Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Μία ευχή σαν προσευχή Αφιερωμένη στην εορτή του Αρχιεπισκόπου - Δημ.Ιωάννου

 Μία ευχή σαν προσευχή
Αφιερωμένη στην εορτή του Αρχιεπισκόπου

Του Δημ. Ιωάννου
Οικονομολόγου-Αναλογιστή

«Ἐν πρώτοις μνήσθητι, Κύριε, τοῦ ἀρχιεπισκόπου ἡμῶν Ιερωνύμου ὃν χάρισαι ταῖς ἁγίαις σου Ἐκκλησίαις ἐν εἰρήνῃ, σῷον, ἔντιμον, ὑγιᾶ μακροημερεύοντα καὶ ὀρθοτομοῦντα τὸν λόγον τῆς σῆς ἀληθείας.»

Εν πρώτοις…Πρώτα από όλα Κύριε  να θυμηθείς τον Αρχιεπίσκοπο μας, τον Πρόεδρο της Συνόδου, τον Προκαθήμενο της Αγίας Εκκλησίας μας.

Εν πρώτοις…Πρώτα από όλα Κύριε να θυμηθείς τον πνευματικό μας πατέρα, τον ποιμενάρχη μας , τον  πνευματικό αρχηγό κλήρου και λαού.

Εν πρώτοις…Πρώτα από όλα Κύριε να θυμηθείς τον  καπετάνιο της Εκκλησίας της Ελλάδος  που κρατάει το καράβι όρθιο και στέρεο στις τρικυμίες και στους πολέμους.

Εν πρώτοις…Πρώτα από  όλα  Κύριε  να θυμηθείς  τον  προεδρεύοντα της Συνόδου να εξακολουθεί να διατηρεί την ενότητα και την ομόνοια στην Εκκλησία.

Εν πρώτοις …Πρώτα από όλα Κύριε να θυμηθείς τον  Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που σήμερα εορτάζει να εξακολουθήσει να ενώνει, να εμπνέει, να καθοδηγεί, να στερεώνει, να προστατεύει, να ενισχύει το πλήρωμα της Εκκλησίας.

Εν πρώτοις…Πρώτα από όλα Κύριε να ενισχύεις τον Πρώτο, τον εορτάζοντα, τον Αρχιεπίσκοπο μας ,να είναι σαν ένα γεμάτο στάχυ γεμάτο καρπούς που γέρνει το κεφάλι του  από απλότητα και ταπείνωση και έχει πάντα ανοιχτή την αγκαλιά του σε όλους.

 Ἐν πρώτοις μνήσθητι, Κύριε, τοῦ ἀρχιεπισκόπου ἡμῶν Ιερωνύμου!

Εις πολλά Έτη Δέσποτα!

19 σχόλια:

Unknown είπε...

Γιωργος Παπαδοπουλος-Δημοσιογραφος
Εξαιρετικο αρθρο αξιοτιμε κ.Ιωαννου γεματο πιστη κ ευγνωμοσυνη στον Προκαθημενο της Ελλαδικης μας Εκκλησιας.Γεματο αγαπη κ σεβασμο για τον καπετανιο της Ορθοδοξιας!
Μακαριωτατε,επιτρεψτε μου την απλη ευχη Να Σας Χαιρομαστε!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια Πολλά. Το Πνεύμα το Άγιο τον έβαλε επί τη Λυχνία για να φωτίζει και να οδηγεί στις δύσκολες στιγμές. Έγραψε θετική ιστορία ως τώρα.

Ανώνυμος είπε...



Μερικοί θέλουν τον Αρχιεπίσκοπο να βγαίνει μπροστά και να φωνάζει, μεγάλο λάθος.
Η Εκκλησία δεν έχει λόγο για όλα τα θέματα.
Η σιωπή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου έχει ανεβάσει το κύρος της Εκκλησίας,
Λέει λίγα λόγια και μετρημένα, ο Θεός να τον έχει καλά

Ανώνυμος είπε...

Έτη πολλά ευλογημένα και υγιεινά στον εορτάζοντα Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή 12:40 ο μακαριστός Χριστόδουλος έριξε το κύρος τής εκκλησίας;
Όπως καί νά έχει , έτη πολλά καί ευλογημένα στο Αρχιεπίσκοπο μας Ιερώνυμο.

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι έτσι τα πράγματα, 12 - 40, τότε μάλλον έκανε λάθος ο Αγιος Ιωάννης Χρυσόστομος, ο οποίος ως Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως φώναζε ακόμη και για το χωράφι της χήρας.

Ανώνυμος είπε...

απάντηση στον 15 Ιουνίου 2021 - 4:37 μ.μ.

Εξισώνετε τα πάντα....

Ανώνυμος είπε...

