Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου σχετικά με δημοσιεύματα για τη δικαιοδοσία της Επισκοπής Καρπασίας

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, μετά από ανυπόστατα και υποβολιμαία δημοσιεύματα στα ΜΚΔ και άλλα Μέσα Επικοινωνίας, τα οποία θέλουν να προκαλέσουν σύγχυση και ταραχή μέσα στο ποίμνιο της Εκκλησίας, σχετικά με το καθεστώς του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, θέλει ευθαρσώς να ενημερώσει και δηλώσει ότι:

Το καθεστώς του Επισκόπου Καρπασίας, ως Επαρχιούχου Επισκόπου καθορίζεται σαφώς από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας μας, άρθρο 13.1, σύμφωνα με το οποίο, «έκαστος, ποιμαίνων Εκκλησιαστικήν Επαρχίαν, Αρχιερεύς (Αρχιεπίσκοπος, Μητροπολίται και Επίσκοποι) είναι η κανονική πνευματική και εκκλησιαστική αρχή της Επαρχίας αυτού, απολαύει πάντων των κατά τους Ιερούς Κανόνας και τον Καταστατικόν Χάρτην ανηκόντων αυτώ δικαιωμάτων και υπέχει τας κατ’ αυτούς υποχρεώσεις υποκείμενος εις ευθύνην δια την τήρησιν αυτών ενώπιον της Ιεράς Συνόδου».

Χθες ο Μακαριώτατος σε συνάντηση του με τον γηραιό και ακάματο φύλακα του Απ. Ανδρέα π. Ζαχαρία, τον ευχαρίστησε για όλα όσα με θυσία προσφέρει δια της διακονίας του, όλα αυτά τα χρόνια, στην κατεχόμενη Καρπασία μας και του ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση για να συνεχίσει τη διακονία του. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τους κοινοτάρχες του Ριζοκαρπάσου, στους οποίους εξήγησε τους κανόνες λειτουργίας των Εκκλησιαστικών Επαρχιών και ζήτησε τον απόλυτο σεβασμό τους από όλους.

Εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου,

             29 Ιουλίου 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια: