.
Επιπρόσθετα των πιο πάνω, συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά στην Λεμεσό και μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, στην προσπάθεια περιορισμού των εστιών και διάσπασης των αλυσίδων μετάδοσης που εντοπίστηκαν, αποφασίστηκαν και τίθενται σε ισχύ από σήμερα τα μεσάνυχτα και τα ακόλουθα μέτρα:

1.   Επαναφορά του περιορισμού του μέγιστου αριθμού ατόμων των 10 ατόμων σε κοινωνικές συναθροίσεις.
2.   Επαναφορά του περιορισμού του μέγιστου αριθμού ατόμων στα υποστατικά εστίασης σε 75 πρόσωπα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους, ανεξαρτήτως των τετραγωνικών μέτρων.
3.   Στις εκκλησίες καθορίζεται η παρουσία ατόμων στη βάση των τετραγωνικών μέτρων ανάλογα με το πρωτόκολλο, η οποία ανεξαρτήτως αυτού δεν θα υπερβαίνει τα 75 άτομα.
Όλα τα πιο πάνω μέτρα όσον αφορά στην Λεμεσό θα έχουν ισχύ τρεις εβδομάδες.
Ο Υπουργός Υγείας επεσήμανε σ τα ακόλουθα: «Όλοι μας οφείλουμε να είμαστε πιο επιμελείς σε θέματα ατομικής προστασίας, πιο προσεκτικοί στις μετακινήσεις μας και περισσότερο υποψιασμένοι ως προς την ασθένεια και να επικοινωνούμε με τον Προσωπικό μας Ιατρό εάν εκδηλώνουμε συμπτώματα. Δυστυχώς, έχει παρατηρηθεί σε κάποια περιστατικά τις τελευταίες μέρες ενώ είχαν τα συμπτώματα, δεν επικοινώνησαν με τον Προσωπικό τους Ιατρό, με αποτέλεσμα να επιμολύνουν περισσότερα άτομα. Είναι σημαντικό να κάνουμε βίωμα πως όσα μέτρα κι αν λάβουμε, χωρίς την εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουμε όλοι υποχρέωση να τηρούμε, δεν θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Από την αρχή ξέραμε ότι η διαχείριση της πανδημίας ήταν ένας μαραθώνιος, ο οποίος θα λήξει όταν θα καταστεί δυνατή η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. Έχουμε καλύψει πολύ δρόμο, αλλά δεν φτάσαμε στο τέρμα. Ο ιός θα βρίσκεται ανάμεσα μας για καιρό και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό, επηρεάζοντας την καθημερινότητά μας.
Όπως διαμορφώνεται το σκηνικό, η πλήρης επαναλειτουργία κάποιων επιχειρήσεων ή και κλάδων και η άρση όλων των περιορισμών, δεν προβλέπεται στο άμεσο μέλλον. Ειδικότερα για τις μαζικές συναθροίσεις, είμαστε πολύ αυστηροί και ακολουθούμε πιστά τις κατευθυντήριες οδηγίες του ECDC, που δεν συστήνει στην παρούσα φάση τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων. Όπως έχει διαφανεί και στην πράξη, ο εντοπισμός κρουσμάτων σε εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών, καθιστά την ιχνηλάτηση ανέφικτη και, συνεπώς, αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο διασποράς του ιού στην κοινότητα.
Είναι στο χέρι μας να προστατεύσουμε την υγεία μας. Στηρίζομαι στην υπευθυνότητα του κάθε πολίτη. Απευθύνομαι στον καθένα από εσάς προσωπικά και ζητώ τη συνεργασία και τη βοήθειά σας για ακόμα μια φορά, με τη βεβαιότητα ότι όλοι θα αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με επιμονή και συνέπεια και στο τέλος θα πετύχουμε όλοι μαζί να βγούμε και πάλι νικητές. Ας μην γκρεμίσουμε όσα καταφέραμε το προηγούμενο διάστημα. Έχουμε αποδείξει ότι μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Πηγή: philenews


17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξιολύπητη δυσσεβής απόφαση!!!!

