Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΥΒΟΙΑ – ΑΘΗΝΑ – ΑΙΓΙΝΑ


ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΕΥΒΟΙΑ – ΑΘΗΝΑ – ΑΙΓΙΝΑ (ΙΕΡΗ ΑΠΟΔΗΜΙΑ σε τόπους που έζησαν Ιερές Μορφές του αιώνα μας)
25 – 26 – 27 Αυγούστου 2020


Διοργάνωση εκδρομής
: BYRON  TOURS
Φορέας πραγματοποίησης εκδρομής: Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Πανοράματος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310–341059, 6937–195616
 Ιστοσελίδα: www.agiosgeorgiospanoramatos.com


Ημέρα 1η – Τρίτη 25/08: Θεσσαλονίκη – Χαλκίδα – Αθήνα
Αναχώρηση στις 07.30 από την πλατεία Πανοράματος για Γλύφα απ΄όπου θα πάρουμε το F/B για Αγιόκαμπο. Θα επισκεφθούμε στις Ροβγιές, την ανδρική μονή του όσιου Δαυίδ του Γέροντα, που  βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Καβαλάρη, σε υψόμετρο 930 μ. Εδώ θα προσκυνήσουμε την κάρα του οσίου Δαυίδ και τον νεοφανή Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη. Συνεχίζουμε για το Προκόπι όπου θα  προσκυνήσουμε το σκήνωμα, που μετέφεραν πρόσφυγες από το Προκόπι της Μικράς Ασίας, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή πληθυσμών, το 1924, του Αγίου Ιωάννη, του Ρώσου. 
  Αφού περάσουμε την κρεμαστή καλωδιωτή γέφυρα, 695μ μήκος,  η οποία ενώνει την ηπειρωτική Ελλάδα με το δεύτερο μεγαλύτερο ελληνικό νησί σε έκταση, την Εύβοια, έργο που ολοκληρώθηκε το 1993 και αποτελεί χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές γέφυρες της χώρας) θα πάμε στην Αθήνα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διαν/ση.

Ημέρα 2η – Τετάρτη 26/08: Αίγινα – Αθήνα
Από τον Πειραιά θα πάρουμε το πλοίο για την Αίγινα. Θα επισκεφθούμε τη γυναικεία μονή του Αγίου Νεκταρίου, κτισμένη το 1904-1910, από τον Επίσκοπο Πενταπόλεως, τον Άγιο Νεκτάριο, όπου θα προσκυνήσουμε τον Άγιο, τον τάφο του και θα ξεναγηθούμε στους χώρους της μονής, όπου έζησε ο Άγιος. Στη συνέχεια, βαδίζουμε για το μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Νεκταρίου, που έχει κτιστεί τα τελευταία χρόνια προς τιμήν του Αγίου. Συνεχίζουμε για την Αγία Αικατερίνη και τον Άγιο Μηνά (από τα νεότερα μοναστήρια της Αίγινας). Επιστροφή στην Αθήνα.  Χρόνος ελεύθερος. Διαν/ση.

Ημέρα 3η – Πέμπτη 27/08: Αθήνα – Θεσσαλονίκη
Θα επισκεφθούμε ένα από τα παλαιότερα και ιστορικότερα μοναστήρια της Αττικής, τη μονή των Ακοιμήτων Πεντέλης, που χρονολογείται από τον 10ο αι. μ.Χ. και βρίσκεται στο Όρος Αμώμων όπου θα προσκυνήσουμε τα λείψανα των Αγίων Πατέρων που μαρτύρησαν στη μονή. Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή της Νέας Μάκρης, του Οσίου Εφραίμ του νέου. Τέλος δε, παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής η τελευταία μας στάση στο προσκύνημα στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Μήλεσι, όπου θα προσκυνήσουμε τον Άγιο Πορφύριο και  θα ξεναγηθούμε στους χώρους όπου έζησε ο Άγιος. Η επιστροφή μας ξεκινά για την Θεσσαλονίκη, κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή, φτάνουμε στο Πανόραμα.
Κ Α Λ Ο  Π Ρ Ο Σ Κ Υ Ν Η Μ Α
Τιμή κατ’ άτομο: 210 € σε δίκλινο δωμάτιο
Περιλαμβάνει:

1. Τη μεταφορά με  σύγχρονο A/C λεωφορείο.                   
2. Τα εισιτήρια του F/B Γλύφα - Αγιόκαμπο – Αίγινα  
3. Τη διαμονή σε 4* ξενοδοχείο/πρωινό
4. Ασφάλεια αστικής ευθύνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: