Σάββατο 8 Μαΐου 2021

ΔΡΑΜΑΣ ΠΑΥΛΟΣ: ΙΕΡΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ – ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

  Ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ, επανήλθε στο ζήτημα της μη τήρησης από μερίδα ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας της απόφασης της Ιεράς Συνόδου για τέλεση της Ανάστασης στις 9 το βράδυ, αλλά και στις περιπτώσεις ιερέων που δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων..
Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Δράμας, έγινε αποδέκτης ύβρεων, ενώ επέρριψε ευθύνες και σε ιερωμένους, οι οποίοι «γίνονται αρχηγοί συμμορίας και μέσα από το facebook καθοδηγούν αυτά τα πρόσωπα». Μάλιστα, διερωτήθηκε «γιατί μέσα στην εκκλησία να υπεισέρχεται οργανωτισμός τύπου εγκληματικής οργανώσεως Χρυσής Αυγής;», προσθέτοντας ότι ο ίδιος «δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό το πράγμα στη Μητρόπολη Δράμας, σε μια δημοκρατική περιοχή, με ιδιαίτερες ευαισθησίες».
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος επέρριψε ευθύνες πρωτίστως σε όσους πατέρες «παίζουν με την υγεία των ανθρώπων» και δευτερευόντως σε όσους δεν τήρησαν το επιβληθέν μέτρο για τέλεση της Ανάστασης στις 12.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου στον τηλεοπτικό σταθμό Star Βορείου Ελλάδος ήταν οι εξής:
Αυτό το διάστημα, το διήμερο, εδέχθηκα πάρα πολλές ύβρεις από Χριστιανούς σε εισαγωγικά ευσεβείς, οι οποίοι μπορεί να διαφωνούν σε κάτι, αλλά τη διαφωνία τους αυτή την εκδηλώνουν με ένα βάρβαρο και χρυσαυγίτικο τρόπο. Χρυσή Αυγή, εγκληματική οργάνωση, δηλαδή ορθοδόξου χαρακτήρα δεν μπορεί να σταθεί. Παράδειγμα, μας έστειλε μια κυρία, Στέλλα Ιωαννίδου, ένα e-mail που λέει “ούτε τα τηλέφωνα σηκώνετε, ντροπή σας προδότες”. Ποιος είναι ο προδότης; Ή κάποιος άλλος κύριος από μια ενορία γράφει “Σαούλ Σαούλ τι με διώκεις;”. Ή κάποιος κύριος Χρήστος Αραμπατζής έστειλε mail και λέει “ντροπή και αίσχος η δίωξη των ιερέων, γιατί έπραξαν κατά το νόμο του Θεού. Λυπάμαι και προσεύχομαι για τον Μητροπολίτη, όταν σταθεί μπροστά στο μέγα Δεσπότη Χριστό τι θα απολογία θα δώσει. Κρίμα, κρίμα, κρίμα”. Κι αυτά είναι τα πιο ευγενικά. Αυτοί, όμως, οι άνθρωποι άθελά τους προδίδουν τους πνευματικούς τους πατέρες σε εισαγωγικά.
Γιατί εδώ δεν έχουμε σχέση πνευματική, εδώ έχουμε σχέση συμμορίας. Και δυστυχώς ιερωμένοι γίνονται αρχηγοί συμμορίας και μέσα από το facebook καθοδηγούν αυτά τα πρόσωπα.
