Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

ΤΟ … «ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΕΜΒΡΥΩΝ» ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ - ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΤΤΑΔΑΚΗΣ

 

ΤΟ … «ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΕΜΒΡΥΩΝ»  ΚΑΙ  ΑΛΛΑ  ΤΙΝΑ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΚΟΤΤΑΔΑΚΗΣ

1.         Για τη θέση της Εκκλησίας στο θέμα των εκτρώσεων παραπέμπω στην ανάρτηση : «Γιατί με σκοτώνεις;» του Μητροπολίτη Βρυούλων Παντελεήμονος. Για την Εκκλησία είναι έγκλημα, όσους νόμους αμνήστευσης κι αν εκδώσει η Πολιτεία. Η προσθήκη όμως εδώ είναι ότι αρμόδιος να κρίνει την κάθε περίπτωση είναι μόνο ο Θεός.

2.         Απόσπασμα από παλαιά συζήτηση για το θέμα των εκτρώσεων στην Τηλεόραση. «Στη μητέρα μου είχαν επισημάνει επίμονα οι γιατροί ότι θα διατρέξει τον έσχατο κίνδυνο, αν δε διακόψει την κύηση. Εκείνη όμως έκανε το Σταυρό της και την συνέχισε. Και ιδού ο καρπός της, ο νυν ανάμεσα σας και ομιλών» ! Αναστάσιος Γιαννουλάτος, Αρχιμανδρίτης τότε. 

3.         Η κ, Γιαννακοπούλου Πολυξένη, αντίθετα από την κ. Μαρία Παπαδάκη», μας δίνει το όνομα της … «ταμπακέρας», του βασικού εχθρού, είναι το δίδυμο, «Ϊερά Σύνοδος-Κυβέρνηση» ! Αμέσως μετά, με μια στο έπακρο δραματική κορύφωση, ούτε λίγο ούτε πολύ μας δίνει αυτό το δίδυμο ως περίπου «Ηρωδιανό». «Ο Μητροπολίτης μας -ο  Πατρών- μας προτρέπει να εμβολιαστούμε με αίμα αθώων εμβρύων, ώστε εμείς να σωθούμε!!! Άκουσον-άκουσον, Χριστέ μου! Ο θάνατός τους η ζωή μας»

. Και προωθείται σε ένα δριμύ εναντίον του ποιμαντικό κατηγορώ. «Και ερωτώ: Είναι δυνατόν, ΠΟΙΜΕΝΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΎ να αποσιωπά τέτοιο σοβαρό θέμα; Τι λόγο θα δώσει στον Κύριο εν ώρα Κρίσεως, αφού θα έχει παρασύρει χιλιάδες πιστούς στον λαιμό του;». Τον καλεί, λοιπόν, και βέβαια με ύφος «τρυφερού» σεβασμού-«ο σεπτός μας ποιμένας»-να ανακαλέσει. «Ας ανακαλέσει ο σεπτός μας ποιμένας τα λόγια του». Να αποστασιοποιηθεί από ανωτέρω «Ηρωδιανό» δίδυμο, «Ιερά Σύνοδος-Κυβέρνηση». Και όχι μόνο, αλλά και τον βεβαιώνει, πως αυτό θα είναι αρκετό να τον στεφανώσει ο Κύριος. «Και να είναι σίγουρος πως θα λογιστεί στεφάνι στα μάτια του Χριστού ακόμα και αυτή η άρνησή του».

4.        Μετά ταύτα εισάγει εις μέσον τον και ψυχίατρο π. Στυλιανό Καρπαθίου, ο οποίος ενημέρωσε για τα «περί αίματος αθώων εμβρύων» σχετικά την Ιερά Σύνοδο με είκοσι σελίδων αναφορά, αλλά απάντηση καμιά. Ακούγοντας όμως το σχετικό video στο οποίο παραπέμπει και τα εις το τέλος λεγόμενα από τον ίδιο σχεδόν με μισή φωνή, αυτό που προσωπικά κατάλαβα είναι ότι, μάλλον πρόκειται για συνδυασμένη ευθεία πάντως βολή κατά κ. Σωτήρη Τσιόδρα και Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου, αλλά και εκείνο που δεν κατάλαβα, δεν ξέρω, ή και δεν μπορώ να πω, είναι πώς ή γιατί.

