Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Φλωρίνης Θεόκλητος: “Ο ναός είναι ευλογημένος, αλλά ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο”


Φλωρίνης Θεόκλητος: “Ο ναός είναι ευλογημένος, αλλά ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο”
Της Θωμαή Αδάμου

Αντίθετη άποψη με τον πατέρα Αναστάσιο, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Φλώρινας, για τη χρήση μάσκας εντός του Ναού, εξέφρασε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Θεόκλητος, συνιστώντας στο ποίμνιο του τη χρήση μάσκας μέσα στις εκκλησίες γιατί όπως είπε, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, «ο ναός μπορεί να είναι ευλογημένος όμως ο κορονοϊός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο».
Επισήμανε ακόμα πως εάν ο πατέρας Αναστάσιος δε βάλει “νερό στο κρασί του” η παύση του θα είναι οριστική από τον συγκεκριμένο Ιερό Ναό.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τις 25 Αυγούστου και μετά από διαμαρτυρίες πιστών, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος, είχε παύσει τον πατέρα Αναστάσιο από τα καθήκοντα του στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φλώρινας, δίνοντας του λίγες μέρες άδεια έως ότου καταλαγιάσουν τα πνεύματα.

ert.gr

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός είναι δεσπότης ο Φλωρίνης Θεόκλητος αν του έμοιαζαν και άλλοι δεν θα υπήρχαν προβλήματα από τους προβληματικούς. Έτσι πρέπει να μιλούν: εάν ο πατέρας Αναστάσιος δε βάλει “νερό στο κρασί του” η παύση του θα είναι οριστική από τον συγκεκριμένο Ιερό Ναό.

Ανώνυμος είπε...

Ξύπνα Καντιώτη.....

Ανώνυμος είπε...

Αληθινός Επίσκοπος ο Φλωρίνης Θεόκλητος. Έτσι επιβάλουν την τάξη οι αγρυπνώντες για το ποίμνιό τους Επίσκοποι της Αγίας μας ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα μασάει τα λόγια του ο Θεόκλητος όπως και ο γεροντάς του Αυγουστίνος.
Μερικοί θα τον κατηγορήσουν είναι αυτοί οι ίδιοι που τον επαινούσαν που αρνήθηκε να πάει στο Κολυμπάρι. Βλέπεις το κόμμα τους αυτών είναι το όπου φυσά ο άνεμος. Έχουμε μνήμη και μείς.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μαζί σου γιατί και ο Καντιώτης θα τον επαινούσε για την γραμμή που έχει όλα αυτά τα χρόνια. Ξύπνα λοιπόν Καντιώτη για να αποστομώσεις όσους το παίζουν παιδιά σου.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ποιός σου είπε ότι ο πρ. Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος θα διαφωνούσε με τον τωρινό Μητροπολίτη Θεόκλητο στο ζήτημα της μάακας;
Δεν έχει τοποθετηθεί καθόλου, γιατί δεν υπήρξε τέτοιο ζήτημα.

Φιλομακεδόνας

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 3:54 μμ
Αλλα πράγματα τον κάνουν αληθινό επίσκοπο αν θέλεις να τον πεις έτσι. Οχι αυτά που θέλεις εσύ.
π.χ. δεν πήγε στο Κολυμπάρι.

Φιλομακεδόνας

Ανώνυμος είπε...

Είναι ντροπή να χαρακτηρίζεις προβληματικούς τους κληρικούς που δεν θέλουν μάακα στον Ναό.

Φιλομακεδόνας

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο 7;06 μμ του Φιλομακεδόνα πηγαίνει στον 1ο σχολιαστή 1;58μμ που ονόμασε προβληματικούς τους κληρικούς που δεν θέλουν μάσκα στο Ναό.

Ανώνυμος είπε...

6:35 μ.μ.
Η γραμμη του μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου δεν είναι απαραίτητα σε όλα σωστή.
Απο την άλλη, δεν θα φθάσουμε στο σημείο να τον υποτιμούμε και να τα βλέπουμε όλα λάθος ό,τι και αν κάνει όπως κάνουν άλλοι παθιασμένα.

Ελληνορωμιός

Ανώνυμος είπε...

Θα αντιδρούσε τουλάχιστον στο κλείσιμο των Ναών...θα αντιδρούσε όχι στην χρήση αλλά στην υποχρεωτική χρήση τής μάσκας στούς Ναούς...