Πρέπει, όμως, να γνωρίζουν αυτά τα πρόσωπα και η κοινωνία της Δράμας ότι εγώ τη Μεγάλη Εβδομάδα σε σύναξη ιερατική είπα τους ιερείς, πατέρες, εάν λέτε ότι είναι τόσο βαρύ και δεν θέλετε να πειθαρχήσετε στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου στην οποία απόφαση κι εγώ δεν συμφωνούσα στην αλλαγή της ώρας, διότι μας έφερε μεγάλη αναταραχή και ή θα έπρεπε να γίνει η Ανάσταση τη 12η νυχτερινή ή την πρωία της Κυριακής, συγκεντρωθείτε κάντε ένα υπόμνημα στο οποίο θα συμμετέχετε όλοι και θα το υπογράψετε όλοι κι εγώ θα επιτρέψω να κάνω την Ανάσταση στις 12, αλλά να είναι από όλους μας αυτό.
Και για να δείξω κι εγώ ότι διαμαρτυρήθηκα για την παρέμβαση αυτή στην αλλαγή της ώρας, όπως παρακολουθήσατε, δεν έκανα Ανάσταση στον Μητροπολιτικό Ναό της Δράμας. Πήγα στη Μονή της Σίψας από τις 11 το ολονύχτιο μέχρι τις 3.30 το πρωί, αλλά κεκλεισμένων των θυρών. Μόνο με τις μοναχές. Δεν κοινοποίησα καμία πρόσκληση στο facebook να πω ελάτε Χριστιανοί στη δική μου την Ανάσταση, είναι η καλή η Ανάσταση και η Ορθόδοξη η Ανάσταση και οι άλλοι όλοι θα πάνε κατά διάολου επειδή θα κάνουν Ανάσταση στις 9 η ώρα. Πόσοι το καταλαβαίνουν αυτό το πράγμα όμως; Και γιατί διερωτώμαι μέσα στην εκκλησία να υπεισέρχεται οργανωτισμός τύπου εγκληματικής οργανώσεως Χρυσής Αυγής;
Εγώ δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό το πράγμα στη Μητρόπολη Δράμας, σε μια δημοκρατική περιοχή, με ιδιαίτερες ευαισθησίες. Έχω δύο αρχές εις τη ζωή μου. Τη μία την είπα δημοσίως κατά τη μέρα της ενθρονίσεώς μου. Όταν ενθρονίστηκε ο αείμνηστος Μητροπολίτης Τραπεζούντος Χρύσανθος, και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, εις την Τραπεζούντα είπε, και το οποίο το ενστερνίστηκα και εδήλωσα κι εγώ, θα προτιμώ να ίπταμαι ως αετός και πίπτων να συντριβώ, παρά να έρπω ως σκώληξ και να καταπατηθώ παρά του πρώτου τυχόντος. Ο δε Ιερομάρτυς Χρυσόστομος είπε, ας μαίνεται η καταιγίς και η θύελλα. Ας μας δέρωσιν της θαλάσσης τα άγρια κύματα. Ας μας καταδικάζωσι εις εξορία ή εις ύβρεις οι ευσεβείς Χριστιανοί. Ουδέν ταύτα προς ημάς. Όλαι αι πληγαί μας είναι εις το στήθος το οποίο αντετάξαμεν εις τους εχθρούς. Και ουδεμία πληγή έχωμε επί τω νότω, στην πλάτη δηλαδή, ώστε να αισχυνόμεθα. Θα βαδίσωμε όπου αν ο δάκτυλος της θείας προνοίας μας οδηγήσει.
Αυτές οι δύο αξίες και αρχές με διέπουν και δεν προτίθεμαι να τις παραγκωνίσω και να κάνω εκπτώσεις σε αυτά τα θέματα. Άρα, λοιπόν, είναι ένοχοι οι πατέρες αυτοί, πρωτίστως αυτοί που παίζουν με την υγεία των ανθρώπων και δευτερευόντως οι άλλοι, οι οποίοι επέδειξαν αυτή την ανυπακοή και προσέβαλλαν και τον Μητροπολίτη και την Ιερά Σύνοδο και συλλήβδην τους εντίμους κληρικούς της Μητροπόλεώς μας, αλλά και ολοκλήρου της Ελλάδος, οι οποίοι μετά δυσκολίας, μετά δυσφορίας, επειθάρχησαν εις τα πειθαναγκαστικά μέτρα τα επιβληθέντα από την Πολιτεία στην Εκκλησία.
Φανούρης Ευστράτιος


