Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Ισπανία 12-10-2020, στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της Ισπανίας


 Aπό την επίσημη ιστοσελίδα του βασιλικού οίκου της Ισπανίας, στην οποίο μπορεί να πληροφορηθεί κανείς  ότι την  12-10-2020, ενώπιον του Ανώτατου Άρχοντα της Χώρας, Βασιλιά Φιλίπε και του Πρωθυπουργού της Ισπανίας, Pedro Sánchez, κλπ, έγινε στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της Ισπανίας. 



Στην Ελλάδα, άραγε δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι ανάλογο, τηρώντας τα μέτρα, τις αποστάσεις κλπ, προκειμένου να τιμηθούν οι Ήρωες του Έπους της 28ης Οκτωβρίου του 1940;
Ρητορικό το ερώτημα....
ΠΗΓΉ:https://www.casareal.es/ES/Actividades/Paginas/actividades_actividades_detalle.aspx?data=14664














14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκεί υπάρχουν Ανάκτορα και ο Αρχηγός Κράτους (Βασιλέας) είναι Αρχηγός του στρατού είναι διαχρονικός. Χωρίς πολιτικές αποχρώσεις. Ακολουθεί το πρωτόκολλο.
Εδώ στην Ελλάδα άστα να πάνε….

Ανώνυμος είπε...

Να τιμηθεί και στην Ελλάδα την 28 Οκτωβρίου στα στρατόπεδα και στα σχολεία με παρελάσεις μέσα στον χώρο του στρατοπέδου με την παρουσία των αξιωματικών και στα σχολεία με την παρουσία των εκπαιδευτικών στο προαύλιο με παρέλαση και ομιλία. Όχι την παραμονή αλλά την ίδια μέρα παντού. Το ίδιο και στις δημόσιες υπηρεσίες. Αυτή θα είναι η καλύτερη τιμή και η ουσιαστικότερη «αργία» για τους ΗΡΩΕΣ του 40.

Ανώνυμος είπε...

Ποια Ελλάδα .... εδώ φωνάζουν από χρόνια να κοπούν οι παρελάσεις καί τώρα πού "αναίμακτα"σταματούν θα τίς κάνουν; Με σύμμαχο τόν κορονοϊο δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο....ας τα δούνε και οι εκκλησιαστικοί άρχοντες....

Ανώνυμος είπε...

Ποια σύγκριση να γίνει με την παρακμιακή Ελλάδα;

Ανώνυμος είπε...

Κατά το πρότυπο της Ισπανίας να γίνουν και στην πατρίδα μας οι παρελάσεις για το έπος της 28ης Οκτωβρίου 1940 όχι μόνο ενώπιον της Προέδρου και του Πρωθυπουργού αλλά όπως το γράφει ο 2,12. Παντού σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και στα σχολεία ανήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Στην Κύπρο έγινε Στρατιωτική παρέλαση.... εδώ δεν μας χρειάζεται..... τιμούμε σύγχρονους "ήρωες"..

Ανώνυμος είπε...

Οι ήρωες του 40 θυσιάστηκαν για την Ελλάδα και όχι για να πεθάνουν από κορωνοϊό. Να μην γίνουν παρελεύσεις γιατί η πανδημία σήκωσε κεφάλι. Σήμερα ξεπέρασε τους 500 στην Ελλάδα. Φτάνει ποια ας συνετισθούμε όλοι προτού καταστραφούμε.

Ανώνυμος είπε...

11:41:
https://youtu.be/Ulds4L-y2A4
Διάβασε και αυτό και προβληματίσου.
Υπάρχει και η altera pars, χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να συμφωνήσης με αυτή.

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας, αναφορικά με τις στρατιωτικές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου.
Εάν ο Ελληνικός Στρατός, δεν μπορεί να εκπαιδεύσει δύο αγήματα να έχουν αποστάσεις μεταξύ τους, τότε σε μία ενδεχόμενη πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία τι είναι ικανός να κάνει;
Το θέμα είναι αν υπάρχουν καλές προθέσεις. Και εδώ η Ελλάδα χάνει σίγουρα...

Ανώνυμος είπε...

Οι Στρατηγοί, οι Πτέραρχοι και οι Ναύαρχοι γιατί δεν κάνουν μία εισήγηση στον Υπουργό να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Ισπανών συναδέλφων τους;
Είναι πανεύκολο να γίνει μία μικρή παρέλαση πεζών τμημάτων των Ε.Δ.. Δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο

Ανώνυμος είπε...

Στις κρίσιμες επιδημιολογικές στιγμές που περνά το Έθνος οι παρελάσεις δεν χρειάζονται. Στην Ισπανία έχουν παλάτια για να κάνουν παρελάσεις σε κλειστούς χώρους. Εδώ δεν υπάρχουν. Το Προεδρικό Μέγαρο (πρώην παλάτι) ένα κήπο έχει. Το Τατόι δεν υπάρχει πλέον.

Ανώνυμος είπε...

Όλα για την υγεία του σαρκίου.
Για ανώτερα ιδανικά τίποτε!

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα;;;;
Γιατί δεν θα γίνουν;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Μην μένουν κάποιοι στα προσχήματα.
Αλήθεια, σε έναν μήνα ακριβώς θα τιμήσουν οι χιλιάδες ....προσκυνητές το Πολυτεχνείο;
Να το δείτε...
Και θα το ανεχθούμε και αυτό.....