5.        Δεν είμαι γιατρός, πολύ περισσότερο, ούτε  ειδικός ερευνητής. Ούτε θεολόγος με μεταπτυχιακές περγαμηνές, «ούτε καν με πνευματικότητα» ως θέλουν κάποιοι, απλός και κοινός. Άγω την όγδοη και μισή δεκαετία συν, και καταθέτω γραπτά κάποιες κοινές σκέψεις έτη εξήντα συν. Και, αυτό που θα αποτολμήσω παρευθύς, θα είναι ακόμα μια.

6.        Ξεκινώ, λοιπόν,  από το μάθημα της Ανατομίας, που αν δεν κάνω λάθος διδάσκεται στις Ιατρικές Σχολές μπρος σ’ ένα νεκρό ανθρώπινο σώμα-πτώμα- στο τραπέζι της αίθουσας διδασκαλίας. Μπρος στο νεκρό σώμα ενός ανθρώπου που είναι ήδη στη φυσική διαδικασία φθοράς. Δηλαδή, σε αυτό που όρισε ο Δημιουργός ο Θεός όταν είπε μετά την πτώση στον Αδάμ. «Ότι χους ει και εις χουν απελεύσει»-«γιατί χώμα είσαι, και στο χώμα θα επιστρέψεις»-Γεν.3,19.

7.         Δεν ξέρω αν ή πώς χρησιμοποιήθηκε στα εμβόλια «αίμα αθώων εμβρύων», ή άλλο τι μέλος αυτών. Και το λέω αυτό έχοντας διαβάσει και το χαριτωμένο στην τραγικότητα του υποθετικό διάλογο μεταξύ σε κύηση εμβρύων, υποψήφιων για θάνατο ή ζωή, που παραθέτει ο Μητροπολίτης Βρυούλων. Όσο για τη θέση της Εκκλησίας στα της έκτρωσης, είπαμε, μένει και δεν επανερχόμαστε. Πάμε όμως  παραπέρα. Καλώς ή κακώς τώρα υπάρχει ένα «ιατρικό υλικό»-αίμα και άλλο τι, μετά από μια έκτρωση.  Αυτό, γιατί δεν έχει το δικαίωμα η ιατρική επιστήμη, πριν το κατατάξει στα «ιατρικά απόβλητα», πριν το παραδώσει στη θεία διαδικασία της φθοράς-«χους ει και εις χουν απελεύσει»-να το κάνει αντικείμενο μελέτης, και ενδεχομένως ανακάλυψης ενός επωφελούς ιάματος για όλους τους άλλους ανθρώπους που συνεχίζουν στο στάδιο της επίγειας ζωής; Και αλλιώς. Γιατί δεν μπορούμε να βάλουμε εδώ πλάι το λεγόμενο από Άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο, ότι από τα πνευματικά αθλήματα ανώτερα είναι αυτά που αποβλέπουν στο ευρύτερο όφελος των ανθρώπων και γενικό καλό; 

Με την αγάπην την πρώτην, ην ουκ αφήκα …»

Αθανάσιος Κοτταδάκης

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα
Το βίντεο το οποίο προτείνεις να δει ο κ. Κοτταδάκης και κατά επέκταση εμείς οι επισκέπτες του σπουδαίου ενημερωτικού αυτού ιστολογίου είναι μαγνητοσκοπημένο όπως αναγράφει στις 11 Ιανουαρίου 2018 και όπως διασαφηνίζει αυτός που μας το παρουσιάζει είναι αποσπάσματα.
Τον Ιανουάριο 2018 υπήρχε covid-19;;;;
Μου θύμησες αυτό που λέει η Αγία Γραφή ότι ‘’δεν υπάρχει Θεός’’ αν δεν παρουσιασθεί όλη η Βιβλική πρόταση. Γιατί επιλογές και όχι όλη η ένορκη κατάθεση του επιστήμονα αυτού;;;

Ανώνυμος είπε...

Είναι οι ίδιες κυτταρικές σειρές που χρησιμοποιούνται και στα εν λόγω εμβόλια. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχετε ανεβάσει το σχόλιο μου.

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να δείτε και όλη την ένορκη κατάθεση. Αλλά επειδή υπερβαίνει τις 2 ώρες αν θυμάμαι καλά ας επικεντρωθούμε στο σημείο που αφορά αυτό το άρθρο.