31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι μεγάλη ευλογία που κοσμούν την Εκκλησία Επίσκοποι που υπηρετούν την Αλήθεια και όχι τους συμβιβασμούς. Ας είναι το παράδειγμα για να μπει τάξη στην γενική επικρατούσα αταξία.
ΑΞΙΟΣ ο Μητροπολίτης Δράμας και για Αρχιεπίσκοπος.

Ανώνυμος είπε...

Οι εκ Πόντου καταγόμενοι όπως και ο Δεσπότης της Δράμας είναι παληκαριά, γνήσιος διάδοχος του Γερμανού Καραβαγγέλη.

Ανώνυμος είπε...

Οι απερίσκεπτες ενέργειες διαφόρων εκκλησιαστικών παραγόντων εδώ θα πληρωθούν. Διάβασα σε εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων:
«Σφραγίσθηκε ο Ναός Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Δράμας λόγω Covid – 19»
Ο Δράμας Παύλος δικαιώθηκε που φώναζε.
Οι άλλοι δεσποτάδες γιατί το κρύβουν. Απλό είναι συνένοχοι θα έλθει η ώρα της κρίσεως από εμάς τον λαό.

Ανώνυμος είπε...

Τό 'χεις χαμένο και εσύ ανώνυμε και ο παραπάνω λυκοποιμένας.

Ανώνυμος είπε...

Οι φανατικοί θα πουν πολλά. Ζήτω η Λουκά η αρχηγός τους.

Δεσπότη μου είσθε ο γνήσιος Ποιμένας μακάρι να σας έμοιαζαν έστω και λίγο οι άλλοι νερόβραστοι συνάδελφοί σας.

Ανώνυμος είπε...

Ο σοφός ιεράρχης ξέρει καί νά επιπλήττει καί νά καλύπτει... έπρεπε κατά την γνώμη μου να τακτοποιήσει το θέμα "κεκλεισμένων των θυρών"....

Ανώνυμος είπε...

Έλυσε πολλές απορίες και αποστόμωσε πολλούς με αυτή την συνέντευξη.
Στην τελικά καλά θα κάνει. Κάποτε πρέπει να κάνει κάποιος την αρχή.

Ανώνυμος είπε...

Σταράτα λόγια από επίσκοπο. Οι περισσότεροι είναι διπλωμάτες και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα. Έχω αποφασίσει όπου λειτουργάει να μην πατάω. Αυτό το έκανα με την ενορία μου που δεν με προφυλάσσουνε. Ευτυχώς που έχω επιλογές. Κάποιους παπάδες ούτε να του δω δεν θέλω.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, πολύ σοφά κάλεσε τους ιερείς του για μία από κοινού απόφαση για Ανάσταση στις 12, καθώς κι αυτός επιθυμούσε το ίδιο. Δεν ξέρω αν το έκαναν άλλοι Μητροπολίτες. Όμως, αφού αυτό δεν ευόδωσε, γιατί ο Μητροπολιτικός ναός της Δράμας δεν είχε τον Δεσπότη του στην Ανάσταση στις 9, αλλά ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ως λέγει, πήγε σε Μονή και έκανε Ανάσταση στις 12; Κι από το Δεσποτικό θρόνο της Μητροπόλεώς του δεν θα μπορούσε να εκφράσει την οποιαδήποτε δυσαρέσκειά του; Έτσι δεν θα ήταν το σωστό;
Μία πιο γενικευμένη δηλαδή έκφραση διαμαρτυρίας-δυσαρέσκειας θα μπορούσε να είχε οδηγήσει και άλλους Μητροπολίτες σε μοναστήρια, μακριά από το ποίμνιό τους, για Ανάσταση στις 12; Διαμαρτυρόμενοι κι αυτοί, αλλά χωρίς κοινοποίηση, για να μην προκαλέσουν;
Μήπως, οι "ανυπότακτοι" ιερείς τις Δράμας στερούμενοι άλλου τρόπου διαμαρτυρίας μιμήθηκαν τον Δεσπότη τους, ανασταίνοντας κι αυτοί στις 12;
Τι περισσότερο έκαναν που θα πρέπει να παρουσιάζονται ως "αρχηγοί συμμορίας";

Αναστάσεις πέρα από τις 9.00 το βράδυ, δεν έγιναν μόνο στη Θεσσαλονίκη ή στη Δράμα. Ανήκουν και αυτοί, σε συμμορίες; Όχι βέβαια; Πάσχουν κι αυτοί από "παθητική επιθετικότητα", κατά όπως μας τα λέει ο π. Β. Θέρμος;
Όχι βέβαια, αρκεί να είσαι από Αρχιμανδρίτης και πάνω.
Είναι φανερό ποια ήταν η ανάγκη της απάντησης που διαβάσαμε.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτε ανώνυμε μας διασκέδασες με την κορυφαία ανοησία που έγραψες.