Γιωργος Παπαδοπουλος-Δημοσιογραφος είπε...

Ας βγουν οι προσωρινοι κυβερνωντες καθε κρατιδιου ανοιχτα,ντομπρα και ξεκαθαρα κ ας πουν:Οποτε υπαρχει μεγαλη γιορτη της Εκκλησιας,θα την σαμποταρουμε.Δεν θελουμε να βλεπουμε εμπρος μας την Εκκλησια.
Κι ας μην κοροιδευουν οτι τους πειραζει το τζαμι της Αγιας Σοφιας γιατι τζαμι και κουκλοθεατρο με μασκοφορους απιστους θελουν να μετατρεψουν καθε Ναο.
Δεστε παραλογο απο τη μια κατακρινουμε τον τουρκο που υπερτιμωντας την θρησκεια του ,θετει σε Λατρεια ενα Μνημειωδες Εκκλησιαστικο Ιστορικο κτηριο την Αγια Σοφια ,και την ιδια ωρα θεωρουμε φυσιολογικο να μπαινουμε σαν κλοουν στον Ναο φοβουμενοι μην τυχον και μολυνθουμε?Ποιο ειναι μεγαλυτερο αμαρτημα η απιστια του τουρκου ή η δικη μας απιστια?
Οι χριστιανοι των κατακομβων ουδεποτε ειπαν θα μολυνθω στην κατακομβη,ας βαλω τουρκικο φερετζε να προστατευθω!
Ας μπουμε στις εκκλησιες κ να τις σεβαστουμε με την σωστη παρουσια μας.Στην τελικη ας πληρωσουμε 150 ευρω.Τι να πουν οι μαρτυρες που πληρωναν την καθε παραδοχη της πιστης τους με αιμα?

Ανώνυμος είπε...

Σύντομα η Ελληνική Κυβέρνηση να πάρει την απόφαση και για τους δικούς μας Ναούς. Ο κίνδυνος πλέον με τα όσα μας ενημερώνουν καραδοκεί. Να τηρηθούν τα μέτρα και για το πόσοι θα είναι μέσα στον ναό γιατί ατόνησαν. Όλη η ανευθυνότητα είναι στους εκκλησιαστικούς ταγούς. Να μπουν πρόστιμα να συμμορφωθούνε.

Ανώνυμος είπε...

Λαγός αντιεκκλησιαστικών κέντρων είσαι ανώνυμε 5'47 μμ;;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάω έξω από τον ναό. Δεν παίρνω αντίδωρο. Για να κοινωνήσω πάω σε μικρογιορτή καθημερινή που δεν έχει κόσμο. Ας κάνουν ότι θέλουν με την μάσκα μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Οι χριστιανοί των κατακομβών όπως και προ μηνών εμείς δεν φορούσαμε μάσκα γιατί δεν υπήρχε κίνδυνος μεταδοτικής νόσου. Τώρα τα πράγματα άλλαξαν ας το καταλάβεις 5,36. Διαφορετικά μην κάνεις αντιγριπικό γιατί δεν κινδυνεύεις όπως οι χριστιανοί των κατακομβών.

Γιωργις Παπαδοπουλος-Δημοσιογραφος είπε...

Για φανταστειτε ο Χριστος να φοραγε μασκα για να μην κολλησει προκειμενου να θεραπευσει τους λεπρους...θα πιστευε κανενας?Για να σοβαρευτουμε.Δεν υπαρχει για ολα τα θεματα η μεση απιστη λυση . Η πιστευεις η οχι!!!!

Γιωργος Παπαδοπουλος-Δημοσιογραφος είπε...

