Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Ζηλεύω τους... παπικούς! - π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος

 
ΦΩΤΟ: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ (αριστερά), το Γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας (κέντρο), ο απροσπέλαστος για τους πιστούς Ι. Ν. Αγ. Ανδρέου Πατρών σήμερα στη μνήμη Του (δεξιά)

Ζηλεύω τους... παπικούς!

1. ΗΠΑ  25.11.20: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ (Supreme Court of the United States), αντίστοιχο του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την ιστορική απόφασή του «Ρωμαιοκαθολική Επισκοπή του Μπρούκλιν  κατά A. Cuomo, Κυβερνήτη της Ν. Υόρκης» (25.11.20)[i] διακήρυξε με πανηγυρικό τρόπο: «ακόμα και σε μία πανδημία, το Σύνταγμα δεν μπορεί να τεθεί στην άκρη και να λησμονηθεί». Αυτό σημαίνει ότι έκρινε ως αντισυνταγματική την παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος ελευθερίας της λατρείας με τον περιορισμό στην άσκησή της (όριο 10 ή 25 πιστών στους Ναούς), κάνοντας δεκτή την προσφυγή της Ρωμαιοκαθολικής Επισκοπής Μπρούκλιν κατά της αποφάσεως του Κυβερνήτη της Ν. Υόρκης A. Cuomo.
Οι παπικοί επίσκοποι των ΗΠΑ προστατεύοντας το δικαίωμα λατρείας των πιστών τους προσέφυγαν κατά της κρατικής αποφάσεως και δικαιώθηκαν! Μπράβο τους!
 
2. Γαλλία  29.11.20: Το  Γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας (Conseil dEtat) θεωρεί ως αντισυνταγματικό περιορισμό του δικαιώματος της θ. λατρείας το όριο των 30 πιστών για τη συμμετοχή τους στη θ Λατρεία  και διέταξε τη Γαλλική  Κυβέρνηση να αναθεωρήσει το σχετικό διάταγμα, διότι το Δικαστήριο θεωρεί ότι κατ’ αυτό τον τρόπο ένα μεγάλο μέρος των πιστών θα στερηθεί του συνταγματικά αναγνωρισμένου δικαιώματος της λατρείας[ii].
Η Σύνοδος των [Ρωμαιοκαθολικών] Επισκόπων της Γαλλίας (CEF) ζήτησε από την Κυβέρνηση «να αναθεωρηθεί το μη ρεαλιστικό και ανεφάρμοστο μέτρο των τριάντα πιστών, το οποίο είναι εντελώς ασεβές για την πραγματικότητα της θρησκευτικής πρακτικής των Καθολικών»[iii].
Οι παπικοί επίσκοποι της Γαλλίας προστατεύουν το δικαίωμα λατρείας των πιστών τους! Μπράβο τους!
 
3. Ελλάδα 
§  16.3. έως 11.4.20: Απαγόρευση λατρείας - ποινικοποίηση Θ. Λειτουργίας (πρόστιμα, μηνύσεις),
§  12.4. έως 16.5.20: Απαγόρευση παρουσίας - συμμετοχής του πιστού λαού  (πρόστιμα, μηνήσεις),
§  7.11.20 έως ο Θεός ξέρει…: Απαγόρευση συμμετοχής του πιστού λαού (πρόστιμα, μηνύσεις)
Πλήν ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων, η Ι. Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος…
Δυστυχώς, ζηλεύω τους παπικούς…
 
Πάτρα 30.11.20 - Εορτή του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέα
(Μέχρι πέρσι: ημέρα χαράς, ευφροσύνης  και πανηγύρεως στην Πάτρα.  
Φέτος: πίκρα, θλίψη, οργή, απογοήτευση, σκότος και σκιά θανάτου επί την πόλη του Πρωτοκλήτου, 
με τον περικαλλή Ναό Του «σφραγισμένο με κουστωδία». Ασφαλώς, για το καλό μας…).
Ο Θεός να μας ελεήσει!  Καλά  Χριστούγεννα!
 
