Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Ο Μόρφου εξόργισε την Εκκλησία της Ελλάδας

  
Βάσος Βασιλείου   

Τα κηρύγματα του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου κινδυνεύουν να διασαλεύσουν τις σχέσεις της Εκκλησίας της Κύπρου με την Εκκλησία της Ελλάδας, η οποία κάλεσε την Ιερά Σύνοδο της Κύπρου, μέσω του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, να «μαζέψει» τον άγιο Μόρφου.

Πέραν των προφητειών που εκφράζει ο Μητροπολίτης Μόρφου για διάφορα ζητήματα, η σταγόνα που φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η στάση και τα κηρύγματα του έναντι της πανδημίας και συγκεκριμένα η θέση του κατά των εμβολίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», χθες ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέγνωσε στην παρουσία των μελών της Ιεράς Συνόδου (παρόντος και του Μητροπολίτη Μόρφου) επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδας. Δια της επιστολής της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας εκφράζει παράπονα ότι ο Μόρφου Νεόφυτος με τις ομιλίες και τα κηρύγματά του επηρεάζει το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδας όχι μόνο με τις προφητείες του αλλά και στο θέμα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. Ζήτησε δε να γίνουν συστάσεις στον Μόρφου ώστε να περιοριστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ιεράρχες στην Ελλάδα θεωρούν πως την ώρα που πεθαίνουν δίπλα μας άνθρωποι από την πανδημία, δεν μπορεί ένας ιεράρχης να κηρύσσει ότι λίγο ως πολύ ο κορωνοϊός δεν υπάρχει. Ο Μακαριότατος, μετά την ανάγνωση της επιστολής, κάλεσε τον άγιο Μόρφου να σεβαστεί την επιθυμία της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδας και να σταματήσει τα συγκεκριμένα κηρύγματα. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του «Φ», ο Μόρφου Νεόφυτος απάντησε, πως όσα είχε να πει για το συγκεκριμένο θέμα τα είπε και πρόσθεσε πως μέχρι τα Χριστούγεννα δεν θα επανέλθει.

Υπενθυμίζεται, πως μόλις στις 13 Μαΐου ο Μητροπολίτης Μόρφου διέψευσε ότι εμβολιάστηκε και πρόσθεσε: «Ούτε έχω εμβολιαστεί μέχρι σήμερα ούτε και προτίθεμαι να εμβολιαστώ στο μέλλον, καθότι θεωρώ πολύ επικίνδυνα τα συγκεκριμένα εμβόλια. Άλλωστε, σε πολλές συνεντεύξεις και κηρύγματά μου, που ήδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, έχω επεξηγήσει με σαφήνεια και υπευθυνότητα τους λόγους που αρνούμαι να εμβολιαστώ». 

Σημειώνεται πως, όπως πληροφορείται ο «Φ», ο αδελφός μέλους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου προσεβλήθη από κορωνοϊό και η κατάσταση του θεωρείται σοβαρή σε σημείο που μετεκλήθησαν γιατροί από το εξωτερικό. 

Στην επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδας εκφράστηκε επίσης και παράπονο σε αναφορές του Μακαριοτάτου για τα μέτρα που θα ελαμβάνονταν στις εκκλησίες την περίοδο του Πάσχα και συγκεκριμένα με την αναφορά του ότι δεν συμφωνεί με την Εκκλησία της Ελλάδας για τέλεση της αναστάσιμης ακολουθίας στις 9:00 μ.μ.

Πηγή: Φιλελεύθερος

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόρφου Νεόφυτος: Ο Ομολογητής Ιεράρχης, κάτω τα χέρια σας...

Ανώνυμος είπε...

Να συνεχίσει να μιλάει στις δύσκολες εποχές μας κάθε του εμφάνιση ήταν ένα υπέροχο σόου το οποίο με έκανε να γελάω.
Είναι μια ιδιόμορφη μορφή ο Μόρφου που δεν πρέπει να τον σταματήσουν.
Χωρίς Μόρφου πως θα είναι η ζωή μας;
Τι θα λέμε πίνοντας καφεδάκι;
Μας τα πήραν όλα μας στερούν ως το Δεκέμβριο και τον Μόρφου.
Σήμερα πενθώ!

