Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Έφυγε από κοντά μας ο Νικόλαος Σπανογιάννης


Ένας ακόμη μαχητής έφυγε από κοντά μας.

ο   Νικόλαος Σπανογιάννης
Πρώην Πρόεδρος της Χριστιανικής Εστίας Πατρών

Υπήρξε αρχαίος μαθητής της παρατάξεως Κυρίου. Αγαπητός και σεβαστός σε όλους μας, συνοδοιπόρος στους πνευματικούς αγώνες της γενιάς του, -με απαρχή τον π. Χριστόδουλο Παπαγιάννη-  αλλά και της δικιάς μας γενιάς, ήταν έως σήμερα το αρχαιότερο μέλος της Χριστιανικής Εστίας. Όλοι όσοι τον γνωρίσαμε από κοντά νιώθουμε σήμερα πιο φτωχοί με την απουσία του, αλλά πιο πλούσιοι με τα παράδειγμά του

Λιτός, προσηνής, ευφρόσυνος, χαρωπός, ευγενικός, καλός οικογενειάρχης, τίμιος έμπορος, φιλάνθρωπος. Άνθρωπος μεγάλης Αγάπης: «Τις ασθενεί και ουκ ασθενώ, τις σκανδαλίζεται και ουκ εγώ πυρoύμαι».

Αλλά και μεγάλης αντοχής και δυνάμεως στην χριστιανική αποστολή του: «Πάντα ισχύῳ εν τω ενδυναμούντι με Χριστώ».


Αγωνιστής Κυρίου με γνήσια χριστιανική αξιοπρέπεια: «Ως μηδέν έχοντες και τα πάντα κατέχοντες. Η ζωή του σφυρηλατημένη στην Πίστη και την ευλογημένη του οικογένεια: «Και έως γήρως και πρεσβείου ο Θεός μη εγκαταλίπῃς με έως αν απαγγείλω τον βραχίονά σου πάσῃ τη γενεά τη ερχομένῃ».

Ο Δαβίδ (ψ. 131, 4-5) ψάλλει το βαθύ και άγιο χτυποκάρδι του για τη μεγάλη αποστολή της ζωής του: «Εισελεύσομαι εις σκήνωμα οίκου μου, ει αναβήσομαι επί κλίνης στρωμνής μου, ει δώσω ύπνον τοις οφθαλμοίς και τοις βλεφάροις μου νυσταγμόν και ανάπαυσιν τοις κροτάφοις μου, έως ου εύρω τόπον τω Κυρίῳ, σκήνωμα τω Θεώ Ιακώβ». Τώρα πλέον ο σεβαστός μας Νικόλαος Σπανογιάννης είναι «εις τόπον Κυρίου»

Ας είναι αιωνία η μνήμη του, και η ζωή και οι κόποι του, παράδειγμα για το χριστιανικό έργο, και να μας δώσει ο Θεός, δεν θα πω τα χρόνια του, γιατί τα γεράματά του ήταν με δυσκολία, αλλά το ύψος της πνευματικότητας και του βιώματός του.
Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος



Η Εξόδιος Ακολουθία του θα ψαλή στον Ιερό Νητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 και ώρα 6.00 μ.μ.

Ευρισκόμενος εις Κύπρο δεν μπορώ να παραστώ στην Εξόδιο Ακολουθία. Μεταφέρω τα συλλυπητήρια μου στα τέκνα του. 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλός άνθρωπος πάντα με τον καλό λόγο. Πρόσφερε πολλά σε πολλούς τομείς της κοινωνικής ζωής της Πάτρας.

Ανώνυμος είπε...

Καλή ανάπαυση!
Φαίνεται πράγματι καλός άνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

Ευγενική ψυχή με προθυμία διακονίας εις την Εκκλησία.
Καλή ανάπαυση στον Παράδεισο καλέ μας κυρ Νίκο.

Ανώνυμος είπε...

Καλό παράδεισο..