 
π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος
Πρωτοπρεσβύτερος
Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών
 

 

Πρωτοπρεσβύτερος
Ἀναστάσιος Κ. Γκοτσόπουλος
Ἐφημέριος Ἱ. Ν.  Ἁγ. Νικολάου Πατρῶν
6945-3776521, agotsopo@gmail.com

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι πόρτες ανοικτές για να πάτε με τους παπικούς. Αμήν και πότε. Να το δω και αυτό και τι άλλο!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ας σοβαρευτούμε π. Αναστάσιε. Γράφεις πως ζηλεύεις την Γαλλία μέσα σε όλους που έχει τους Ναούς ανοιχτούς. Η μεγάλη διαφορά είναι και δες σε παρακαλώ ότι στους Ναούς φοράνε όλοι τους ΜΑΣΚΕΣ. Αυτό είδα και σε αυτό το χώρο από φωτο στο Παρίσι. Για πες μου στην ιερατική σου συνείδηση στον ναό που είσαι εφημέριος προστάτευες τους πιστούς να φορέσουν μάσκα; Αν το έκανες σε ζηλεύω γιατί στον δικό μας ναό ο προϊστάμενος δεν το κοίταξε καθόλου. Ήταν κατά της μάσκας με πύρινα κηρύγματα. Η σύγκριση μπορεί να γίνει μόνο σε όμοια πράγματα. Ναι πάτερ τους ζηλεύω γιατί τηρούνε και δεν αμφισβητούνε τα πρωτόκολλά τα επιδημιολογικά. Εμείς από παπάδες γίναμε εντεταλμένοι ειδικοί γιατροί και γιαυτό υπήρξε ρήγμα και μεταξύ μας και μεταξύ των πιστών.
π. Αντώνιος Μέξας

Ανώνυμος είπε...

Θλίψη... στίς τράπεζες ουρά... στον Άγιο Ανδρέα γιατί να μην απαιτηθεί,η αστυνομία να επιτρέπει δέκα δέκα στους πιστούς νά εισέρχονται στο ναό γιά ένα κεράκι;...Ω κατάπτωσης..... αλοιμονό μας κληρικών καί λαϊκών...

Ανώνυμος είπε...

Η νομιμότητα και η δικαιοσύνη πάνω από όλα. Ας πάτε στα αθεϊστικά καθεστώτα τα οποία δεν έχουν καμιά θρησκεία υπό την Συνταγματική σκέπη τους για να ζήστε εσείς και οι λοιποί νοσταλγοί της Ευρώπης και της Αμερικής. Να μάθετε να κάνετε υπακοή στους νόμους και τα διατάγματα της Ελληνικής Δημοκρατίας της οποίας μισθοδοτούμενος είστε. Βλέπω στον εκκλησιαστικό ορθόδοξο χώρο πολλούς αναρχικούς το τελευταίο καιρό. Έφυγαν από τα Εξάρχεια και πήγαν στις διοικήσεις Μητροπόλεων, Ναών, Μοναστηριών, Αδελφοτήτων και «χριστιανικών Συλλόγων».

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, πάτερ μου,

εχεις σκεφτεί ότι η ΔΙΚΗ ΣΟΥ άφρων συμπεριφορά, τοσων μηνών, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τον αποκλεισμό του λαού του Θεού από τις εκκλησίες και την λατρεία;;;

Ανώνυμος είπε...

Έπρεπε ο μητροπολίτης να απαιτήσει από τον υπουργό,να επιτραπεί η είσοδος των πιστών,με τόν έλεγχο τής αστυνομίας έστω, μόνο γιά προσκύνημα.Αυτες τίς μέρες στίς τράπεζες η ουρά είναι σιδηρόδρομος καί δίκιο έχουν οι άνθρωποι, γιατί στο Ναό να μήν υπάρχει η ανάλογη προσέγγιση;

Ανώνυμος είπε...

Είμαι από την Έδεσα δεν ζηλεύω τους παπικούς (ανάθεμα έστω) ζηλεύω όμως τους πιστούς της Αργολίδας και της Αλεξανδρούπολης γιατί εκεί οι Μητροπολίτες γνωρίζουν τι κάνουν. Δεν χρησιμοποιούν μεσαιωνικά παπικά μέσα για την αντιμετώπιση της πανδημίας όπως σε πολλές Μητροπόλεις της Ελλάδας μας.

Ανώνυμος είπε...

Τό τυλίγουν εκεί τό αντίδωρο;

Ιωάννης Σαλογιάννης είπε...

https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-patra-oyres-stis-trapezes-gia-syntaxeis

Δείτε εδω τι έγινε σήμερα σε τράπεζα και πείτε μου αν θα μπορούσε με τάξη και επίβλεψη να ανοίξει ο Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέου να προσκυνήσει ο κόσμος.