Οι τηλεοπτικοι σοου γιατροι δεν λεγανε οτι με τη ζεστη σκοτωνεται ο ιος.Τωρα τι παθανε;Λαθος διαγνωση κ θεραπεια τοτε η τωρα;Ας βαλουν μασκα κ στην παραλια,στα τηλεοπτικα σοου και αργοτερα οταν περασει ο Δεκαπενταυγουστος ολα θα ναι καλα.Επομενο ραντεβου τα Χριστουγεννα και φτου...και απο την αρχη!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 5:47 ΓΙΑ ΠΕΣ ΠΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.ΚΑΙ ΚΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΟΛΗΣΕΙΣ ΚΟΡΟΝΟΙΩ.ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Απορώ πώς δημοσιεύεται από το διαχειριστή το βλάσφημο σχόλιο του κ. Παπαδόπουλου για τον Κύριο!!! Όριο δεν υπάρχει;;;;
w

Ανώνυμος είπε...

Υποκρίταρε w.
Δεν είναι βλάσφημο το σχόλιο του κ. Παπαδόπουλου γιατί δεν το δέχεται, το αναφέρει μόνο για να δείξει το άτοπο.

Χριστιανός μη κοσμικά σκεπτόμενος

Unknown είπε...

Ή πιστεύεις ή όχι!Δηλ. ή είσαι στο μηδέν ή στο 100 τοις εκατό. Πορεία στην πίστη ή παρέκκλιση ή λοξοδρομηση δεν υπάρχει Ας καταργήσουμε λοιπόν τα συναξάρια το γεροντικο που αλλά μας δείχνουν.

Γιωργος Παπαδοπουλος-Δημοσιογραφος είπε...

"Ο πλασας ολον σε,σε θελει ολον σε"(Μ.Αθανασιος).Εμας δεν μας πεφτει λογος.Ειναι ξεκαθαρα τα λογια του Μ.Αθανασιου.Ο Θεος μας θελει ολοκληρωτικα.Η πιστευεις κ πας στην εκκλησια χωρις το φιμωτρο που σε μυει σιγα σιγα στον μουσουλμανισμο η δεν πιστευεις κ γινεσαι ενα πιονι στην σατανικη σκακιερα του παγκοσμιου οικονομικου παιγνιου!!!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε τον επώνυμο δημοσιογράφο κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο για τα σχόλια του που μυρίζουν άρωμα παραδοσιακό και ευλάβεια!

Ανώνυμος είπε...

@8.09
Αφού είσαι χριστιανός μη κοσμικά σκεπτόμενος προφανώς θα έχεις υπόψη σου το εδάφιο μη κρινετε ινα μη κριθητε
Πώς λοιπόν με ονομάζεις υποκριταρο; Με γνωρίζεις; Γνωρίζεις τα εσώτερα της ψυχής μου; Εδώ δεν γνωρίζεις καν το όνομά μου! Εγώ έκρινα το σχόλιο όχι τον άνθρωπο! Και μάλιστα ένα σχόλιο που προσβάλλει άμεσα το πρόσωπο του Κυρίου Ιησού. Αν το είχα γράψει εγώ θα με είχες περάσει γενεές δεκατέσσερις.
Σε παρακαλώ να εξομολογηθείς στον πνευματικό σου την κατάκριση του προσώπου μου.
Καλό Δεκαπενταύγουστο
W

Ανώνυμος είπε...

Γιατί συνεχίζεις να υποκρίνεσαι πώς δεν καταλαβαίνεις W. 10:14 μμ;
Κάνεις σαν να μην διάβασες την ικανοποιητική απάντηση του Χριστιανού μη κοσμικά σκεπτόμενου!

Απο τον υποκριτικό τρόπο που σκέφτεσαι σε είπε υποκρίταρο.
Και να προσθέσω και κάτι.
Πότε διαμαρτυρήθηκες για τους βλάσφημους λογοτέχνες και τους χειροκροτητες και θιασώτες τους;;
Αυτό αυξάνει την υποκρισία σου "W."!!!

Ανώνυμος είπε...

"W." σου εξήγησε γιατί δεν είναι βλάσφημο το σχόλιο του κ. Γ. Παπαδόπουλου. Κάνεις πώς δεν καταλαβαίνεις;
Ξαναδιάβασε το σχόλιο του.