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ σοβαρές οι κατηγορίες που απευθύνει ο Σεβασμιώτατος για τους Κληρικούς του. "Αρχηγός συμμορίας" είναι πολύ βαρύ και ατιμωτικό, και πολύ περισσότερο όταν λέγεται για Ιερέα ! Μακάρι να έχει στοιχεία γι αυτά που λέει, ώστε να μήν βρεθεί εκτεθειμένος.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αιτωλίας να τα ακούσει... που αυξάνονται τα κρούσματα στην Αιτ/νία!
Και έκανε λιτάνειες.
Ανευθυνότητα.Αυτός είναι Ορθόδοξος , όλοι οι άλλοι Εβραίοι...
Ας σοβαρευτούμε!

Ανώνυμος είπε...

Πριν λίγο διάβασα μια απαίσια δήλωση του διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κατά της μητρόπολης για το θέμα των μέτρων.
Έχουμε άθλια στοχοποίηση των παραδοσιακών κληρικών και επισκόπων.
Ντροπή σε εκείνους τους "χριστιανούς" που ρίχνουν νερό στο μύλο των εκκλησιομάχων και των αθέων.

Ανώνυμος είπε...

Να πλένεις καλά το στόμα σου 5:24
προτού μιλήσεις για τον Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά.

Ανώνυμος είπε...

Γράψτε ότι θέλετε ο Δράμας είναι ο υπεύθυνος Ποιμενάρχης που τον ενδιαφέρει το καλό των παπάδων του και του λαού. Άξιος!

Ανώνυμος είπε...

5.40 Η ΥΠΑΚΟΗ , ΣΩΖΕΙ!
Ο Κοσμάς να μάθει να κάνει υπακοή στην προϊσταμένη του αρχή!
Αυτά που κηρύτει να τα πράτει κιόλας!
"Λούσασθε και καθαροί γίνεσθε" , όχι μόνο στο στόμα και τα σχήματα!

Ανώνυμος είπε...

Οι αλήθειες πρέπει να ειπωθούν και να ακουστούν. Δεν φταίει ο Μητροπολίτης αλλά οι προϊστάμενοι των ναών για το βαθύ κόκκινο του Μεσολογγίου. Να τι γράφει η ‘’αιχμή’’

Ένας άλλος παράγοντας διασποράς που θα φανεί μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας είναι και ο συγχρωτισμός των πιστών στις εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα. Αυτό αναφέρθηκε τόσο από τον κ. Τριβλή (Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας) όσο και από τον κ. Παπαδόπουλο (Διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου), οι οποίοι μίλησαν στο aixmi-news.gr. Ο κ. Τριβλής μάλιστα ήταν ιδιαίτερα αυστηρός στο θέμα αυτό, λέγοντας ότι το 90% των κρουσμάτων προέρχεται από τις εκκλησίες όπου δεν λαμβάνονταν μέτρα από τους πιστούς.

Κατανοητοί και προσγειωμένοι και ο δύο επιστήμονες.
Οφείλει ο καλός και πράος Μητροπολίτης μας κ. Κοσμάς να ζητήσει ευθύνες σε όσους αναλογούν
Μεσολογγίτης

Ανώνυμος είπε...

Απλα μια σκεψη..Πας στον εισαγγελεα τους ιερεις επειδη δεν τηρησαν τις οδηγιες του Μητροπολιτη.Οκ σωστο.Αλλα κ ο Μητροπολιτης που δεν τηρησε τις οδηγιες της Ιερας Συνοδου ....?Η Συνοδος προτρεπει να μην προβει ΟΥΔΕΙΣ σε δημοσιες δηλωσεις πλην του Εκπροσωπου της Σεβασμιωτατου Μητροπολιτου Ιλιου.Αρα Μην Κρινετε ινα μη Κριθητε!!!!Ουαι το ανθρωπω εκεινω δι ου τω σκανδαλο ερχεται!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο μητροπολίτης δεν πηγαίνει στον εισαγγελέα μοναχα ιερείς του αλλά διαπομπεύει στην ανακοίνωσή του και λαϊκά μέλη της Εκκλησίας.
Πολύ άσχημο αυτό!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΤΩΛΙΑ ΚΟΣΜΑ.ΕΦΤΑΣΕ Ο ΠΟΥ ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΚΛΑΨΟΥΝ ΜΑΝΟΥΛΕΣ.ΓΙΝΑΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Να τα αναρτάς όλα τα σχόλια!

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

3.46
Επειγόντως,χρειάζεσαι αναρρωτική!
Χριστός Ανέστη!