Ανώνυμος είπε...

Με τον κουτσουμπα βοηθό σίγουρα θα έμπαιναν και πιστοί στο Ναό..... είναι ο μόνος πού δέν έσκυψε στην χούντα των ημερών....

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δίκιο σε αυτό...

Θα 'πρεπε η εκκλησία να απαιτήσει την δυνατότητα προσέλευσης στους ναούς με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τις τράπεζες...

Όμως οι εκκλησίες έδωσαν εξετάσεις και απέτυχαν. Αντί από την αρχή να συνεργαστουν με την πολιτεία και να εξασφαλίσουν την δυνατότητα να εκκλησιαζόμαστε, κηρυξαν πολεμο σε καθε μέτρο προστασίας (χωρίς να χρειάζεται) και μας απέκλεισαν εντελώς από τους ναούς!

Τώρα τι να ζητησει η εκκλησία;; Και ποιος να την πιστέψει;; Ρωτηστε τον πΑΚΓ, ξερει...

Και το ονόμασαν ευσέβεια... Τρομάρα τους...

Ιωάννης Σαλογιάννης είπε...

"ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ...ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ...ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ...ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ." Αυτή την εντολή έχουμε σαν Έθνος! Μην κρίνετε σκληρά αυτούς που έχουν το θάρρος της γνώμης τους!

Ανώνυμος είπε...

Ο Κύριος να έχει καλά τον καλό κανονολόγο π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο!

Ανώνυμος είπε...

Τα παραμύθια σου θρασύτατε ανώνυμε 2:20 μ.μ. ότι δήθεν ευθύνεται ο π. Αναστάσιος για το κλείσιμο των εκκλησιών να πας να τα πεις αλλού!! Σε κανένα πλανήτη εκτός του πλανήτη Γη.

Ανώνυμος είπε...

Κοιτάξτε ποιος ζηλεύει ποιους;;; Δεν λέω για το σχήμα λόγου που χρησιμοποιεί εδώ ο πεφιλημένος αδελφός π. Αναστάσιος διότι ουδόλως ζηλεύει τους αιρετικούς παπικούς περί των οποίων πολλά και μερικές φορές υπερβολικά έχει γράψει. Μιλάει ότι ζηλεύει ενώ γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι στην Γερμανία όπου και ο αδελφός του διαμένει δεν διανοούνται οι πιστοί παντός αποχρώσεως να τελέσουν την Αναίμακτο Λατρεία. Ενώ ο ίδιος ο π. Αναστάσιος από τούτο τον χώρο ομολόγησε ότι γνωρίζει κληρικό που έλαβε κατά την πρώτη καραντίνα παρουσίες σε ναό των Πατρών συμμετείχαν (όχι άναψαν κερί και έφυγαν) σε όλες τις ακολουθίες (και Μ. Εβδομάδος) 1.200 ανθρωποπαρουσίες. Αυτές οι παράνομες πράξεις θα μπορούσα να γίνουν στις χώρες που μνημονεύει; Εγώ λοιπόν ζηλεύω τους νόμιμους χριστιανούς (ορθοδόξους, καθολικούς, προτεστάντες κλπ) και ντρέπομαι για τους εν Ελλάδι εν Χριστώ παρανόμους αδελφούς διότι δίδαξαν για τον Χριστό το παρανομήστε. Δυστυχώς το Ελληνικό Κράτος δεν τολμά να τα βάλει με την διαρκώς παρανομούσα Εκκλησία των δύο ταμειακών βιβλίων, των αφορολόγητων εσόδων κλπ. των τυχερών που παρανόμως λαμβάνουν για ιεροπραξίες
Λένε ότι στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλούνε για σχοινί. Καλό θα ήταν οι αδελφοί να σιωπήσουν και οι Μητροπολίτες να ελέγξουν και να επιπλήξουν κληρικούς αφαιρώντας οφίκια και σκορπίζοντας αργίες άνευ μισθού προς συνετισμό.
Αδελφοί κακά τα ψέματα ο πιστός λαός μας πήρε χαμπάρι!!!!!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ είπε...

