Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Σχολική Γιορτή Τριων Ιεραρχών 2021 στο Ελληνικό Σχολείο της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Νέα Υόρκη


Το βίντεο αυτό μας παρουσιάζει την γιορτή των «Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων» που πραγματοποιήθηκε φέτος το 2021 από το Ελληνικό Σχολείο της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Νέα Υόρκη. Στην Μονή αυτή Ηγούμενος είναι ο συντοπίτης μας Επίσκοπος Ευκαρπίας Ιεροθεος (Ζαχαρής).

Η αποστολή του σχολείου στο εξωτερικό -ακόμα και σήμερα- είναι να προάγει τους μαθητές ως Ορθοδόξους Χριστιανούς και ενεργούς πολίτες, με έμφαση στη διαμόρφωση του πνεύματος, καλλιεργώντας παράλληλα την Ελληνική γλώσσα, τη γλώσσα των Ευαγγελίων και όλων των σύγχρονων επιστημών. Παρακολουθώντας αυτό το βίντεο αυτό θαμάζει ο θεατής τα πολλά υποσχόμενα Ελληνόπουλα της Αμερικής με την εξαιρετική γνώση της ελληνικής γλώσσας, καθώς και την καλή εργασία του εκπαιδευτικού π. Νικόλαου Καλαφάτη και των συνεργατών του.

Προτρέπω τους επισκέπτες του ιστολογίου να δουν το βίντεο για να θαυμάσουν την άρτια εργασία των εκπαιδευτικών του εξωτερικού και να νιώσουν ιερή καύχηση για την προσφορά της Εκκλησίας στο Εθνος.

Φίλοι επισκέπτες,
 "στο εξωτερικό πάμε καλά", υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον, όσο οι ξενιτεμένοι γονείς δεύτερης και τρίτης γενιάς  στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολείο «που είναι γεμάτο Ελλάδα και Χριστό».

Η ημέρα αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τον ελληνισμό της διασποράς, για τους Έλληνες εκείνους που διαφυλάττουν Θερμοπύλες πίστης και πατρίδας σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Τους Έλληνες όπου γης που ζουν με την Ελλαδα μέσα τους. 

Α.Κ.Κ.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια γιά την θαυμάσια γιορτή.Οι Άγιοι τρεις ιεράρχες να πρεσβεύουν για τα παιδιά μας στην Αμερική.Ας τα βλέπουν οι δικοί μας υπεύθυνοι,οι οποίοι δεν άφησαν τίποτα όρθιο ,στην ορθόδοξη πατρίδα μας.

Αθανάσιος Κοταδάκης είπε...

Συγχαρητηρια για την αναρτηση. Τεραστια ησημασια της για ελληνισμο-ορθοδοξια διεθνως. Αγκαλιαζω και ασπαζομαι με ολοθερμη αγαπη ολα τα θαυμασια ελληνο-αμερικανοπουλα. Δακρυσα. Εμνησθην ημερων. Σεβασμο στο Δεσποτη, ευχες για δυναμη στους δασκαλους κληρικους. Αξιοι υπεραξιου ηγετη του Οικουμενικου Πατερα μας Βαρθολομαιου. Αθανασιος Κοτταδακης, θεολογος-συγγραφεας


Ανώνυμος είπε...

Με περηφάνειά ελληνόπουλα της Νέας Υόρκης μας παρουσίασαν αυτή την υπέροχη γιορτή τους. Με μεγαλύτερη περηφάνεια και με δάκρυα στα μάτια τα παρακολούθησα και εγώ. Σπουδαία η εργασία της Μονής αυτή και όλης της Εκκλησίας που εκτός Ελλάδας σπέρνουν την Ορθοδοξία και την Ελλάδα στις καρδιές τους. Πολλά μπράβο σε όλους θεοφιλέστατο Ιερόθεο, π. Νικόλαο και απέραντα σεβάσματα στον Πρώτο της Ορθοδοξίας τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ανώνυμος είπε...

Στην Αμερική βρήκαν τρόπο εορτασμού. Ο Ελληνισμός κα οι εκπαιδευτικοί της Ν/Υ γιόρτασαν. Τι έχουν να μας πουν οι εδώ χιλιάδες των αγαπητών μας εκπαιδευτικών;
Αν έγινε κάτι παρόμοιο στην ελληνική επικράτεια να το πουν για να τους μιμηθούν και άλλοι.
Γονέας.

aggelos antonellis είπε...


Συγχαρητήρια στον Θεοφιλέστατο κ Ιερόθεο,
σε όλους τους συνεργάτες του ,αλλά και στους μαθητές,
και τους γονείς τους, που φυλάνε Θερμοπύλες
Ορθοδόξου πίστεως και Φιλοπατρίας στην Αμερική!!!
(αυτά , ας είναι, προς έλεγχο και παραδειγματισμό μας....)
'' Εκ στόματος νηπίων και θηλαζόντων κατηρτίσω Αίνον ''

Ανώνυμος είπε...

Μου το έλεγαν και δεν ήθελα να το πιστεύω. Τώρα μπορώ δειλά να το πω. Οι Έλληνες στο εξωτερικό μιλάνε περισσότερο για την Ελλάδα από μας.