Αξιος!!! Έτη πολλά και ευλογημένα Μακαριωτατε!!! Μη συγκρίνουμε μεταξύ τους 2 χαρισματικός ηγέτες της εκκλησίας της Ελλάδας. Ο καθένας έχει το δικό του ξεχωριστό τρόπο αντιμετώπισης και διαχείρισης καταστάσεων...ενώ και οι 2 μαζί έχουν κοινό γνώμονα, κοινό σκοπό : τη διαφύλαξη, τη διατήρηση της ορθοδοξίας στην Ελλάδα (που τόσο πολύ απειλείται και πολεμειται τις τελευταίες δεκαετίες).

Ανώνυμος είπε...

Αρχιεπισκόπου ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ πολλά τα έτη!
Υπακοή οι αντιρρησίες!

Ανώνυμος είπε...

Υγιεινά;;;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Εύγε στον 4:37.
Συλλυπητήρια σε όσους εγκωμιάζουν την ηττοπαθή τακτική του "απραγοτέρου βατράχου και αφωνοτέρου ιχθύος" αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.
Οι αντίχριστοι πολιτικοί άρχοντες ούτε στα όνειρά τους δεν θα μπορούσαν να φαντασθούν βολικότερο για την επίτευξη και πραγματοποίηση των σκοτεινών τους σχεδιασμών και των ολέθριων επιδιώξεών τους αρχιεπίσκοπο.
Να χαρώ τα αξιολογικά τους κριτήρια...

Ανώνυμος είπε...

Μην ιεροκατηγορειτε χωρίς να γνωρίζετε τον αγώνα κι την αγωνία του.Μονο να προσευχεστε για τον άξιο Αρχιεπισκοπο
Όταν ζούσε κι ο Χριστόδουλος όλοι λάσπη του ριχνατε κι τώρα που πέθανε τον θέλετε ζωντανό. Ο Θεός επιλέγει τον Αρχιεπίσκοπο κι ευτυχώς για να μη βυθιστεί το καράβι Του.

Ανώνυμος είπε...

5:06: όλοι ξέρουμε ποιοι επέλεξαν τον Ιερώνυμο ως αρχιεπίσκοπο και ποιοι τον εξέλεξαν.
Η λεγόμενη σεραφειμική πτέρυγα.
Ανθυποψήφιός του ο Σπάρτης Ευστάθιος.
Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Η εκλογή Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών είναι εν Αγίω Πνεύματι και μόνο από Αυτό. Τα υπόλοιπα είναι βλασφημία διότι δεν υπάρχουν παρατάξεις στην Αγία Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Γιωργος Παπαδοπουλος-Δημοσιογραφος
Μηπως καπου βγηκατε εκτος θεματος;Ο διασημος κ αξιολογος κ.Ιωαννου εδωσε με τον δικο του τροπο τις ευχες για τον Μακαριωτατο.Δεν καταλαβαινω πως καποιοι απο τους αναγνωστες τρεξατε να κατακρινετε κ να υβριζετε τον εοραζοντα ανημερα της ονομαστικης του εορτης.Επιτρεψτε μου,αυτο ειναι χυδαιοτητα.Εσεις στις γιορτες σας θα θελατε αντι ευχων να παιρνατε υβρεις;Βουτηξτε πρωτα τη γλωσσας σας στην λογικη πριν μιλησετε κ σκεφτειτε καλα πριν διαπραξετε το θανασιμο αμαρτημα της ιεροκατηγοριας και μαλιστα γραπτως!!!!Μερικα αμαρτηματα δεν επανορθωνονται!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Προς 9:06 μ.μ.
"Η εκλογή Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών είναι εν Αγίω Πνεύματι και μόνο από Αυτό", γράψατε αποφανθείς χωρίς και να τεκμηριώνετε κάτι τέτοιο.
Την απάντηση θα σας τη δώσει ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος:"το Πνεύμα ου πάντας χειροτονεί, διά πάντων ενεργεί".
Πολλές εκλογές επισκόπων αποτελούν προϊόν συναλλαγής και φαυριασμού όπως αποδεικνύεται από την αναδίφηση της εκκλησιαστικής ιστορίας.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μαζί σας κ. Παπαδόπουλε. Κάποτε ο Πνευματικός μου μου είχε πει, καθένας ότι έχει προσφέρει. Αυτός που έχει εύοσμα άνθη αυτά προσφέρει. Αυτός που έχει αγκάθια αυτά προσφέρει. Διαπιστώνω πως κάποιοι εδώ μέσα έχουν παραγωγή αγκαθιών και τα προσφέρουν πληθωρικά.

Ανώνυμος είπε...

Μια διόρθωση ημαρτημένου: σύμφωνα με τον προαναφερθέντα άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο “Τὸ Ἅγιον Πνεῦμα πάντας χειροτονεῖ, ἀλλ’ οὐ πάντας ἐκλέγει”.
Αυτή είναι η ορθή φράση και όχι η παρστεθείσα στο σχόλιό μου.
Κατόπιν τούτου δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι όλες οι εκλογές επισκόπων γίνονται "εν Πνεύματι Αγίω".
Ο ανώνυμος 11:07 16/6.

Ανώνυμος είπε...

Ετη πολλά Μακαριωτατε!!!Πάντα άξιος!!!