Οι ετερόδοξοι(αιρετικοί)δεν χρειάζονται αστυνόμευση για να μασκοφορεθούν.Γνωρίζουν ενδόμυχα,διαισθάνονται οι ταλαίπωροι ότι στους ναούς τους δεν κατοικεί ο Θεός και τα ''μυστήρια'' τους είναι αχαρίτωτα.Συνεπώς πολυ καλά κάνουν και προφυλάσσονται.Οποιαδήποτε σύγκριση με τα καθ΄ ημάς είναι άστοχη , για να μην πω και στεναχωρήσω βλάσφημη.
ΥΓ. Πάτερ Αναστάσιε και εγώ ζηλεύω αλλά τους...ενορίτες σας.

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Δεν τους ζηλεύω,αυτούς τους δώσανε μια καραμέλα,έως ότου σφραγισθουν.
Οι Κινέζοι,αυτός ο φιλήσυχος λαός,που ήρθαν κ στη χώρα μας,προτείνουν ευθέως σφράγισμα.Αγαπη,αγάπη! Μη πιστεύεις τω εχθρώ σου εις τον αιώνα!
Αγάπη δίχως όρια,που μπορεί αν δεν την μεταχείρισθει κανεις οπως πρέπει θα σε χωρίσει από Τον Δεσπότη Χριστόν!γέροντα άγιε Αγιορείτη Νικόδημε!!!

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε στην σημερινή κατάσταση από λάθη κληρικών που έμπαζαν και μπάζουν και σήμερα ψυχές στον ναό χωρίς να σκεφτούν τους κινδύνους. Καλό θα ήταν να τελειώνει αυτή η υπόθεση με έρευνες ειδικού εισαγγελέα σε όλους τους ναούς πόλεων και περιχώρων. Το κακό παράγινε. Μας κοροϊδεύουν οι παπάδες νομίζοντας ότι ο κόσμος είναι χαζός. Ας ψάξουν στις κερκόπορτες από εκεί τους μπάζουν.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΙΑ!!! είπε...

Ανώνυμε 2:51 μμ βγαίνει από τα πατζάκια σου η εκκλησιομαχία σου!
Ωστε οι χιλιάδες κόσμου έξω από το Εφετείο δεν σε πείραξαν; Στους κληρικούς πας να τα φορτώσεις;;;
Και δεν κοκκινίζεις σαν παπαρούνα;;

Ανώνυμος είπε...

Δύο απλές ερωτήσεις στον π. ΑΚΓ.
α. Στους ναούς οι πιστοί αυτό το διάστημα πρέπει να φοράνε μάσκα. ναι ή όχι;
β. Πρέπει να μπαίνουν όσοι πιστοί προσδιορίζουν οι ΚΥΑ. Ναι ή όχι;
Σας ευχαριστώ, την ευχή σας.
Μηνάς Τσακίρογλου
Ιατρός- Πνευμονολόγος

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πώς τα ερωτήματα που βάζει ο τελευταίος σχολιαστής στον π. Αναστάσιος είναι άσχετα με την ανάρτηση. Η ανάρτηση του π. Αναστάσιου επικροτεί την δικαίωση του Παπισμού στην ελευθερία για κοινή λατρεία από τα Δικαστήρια της Γαλλίας και των Η.Π.Α.

π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

κ. Τσακίρογλου
1. για το ερώτημά σας για τις μάσκες σας παραπέμπω σε κείμενό μου: http://anastasiosk.blogspot.com/2020/08/blog-post_916.html, όπου υποστηρίζω ότι η μάσκα είναι περιττή κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας.
2. Για το ερώτημά σας αν "πρέπει να μπαίνουν όσοι πιστοί προσδιορίζουν οι ΚΥΑ. Ναι ή όχι;": Σας υπενθυμίζω ότι η ισχύουσες ΚΥΑ απαγορεύουν πλήρως την είσοδο σε πιστούς κατά τη διάρκεια της Θ. Λατρείας!
Απαγόρευση ακατανόητη, αντισυνταγματική ως παραβιάζουσα τα δικαιώματα ελευθερίας λατρείας (έχει κριθεί από Αμερικανικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια-Γαλλία και Γερμανία), απάνθρωπη, αθεολόγητη και τελικά, αντίχριστη!
π. Αναστάσιος
ΥΓ:
Συμπληρωματικά στην ανάρτηση: Οι μουσουλμανικές Ενώσεις στη Γερμανία προσέφυγαν στο Συνταγματικό Δικαστήριο εναντίον των περιορισμών στη λατρεία και δικαιώθηκαν. Να ζηλέψω και τους ... μουσουλμάνους;;
Πού με κατάντησε η Διοίκηση της Πατρίδας και της Εκκλησίας μου...