Ανώνυμος είπε...

https://youtube.com/watch?v=y6fjbixw-Dc&feature=share
Σας προτείνω να ακούσετε την παραπάνω ένορκη κατάθεση του Stanley Plotkin υπεύθυνου του επιστημονικού προγράμματος για την παραγωγή εμβρυικών κυτταρικών σειρών εκτρωθέντων εμβρύων. Η ένορκη κατάθεση είναι από τον Ιανουάριο του 2018 αλλά ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΚΥΤΤΑΡΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα και στην παρασκευή των εμβολίων κατά του κορονοιού.
76 έμβρυα 3 μηνών και μεγαλύτερα έγιναν έκτρωση ΜΕ ΣΚΟΠΟ μια επιστημονική μελέτη. Κόπηκαν σε κομμάτια και σε πιο μικρά κομματάκια. Μερικά από τα κομματάκια: αδένας υπόφυσης, πνεύμονας, δέρμα, νεφρό, σπλήνα, καρδιά, γλώσσα.
Ομολογεί με παρρησία ο άθεος δολοφόνος τους.
Τελικά υπάρχουν όρια στην επιστήμη;
Αυτή η "επιστήμη" είναι δώρο του Θεού;
Θα συμφωνούσε ο Ιερός Χρυσόστομος με το σφαγιασμό 76 εμβρύων για την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης.
Ελπίζω αυτή τη φορά να το ανεβάσετε.
Ανδρέας Γκοτσόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Στώμεν καλώς, στώμεν μετά ΦΟΒΟΥ....ή στώμεν μετά ΦΟΝΟΥ;

Αγαπητέ θεολόγε κ.Κοτταδάκη δεν παρακολουθήσατε το βίντεο που σας έστειλα, και ούτε διαβάσατε προσεκτικά την επιστολή του π.Στυλιανού προς την Ιερά Σύνοδο κι όχι μόνο,όπου απάντηση δεν έλαβε.Γιατί άραγε; Η επιστολή του π.Στυλιανού είναι αναλυτική και κατατοπιστική, σας παραπέμπει δε μέσα από τον πίνακα που παραθέτει,το αρχικό κείμενο του εργαστηρίου,το μετέπειτα ελλιπές κείμενο της επιτροπής βιοηθικής,και εν τέλει το αναμενόμενα επίσης ελλιπές κείμενο της Ιεράς Συνόδου. Γιατί ;Αυτό δεν σας κάνει να αναρωτιέστε; Δεν θέλω να πιστεύω ότι επαναπαυτήκατε κι εσείς πίσω από την γνωμοδότηση άλλων ,ακόμα και αρχιερέων. Αν και εδώ αμφισβητείτε,μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία ίσως με τον π.Στυλιανό ώστε να τακτοποιήσετε μέσα σας αυτόν τον διχασμό.Πάντως ψάξτε!Ψάξτε πολύ! Δεν σπαταλώ τον πολύτιμο χρόνο μου για να γράφω μη τεκμηριωμένες παρεμβάσεις.Ούτε βάλλομαι εναντίον κάποιου. Ούτε έχθρεύομαι ,αλλά αντιθέτως λυπάμαι γιατί είμαστε όλοι εικόνες θεού,αδέλφια εν Χριστώ που κοινωνούμε από το ίδιο Άγιο Ποτήριον! Ή μήπως δεν κοινωνούμε ; Ή μήπως προ και μετά Θειας Κοινωνίας μασκοφορούμε;Αγωνιώ γιατί πολύς κόσμος εξαπατήθηκε στο θέμα αυτό και πρέπει να μην συνεχιστεί.Στώμεν καλώς ,στώμεν μετά φόβου.Διαβαζοντας τα γεμάτα άλλοθι γραπτά σας:

Καλώς ή κακώς τώρα υπάρχει ένα «ιατρικό υλικό»-αίμα και άλλο τι, μετά από μια έκτρωση.  Αυτό, γιατί δεν έχει το δικαίωμα η ιατρική επιστήμη, πριν το κατατάξει στα «ιατρικά απόβλητα», πριν το παραδώσει στη θεία διαδικασία της φθοράς."

