Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Η τέλεια θεραπεία της ασθένειας της οργής - Άγιος Κασσιανός Ρωμαίος

 Η τέλεια θεραπεία της ασθένειας της οργής είναι αυτή: να πιστέψομε ότι ούτε για δίκαιες ούτε για άδικες αφορμές επιτρέπεται ποτέ να θυμώνομε. Επειδή όταν η οργή σκοτίσει τη διάνοια, ούτε διάκριση, ούτε σωστή σκέψη, ούτε δικαιοσύνη θα βρεθεί μέσα μας, ούτε και ναός του Αγίου Πνεύματος μπορεί να γίνει η ψυχή μας, αλλά θα μας κατακυριεύσει το πνεύμα της οργής σκοτίζοντας τη διάνοια μας. Τελευταίο απ' όλα, πρέπει να έχομε εμπρός στα μάτια μας κάθε ημέρα, την αβεβαιότητα της ώρας του θανάτου μας, κι έτσι να φυλαγόμαστε από την οργή. Και ας γνωρίζομε ότι ούτε η σωφροσύνη, ούτε η απάρνηση του υλικού κόσμου, ούτε οι νηστείες και αγρυπνίες θα μας ωφελήσουν κατά την ημέρα της κρίσεως, αν βρεθούμε ένοχοι επειδή κατεχόμαστε από οργή και μίσος. 
Άγιος Κασσιανός Ρωμαίος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΙΚΑ ΣΧΕΤΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ!
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΟΡΓΗ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ!

Αναστάσιος είπε...

Προς: 12 Αυγούστου 2021 - 12:54 μ.μ.

Ουδέν σχόλιο ή απάντηση.

Ανώνυμος είπε...

Ιερά οργή είναι να μαζεύονται στις πλατείες και να φωνάζουν κατά των αποφάσεων της Εκκλησίας. Αυτό είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος. Τέλεια η φωτογραφία το κείμενο αυτό. Δεν μπορεί αυτή η παρεκκλησιαστική ομήγυρης να εκφράζει την Εκκλησιαστική συνείδηση. Δικαία είναι η οργή των σωφρονισμένων χριστιανών που δεν τρέχουν ως δαιμονισμένοι στους δρόμους όπως οι αναρχικοί.
π. Σπυρίδων

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζω τί ακριβώς εννοούν οι προηγούμενοι σχολιαστές, αλλά εγώ στη φωτογραφία βλέπω ανθρώπους σε ήρεμη κατάσταση να κρατούν στα χέρια τους Σταυρό, εικόνα και φυλλάδιο με τις απόψεις τους. Δεν καταδιώκουν κάποιον ούτε έχουν επιθετική συμπεριφορά.
Σε δεύτερο πλάνο, στο φόντο της φωτογραφίας βλέπω άλλους ανθρώπους με ήρεμη στάση σώματος, να συζητούν μεταξύ τους.
Δεν φαίνεται κάποια σκηνή βίας ή οργής.
Υπάρχουν άλλες φωτογραφίες από διάφορες διαδηλώσεις αναρχικών ή διαφόρων άλλων, οι οποίες θα ταίριαζαν με το κείμενο του Αγίου.
Η κόσμια διαμαρτυρία για κάποιο θέμα δεν νομίζω ότι είναι επιλήψιμη.