Ανώνυμος είπε...

Τα πολλά κρούσματα στο Αγρίνιο, ανήκουν στην νεολαία, σύμφωνα με τα τοπικά σάιτ.Πάρτυ στο πάρκο, καφετέριες,τραπεζωματα κ.ο.κ.
Θα πληρώσει τη νύφη πάλι η εκκλησία....
Τίς προάλλες δεν ήταν στο κόκκινο η Πάτρα και η Ναύπακτος με κλειστούς Ναούς;....

Ανώνυμος είπε...

Έκανε επιστημονική έρευνα ο κ. Τριβλής και έβγαλε και πόρισμα;
Για το μαζικό συνωστισμό της νεολαίας σε δημόσιους χώρους και τη συμβολή του στην αύξηση των "κρουσμάτων" (κρούσμα θεωρείται κανονικά ο συμπτωματικός φορέας της νόσου αλλά δυστυχώς επικράτησε αυθαίρετα να θεωρείται κάθε φορέας) έκανε καμία έρευνα ο κ.Τριβλής;
Για το συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ;
Με ποια επιδημιολογικά-επιστημονικά κριτήρια διεξήχθη η έρευνα του κ. Τριβλή για τους ναούς;
Σε πόσο χρονικό διάστημα;
Ποιοι συμμετείχαν σε αυτή;
Πάλι οι ναοί φταίνε για όλα;

Ανώνυμος είπε...

Oλιγοπιστία και έλλειψη εμπιστοσύνης στην πρόνοια του Θεού, ορθολογισμός, υπερέξαρση και θεοποίηση της γελοιποιηθείσας και εξευτελισθείσας από το μικροσκοπικό ιό επιστήμης, θεώρηση των αμφιλεγόμενων εμβολίων ως πανάκειας (η περίπτωση των Σεΰχελλών κονιορτοποίησε την άποψη αυτή), τρομολαγνεία, τρομοΰστερία, νοσοφοβία,χαφιεδισμός και στοχοποίηση του διπλανού (κατά τα άλλα μιλούμε πληθωρικά για την αγάπη προς τον πλησίον),αρρωστημένος φόβος του θανάτου ("ωραίοι" χριστιανοί είμαστε), ενασχόληση με την covid μέχρι μονομανίας, εξωστρέφεια, θεώρηση της υγείας του σώματος ως υπέρτατου αγαθού επί της γης, υγειολατρεία.
Η covid μας δοκίμασε.
Και πολλοί από μας, μεγαλόσχημοι κληρικοί που κουνάνε το δάχτυλο επισείοντας την υπακοή και "πιστοί" λαϊκοί, αποκαλυφθήκαμε...

Ανώνυμος είπε...

Με όλο το σεβασμό, Σεβασμιώτατε!

αλλά κάτι δεν καταλαβαίνω,
αυτοί οι ιερείς, στους οποίους αναφέρεστε, είναι από διοικητικής απόψεως υφιστάμενοί σας και από πνευματικής απόψεως τέκνα σας πνευματικά.

Πριν, λοιπόν, καταφύγετε στον εισαγγελέα μήπως θα έπρεπε να εξαντλήσετε τα πνευματικά και διοικητικά μέτρα που σας παρέχει η θέση σας;

Εκτός από συμβουλές πνευματικές, που υποθέτω θα δώσατε πολλές, θέσατε κάποιον από τους "επικίνδυνους" (κατά την γνώμη σας) ιερείς σας σε αργία;

Διότι αν δεν το έχετε ήδη κάνει, δεν ξέρω πόσο συνετή είναι η προσφυγή στην κοσμική δικαιοσύνη και, ακόμα περισσότερο, η δημοσιοποίηση αυτών σας των κινήσεων (παρότι επί της ουσίας συμφωνώ με την ανάγκη λήψεως προστατευτικών μέτρων).

Με σεβασμό,
Χ.

Ανώνυμος είπε...

Γράψτε ότι σας αρέσει. Ο Μητροπολίτης είναι Επίσκοπος και προφυλάγει από τους προβατόσχημους φανατισμένους που κυκλοφορούν τις καταστρεπτικές ιδέες τους. Στην Εκκλησία όλα πρέπει να είναι κατά τάξη. Αυτό προσπαθεί να κάνει και μακάρι και οι υπνούντες μιτροφόροι να έπρατταν το ίδιο. Τώρα πλέον όλο και περισσότερο δείχνουν οι ιχνηλατήσεις την εκκλησια ως ένοχη.