Ιατρικά απόβλητα χαρακτηρίζετε τα εκτρωμένα έμβρυα; Τι είναι τα έμβρυα για σας; Δεν είναι ανθρώπινα πλάσματακια; Ως απόβλητα μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε; Μήπως πρέπει χάριν της επιστήμης να αρχίζουμε να επεξεργαζόμαστε τα σώματα των νεκρών συνανθρώπων μας αφού κι αυτά τελείωσαν την ζωή τους ; Να μην αισθανομαστε άσχημα, αφού η επιστήμη πρέπει να προοδεύσει επί πτωμάτων; Ή μήπως συμβαίνει ήδη και αυτό και μου διαφεύγει;
Μαθαίνω πως η υπακοή στην Ιερά Σύνοδο είναι αδιατρητη για πολλούς Χριστιανούς,και θλίβομαι βαθύτατα. Όμως η Ιερά Σύνοδος δεν εφαρμόζει τους κανόνες χάριν των οποίων υφίσταται. Αφενός οι αποφάσεις των Αγίων Οικουμενικών μας Συνόδων,κι αφετέρου τα θεοφόρα λόγια των Αγίων Πατέρων μας,εξανεμίστηκαν μπρος στην τρομερή θέα του κορονοιού! Ξεχάσαμε τον Χριστό και αφοσιωθηκαμε στον κορονοιό.Και για να μην μακρυγορήσω παραθέτοντας πάλι όσα αντικανονικά ψήφισε ή προέτρεψε η Ιερά Σύνοδος, (Ανάσταση στις 9.00,κλείδωμα ναών, κατάργηση κωδωνοκρουσιών που μολύνουν την ατμόσφαιρα,απαγόρευση λιτανειών κτλ κτλ) σας παραπέμπω στα σημερινά λόγια του αρχιεπίσκοπου " Εδώ είναι το εμβολιο ,εκεί ο τάφος".Από πότε η ιατρική είναι ασχολία του αρχιεπισκόπου ; Εκτελεί με τόση ακρίβεια και συνέπεια τα εκκλησιαστικά θέματα όπου άπτονται των αρμοδιοτήτων του ώστε πέρασε τώρα και στην ιατρική;
Ο Μέγας Βασίλειος στο "παράγγελμα προς ιερέα" γράφει:

"Σπούδασον, ώ ιερεύ, σαυτόν παραστήσαι εργάτην ανεπαίσχυντον, ορθοτομούντα τον λόγον της αληθείας."Δηλαδή,
"φρόντισε,ιερέα,να παραστήσεις τον εαυτό σου εργάτη αντρόπιαστο,που ορθοτομεί τον λόγο της αληθείας."....

Επιλέξατε το εμβόλιο προφανώς.Κι εγώ τον τάφο. Προτιμώ χίλιες φορές ο τάφος μου να είναι ένα μοιραίο επίγειο λάθος παρά η ταφόπλακα της συνειδήσεώς μου να με βαραίνει αιώνια. Αγιε Φιλόθεε Ζερβάκο,έφυγες αλλά οι αγίες νουθεσίες σου θα μας δείξουν τον δρόμο του Χριστού...

Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος:

“Ἐάν ὅλοι οἱ χριστιανοί ἀκολουθοῦσαν κατά γράμμα τούς Ἐπισκόπους σέ ὅλα, οὔτε Ἐκκλησία οὔτε καί ὀρθόδοξος χριστιανός θά ὑπῆρχε!”

Κι εσυ Αγιέ μου λαθεύεις;

Καλόν μας αγώνα...και καλή μας μετάνοια.

Γιαννακοπούλου Πολυξένη.

Ανώνυμος είπε...

«Ἡ Ἐκκλησία μιλάει στά παιδιά της μέ τήν γλώσσα τῆς Εὐθύνης, τῆς Ἀλήθειας καί τῆς Ἀγάπης»

ΣΙΓΟΥΡΑ;

Φίλοι που βρίσκονται κοντά στην εκκλησία μου έστειλαν το 4σέλιδο έντυπο ενημέρωσης της Ιεράς Συνόδου προς τους πιστούς, με πληροφορίες (υπό τη μορφή ερωταπαντήσεων) σχετικά με τα εμβόλια.
https://tinyurl.com/kpa2z6pv

Μέσα σε αυτό, αναφέρεται και ένα θέμα που είχε τεθεί από την αρχή της εμφάνισης των εμβολίων για τον SARS-CoV-2 (μήνες πριν), και αφορούσε τη χρήση εμβρυϊκών κυττάρων στο στάδιο ανάπτυξης, εξέλιξης και παραγωγής των εμβολίων. Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως δεν υπάρχει εμβρυϊκός ιστός ή κύτταρα ως συστατικό σε κανένα από τα εμβόλια που χορηγούνται στον πληθυσμό παγκοσμίως.