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους θα λάβει τέλος;;;; αυτή η ακατάσχετη πολυλογία του νέου προφήτη Νεόφυτου!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους καιρός είναι να τον μαζέψουν έχει τρομάξει το κοσμο

Ανώνυμος είπε...

Βλέπετε η εκκλησία τής Ελλάδος προσκυνά την κυβέρνηση.....

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Ι.Σ. ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι αληθινές οι ειδήσεις;;; Αδυνατώ να το πιστεύσω ότι έφθασε σ΄ αυτό το σημείο η Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδας!

Ανώνυμος είπε...

2:13 και 2:14 δεν χρειάζεται να το γράφεις 2 φορές το ίδιο.
Καταλάβαμε ότι σε ενοχλεί ο παραδοσιακός λόγος του μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου.

Ανώνυμος είπε...

Είναι πασιφανές πως στη ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος δε διαβάζουν Αστερίξ...

Ανώνυμος είπε...

Φοράει παντελόνια.

Ανώνυμος είπε...

"Τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ.κ. Νεόφυτο τόν αποκαλούσε «θεμελιακό» λόγω σωματικής διάπλασης καί πνευματικού διαμετρήματος. Χαιρόταν -έλεγε- πού χτυπά τά κοσμικά καί προβάλλει τά «αγιωτικά», δηλαδή τούς καρπούς της λαϊκής ευσέβειας καί τούς σύγχρονους Αγίους της Εκκλησίας. Χαιρόταν που έχει παρρησιασμένο καί απλουστευμένο θεολογικό λόγο καί οδηγεί μέ τό φλογερό του περί μετανοίας κήρυγμα, πολλά χαμένα πρόβατα στήν μάνδρα της Εκκλησίας."
Από τον επικήδειο για την Αγία γερόντισσα Γαλακτία.
Έχει σημασία ποιοί δίνουν μαρτυρία για τον καθένα. Σε αντίθεση με αυτούς, που γράφουν και μιλούν, απ' το μυαλό τους.
Ποιός μαρτυρεί για τα λεγόμενά τους!
Ας βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.
Ο Μητροπολίτης Μόρφου προβάλλει με παρρησία τους Αγίους που γνώρισε και καταθέτει πείρα. Οχι εικασίες ή σοφίσματα.
Και όποιος ακούει, προσεγγίζει ανάλογα με την ταπείνωση της καρδιάς του.
Τώρα τα παράπονα... σύμφωνα με τον έλεγχο της συνειδήσεως που νιώθει ο καθένας. Δε στέκονται όλοι στο ύψος τους! Στην καλύτερη περίπτωση...

«Oυδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν· ή γάρ τον ένα μισήσει καί τον έτερον αγαπήσει, ή ενός ανθέξεται καί του ετέρου καταφρονήσει. ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά» (Mατθ. 6,24)

Ανώνυμος είπε...

Από όλες τις προφητείες του καμιά δεν βγήκε αληθινή ούτε θα βγει. Αφήστε τον είναι ένας υπέροχος σόουμαν για μας τους εκκλησιαστικούς ανθρώπους. Δεν κάνει κακό. Ακόμα και να φύγουν μερικοί θα πάνε στην αγκαλιά του Χριστού. Καλό κάνει.

Unknown είπε...

Άγιε Μόρφου ο Θεός είναι μαζί σας και εμείς δεν θα σας εγκαταλείψουμε!!...ο Θεός να σας δυναμώνει Κυριος Ποιμαινει με και ουδέν με υστερήσει!!

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να είχαμε και άλλους μητροπολίτες τόσο σεβόμενους την ορθόδοξη Πίστη σαν τον μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο και τους μητροπολίτες Αιτωλίας και Κυθήρων! Χωρίς να πιστεύω ότι είναι άψογοι και αυτοί.

Χριστιανός Ορθόδοξος