Ανώνυμος είπε...





τι λένε οι Ι. Κανόνες;

Unknown είπε...

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω τον Μητροπολίτη Δράμας το εξής:Ο κορονοιος κολλάει στις δώδεκα ενώ στις ενια δεν κολλάει; Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω ο Χριστός θα ήθελε να εκδιώκονται οι ιερείς οι οποίοι τηρησαν τους Ιερούς Κανόνες της Α Οικουμενικής Συνόδου ,της Ιεράς Ορθόδοξης Παράδοσης και είναι πιστοί στο λογο του Ευαγγελίου και τηρούν με ακρίβεια το Σύμβολο της Πίστεως χωρις αλλοιωση;; Δεν μπορεί να εκδιώκονται αυτοί οι οποίοι θέλουν να τηρήσουν την κανονικότητα και Ορθοπραξία. Ο Ιησούς μας δίδαξε αγάπη και οχι εκδικητικότητα .

Γιάννης Ιωαννίδης είπε...

Πολύ ωραίο και δίκαια γραμμένο το σχόλιο που δημοσιεύθηκε την 9/5, 9:40. Οι επιστήμονες, αν θέλουν να είναι επιστήμονες, να φροντίζουν να τηρούν την επιστημονική δεοντολογία.
Εξαιρετικό από κάθε άποψη το σχόλιο που δημοσιεύθηκε την 9/5, 10:40. Κρίμα που δημοσιεύθηκε ανωνύμως, διότι προέρχεται από άτομο με ευφυία πολύ άνω του μέσου όρου! Τον παρακαλώ να δημοσιεύει εφεξής περισσότερα σχόλια και με κάποιο όνομα, ώστε να τον εντοπίζουμε ευχερέστερα!
Θα παρακαλούσα όμως τον εξαίρετο σχολιαστή να λάβει γενικώς υπόψη του ότι, και οι Χριστιανοί, και ιδίως οι των εσχάτων χρόνων, είναι και αυτοί άνθρωποι, φυσικά της εποχής τους, και έτσι με πολλές αδυναμίες και ελλείψεις.
Η άκρα εμπιστοσύνη μας στην πρόνοια του Θεού προϋποθέτει καθαρή και ακατηγόρητη συνείδηση.
Όμως, μόνο ακατηγόρητη δεν είναι η συνείδησή μας.
Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε με παρρησία να απευθυνθούμε στους Αγίους για να μας δώσουν ό,τι τους ζητήσουμε.
Έτσι, αναγκαστικά, θα κάνουμε χρήση και των επιστημονικών μέσων, χωρίς βεβαίως να τα θεοποιούμε. Ναι στα επιστημονικά μέσα, αλλά πρώτα ο Θεός. Από Θεού άρξασθε. Πρώτα ο αγιασμός, το ευχέλαιο κλπ., και μετά το φάρμακο, το εμβόλιο κλπ. Το ότι δεχόμεθα εκείνα, δεν σημαίνει προς Θεού, ότι απορρίπτομε τα άλλα, τα οποία βάζουμε πάντοτε στην πρώτη θέση. Εάν ο Κύριος δεν φυλάξει την υγεία μας, εις μάτην η σχολαστική τήρηση όλων των μέτρων που υποδεικνύει η επιστήμη.
Γιάννης Ιωαννίδης

Unknown είπε...

Χριστός Ανέστη Θα ήθελα να μου πει ο Μητροπολίτης Δράμας ο κορονοιος έχει ωράριο που κολλάει; Στις εννιά δεν κολλάει ενώ στις δώδεκα κολλάει.Παρσλογισμος Γιατί εκδιώξει τους ιερείς;Επειδή έπραξαν ότι ορίζει η Α Οικουμενική Σύνοδος η Ιερά Παράδοση και το Σύμβολο της Ορθοδόξου Πίστεως μας; Δηλαδη εκδιώκονται οι ορθώς πράττοντες.
Ο Κύριος μας μας δίδαξε αγάπη .Θα ήθελε ο Κύριος μας δικαστικές εκδιιωξεις των Λειτιυργων του οι οποίοι μάλιστα ακολουθούν τους κανόνες ;