Όμως, 2 σειρές εμβρυϊκών κυττάρων χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία των εμβολίων COVID-19. Η σειρά HEK 293 (AstraZeneca) και η σειρά PER.C6 (Johnson & Johnson).
Επίσης, τόσο το ρωσικό εμβόλιο (Sputnik V) όσο και ένα Κινεζικό (της CanSino Biologics) χρησιμοποιούν τη σειρά HEK 293 (εμβόλια που όμως δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα).
https://tinyurl.com/rvdsx79c

Το έντυπο της εκκλησία αναφέρει ότι: «Οἱ ἐμβρυικές κυτταρικές σειρές προέρχονται ἀπό ἱστούς ἐμβρύων ἀπό θεραπευτική διακοπή τῆς κύησης….»

ΨΕΥΔΕΣ – FAKE NEWS
FACT CHECKERS ALERT

Η κυτταρική σειρά HEK 293 δημιουργήθηκε από τον Dr. Alex van der Eb στο Παν. του Leiden το 1973. Ο ίδιος ο δημιουργός της κυτταρικής σειράς, ανέφερε το 2001 στον FDA για το ζήτημα της προέλευσης των κυττάρων:
“το νεφρό του εμβρύου, με άγνωστο οικογενειακό ιστορικό, αποκτήθηκε πιθανώς το 1972. Η
ακριβής ημερομηνία δεν είναι πλέον γνωστή. Το έμβρυο, απ’ όσο θυμάμαι, ήταν εντελώς φυσιολογικό. Τίποτα δεν ήταν λάθος (δεν υπήρχε παθολογία). Οι λόγοι για την άμβλωση (abortion) ήταν άγνωστοι σε μένα. Πιθανότατα το ήξερα εκείνη τη στιγμή, αλλά χάθηκαν όλες αυτές οι πληροφορίες.”
Δεν αποκλείεται λοιπόν η πιθανότητα να προέρχεται είτε από αυτόματο τερματισμό της κύησης (αποβολή) είτε από προκλητή (μη-θεραπευτική) άμβλωση.
Πηγή: https://tinyurl.com/bvdmn2ex

Όσο για τα PEC C6 κύτταρα, είναι ξεκάθαρο ότι προήλθαν από κατ'επιλογή (μη-θεραπευτική) άμβλωση στην Ολλανδία το 1985. Αναφέρεται ξεκάθαρα στην προαναφερόμενη παραπομπή πως ήταν άμβλωση για κοινωνικούς λόγους, κάτι που είναι έτσι κι αλλιώς ευρύτερα γνωστό για τα συγκεκριμένα κύτταρα.

Δεν είναι αυτά τα πρώτα εμβόλια που παράγονται χρησιμοποιώντας εμβρυϊκά κύτταρα. Όλες οι εμβρυϊκές κυτταρικές σειρές προέρχονται από 1 ή 2 έμβρυα, δεκαετίες πριν, και οι σειρές που χρησιμοποιούνται σήμερα αναπαράγονται εργαστηριακά. Προσωπικά δεν έχω ηθικό πρόβλημα με τη χρήση με αυτό τον τρόπο των εμβρυϊκών κυτταρικών σειρών. Αλλά ο καθένας έχει το δικό του ηθικό τεκμήριο, και θα μπορούσε να επιλέξει άλλο εμβόλιο.

Επιτέλους, μετά από 1,5 χρόνο να σταματήσει ο «καλωπισμός» της πληροφορίας (ευγενικός όρος για τη λέξη «ψέμα»).

Είναι λυπηρό ότι η Εκκλησία εκτίθεται δια της αποτυχίας της να επαληθεύσει την εγκυρότητα και αξιοπιστία των πληροφοριών που η ίδια κυκλοφορεί σε έντυπά της, με αποτέλεσμα τελικά να διαδίδει fake news.

Αν η Εκκλησία δεν θέλει να αγγίξει ένα ευαίσθητο για κάποιους πιστούς θέμα, θα ήταν προτιμότερο να μην το αναφέρει καθόλου. Ακολούθησε αυτή την τακτική για παράδειγμα στο θέμα της αποκρουστικής και ντροπιαστικής διαδικασίας των κηδειών COVID.
Είναι ακόμη σοβαρότερο πλήγμα (σε σχέση με τις κηδείες) να αποδεικνύεται τόσο απρόσεκτη και να γίνεται φορέας παραπληροφόρησης. Και είναι διπλά απαράδεκτο για τον προσωπικό ηθικό προβληματισμό του καθενός, από τη στιγμή που υπάρχουν επιλογές άλλων εμβολίων για τα οποία δεν χρησιμοποιούνται τέτοια κύτταρα στην παραγωγική διαδικασία.

Θα μου πείτε βέβαια, πλέον έχει χαθεί κάθε ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας με τις συνθήκες ζούγκλας που έχουν επιβληθεί στην κοινωνία, οπότε ποιος θα ασχοληθεί και θα σεβαστεί τον προσωπικό ηθικό προβληματισμό; Είναι κι αυτό μια προσέγγιση, ίσως δεν υπάρχει πλέον απόθεμα αξιοπρέπειας…

Υ.Γ. Αφήνω ασχολίαστο το ζήτημα της φτηνής προπαγάνδας για τα μονοκλωνικά αντισώματα (στην ερωταπάντηση 12).

Αθανάσιος Κοταδάκης είπε...

Απαντώ χωρίς «έρκος οδόντων», και, «θου Κύριε φυλακήν το στόματι μου, και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου»-Ψ.140,3-με τη σειρά δυστυχώς ως εξής.
α. Στον κ. Ανδρέα (;) Γκοτσόπουλο : Όποιος ξέρει ανάγνωση, και, έχει βλέμμα καθαρό, διαβάζει τις δυο πρώτες βασικές-εφαλτήριες παραγράφους, καταλαβαίνει αυτό που πράγματι έγραψα, και δεν κάνει κουτοπόνηρη ερώτηση. Γιατί τότε πράγμα οδεύει στο λόγο του Χριστού. «Εάν δε ο οφθαλμός σου πονηρός η, όλον το σώμα σου σκοτεινόν έσται»-Μτ.6,23-συν τη φοβερή συνέχεια αυτού.
β. Στην κ. Γιαννακοπούλου Πολυξένη : Μου προκαλεί αηδία η εμμονική μανία, συν τα φρόκαλα "επιχειρήματα" με τα οποία πασχίζετε να με … «πείσετε» ότι, η Συνοδική Ιεραρχία της Εκκλησίας είναι από ανυπόληπτη, μέχρι ανεύθυνη, και υπονομευτική της σωτηρίας των χριστιανών. Για τούτο και σας επιστρέφω αμφότερα απαθώς ! Επί πλέον με εξόργισε εις το έπακρον η λίαν επιεικώς ατυχής αναφορά σας στο μακαριστό Φιλόθεο Ζερβάκο, Ηγούμενο της γεραράς Μονής Λογγοβάρδας Πάρου, πρώτο από επτά κληρικούς «αγωνιστικής αγιότητας της Εκκλησίας των χρόνων μας», των οποίων τη βιογραφική δοκιμή έχω περιλάβει-1988-στο «Συναξάρι «3» του 20ου Αιώνα»-Εκδόσεις «Τήνος». Ανάμεσα τους και οι, Αμφιλόχιος Μακρής, Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης, και Άνθιμος Βαγιάνος, που έχουν ήδη αγιοκαταταχτεί.
Κρατάω στο ακέραιο ό,τι έγραψα γι αυτά που άκουσα στο video που παραπέμψατε. Και κλείνω δια παντός, με την ελπίδα και την ευχή να «έλθετε εις εαυτόν», πριν μπείτε στον «τάφο» που καμώνεστε ότι προτιμάτε, και να ανακαλύψετε την αξία της ταπείνωσης. Αθανάσιος Κοτταδάκης

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον κ.Ανδρέα Γκοτσόπουλο και την κα Πολυξένη Γιαννακοπούλου που έγραψαν με ντοκουμέντα.
Μας άνοιξαν τα μάτια.