Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Βαρθολομαίου του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου πολλά τα έτη.

 
Η σημερινή επέτειος των 60 ετών ιερωσύνης
καθώς και 30 ετών λαμπράς Πατριαρχίας
του Οικουμενικού μας Πατριάρχου Βαρθολομαίου
όλους μας συγκινεί. 

Με την ευφυΐα που τον διακρίνει και την κρυστάλλινη ευθυγνωμία του επιλύει τα παρουσιαζόμενα προβλήματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας είτε αυτά είναι πρακτικά είτε κανονικά είτε δογματικά είτε διοικητικά. Προορά τα πάντα.

Υπηρετεί την Οικουμένη, προσφέρει αισιοδοξία, κηρύττει την ολοκληρωτική ανάσταση «υπέρ της κόσμου ζωής και σωτηρίας». Η παρουσία του εις το πηδάλιο της Εκκλησίας αποτελεί μαρτυρία Θεού.

Χαιρόμαστε για τον Πατριάρχη μας Βαρθολομαίο διότι είναι ο Πατριάρχης της Ρωμηοσύνης, συνεχιστής των Αποστόλων και συντελεστής της Αποστολικής Διαδοχής.

Είναι αυτός που υφαίνει στο αιώνιο υφάδι την τεράστια και ανεκτίμητη κληρονομιά της Ορθοδοξίας.

Είναι ο συνεχιστής και εκφραστής της παραδόσεως, διότι εν τω προσώπω του εμψυχώνεται ένας υψηλός πνευματικός θεσμός, ο θεσμός του Πατριάρχου, αφετέρου διότι ως πρόσωπο διαθέτει μια δυναμικότητα ζωής, χάριτος, πλούτου θεϊκού, ενεργού προσευχής. 

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε:

Βαρθολομαίου του Παναγιωτάτου 
και Οικουμενικού Πατριάρχου πολλά τα έτη.


15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μιας και ρωτάς W ο κ. Καυκόπουλος διαθέτει ευγένεια το δικό σας σχόλιο δεν το διακρίνει καθόλου η ευγένεια. Συγχαρητήρια στον κ. Καυκόπουλο που αναγνωρίζει άλλους αφού ως γνωστό στον χώρο των ψαλτάδων κανένας δεν αναγνωρίζει τους άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Να ζει χρόνους πολλούς γιατί τον έχει ανάγκη η Εκκλησία. Είναι μια σπουδαία πνευματική μορφή.

Ανώνυμος είπε...

Έτη πολλά Παναγιώτατε.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος είναι ο Πατριάρχης. Τα όσα αναφέρει ο Ιστολόγος είναι λίγα για την ανεπανάληπτη προσωπικότητα του Βαρθολομαίου.

Ανώνυμος είπε...

Να έχουμε την ευχή του!!!!!
Πολλά τα έτη του!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Έτη πολλά Παναγιώτατε, θεοτίμητα, υγιεινά, καρποφόρα και τρισευλογημένα!!!

Ανώνυμος είπε...

Εις τον Πατριάρχην του ευλογημένου ήμών Γένους , επί τη συμπληρώσει 60ετίας Αγίας Ιερωσύνης και ευλογημένης διακονίας εις την αγίαν ημών Εκκλησίαν , ευχόμεθα από μέσης καρδίας , έτη πολλά , υγειά και αγλαόκαρπα . Ευχόμεθα εις τον δωροθέτην Κύριον , να του χαρήσει ακόμη έτη πολλά , για καρποφόρο Πατριαρχία της πηδαλιουχήσεως του σκάφους της Αγίας ημών Έκκλησίας .

Ανώνυμος είπε...

Αξιοθρήνητη ανάρτηση!!! Πολύ αξιοθρήνητη ανάρτηση!
Θα δώσει λόγο ο Τάσος γι΄ αυτήν την ημέρα της Κρίσεως!!!

Αναστάσιος είπε...

Προς: 14 Αυγούστου 2021 - 11:54 π.μ.

Συμφωνώ ότι είμαι άξιος θρήνου διότι αξίζουν περισσότερα να γραφούν για τον Οικουμενικό Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίο και την θυσιαστική του διακονία 60 χρόνια στην Αγία μας Ορθοδοξία καθώς και για την δόξα του μαρτυρικού αλλά φωτεινού Φαναρίου. Για μας τους Μικρασιάτες ο Πατριάρχης μας άνοιξε ξανά τις κλειδαμπαρωμένες Εκκλησιές και τα Μοναστήρια μας.
Ο Θεός να με ελεήσει την ημέρα της Κρίσεως αδελφέ διότι τίποτα δεν πρόσφερα στον Πατριάρχη μας εκτός από λόγια.

Ανώνυμος είπε...

Του απάντησες όπως έπρεπε Τάσο. Σε συγχαίρω και προσυπογράφω.
Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

Εχω την γνώμην, ότι και οι έπαινοι και τα εγκώμια χρειάζονται κάποιο μέτρο. Συγγνώμην, αν κάνω λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Άστους να γράφουν Αναστάσιε τις πέτρες στις καρυδιές που έχουν καρπούς τις πετούν. Τα μειράκια δεν μπορούν να σπιλώσουν τον Πατριάρχη του Γένους.

Ανώνυμος είπε...

Άξιοι θρήνου είναι όσοι με μανία πολεμούν τον Βαρθολομαίο. Έχουν γίνει όργανα ου διαβόλου για να κτυπήσουνε την Εκκλησία. Κτυπώντας τον πρωτόθρονο Ιεράρχη κτυπάς τα θεμέλια της Εκκλησίας. Οι εχθροί είναι πάντα επί 21 αιώνες τώρα από τα σπλάχνα της Εκκλησίας, δεν είναι ούτε οι σχισματικοί, ούτε οι αιρετικοί, ούτε οι άθεοι.

Ανώνυμος είπε...

Όταν μιλάνε οι Άγιοι να το κλείνουν το στόμα τους οι επαγγελματίες υβριστές.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το Άγιον Όρος αμέσως μετά την εκλογή και ενθρόνιση του στον Θρόνο του Πρώτου της Ορθοδοξίας. Τότε ο Άγιος Παΐσιος δημόσια έκανε την εξής μαρτυρία: «Ο Θεός μας έδωσε αυτά τα δύσκολα χρόνια τον καλύτερο Πατριάρχη».
π. Νεόφυτος

Αθανάσιος Κοταδάκης είπε...

Χαλκηδόνος Μελίτων Χατζής, τον οποίο διέγραψαν οι Τούρκοι από τον κατάλογο των υποψηφίων Πατριαρχών, η εμπνεύστρια πηγή. Του : «Καλημέρα αδελφοί, ανάμεσα μας ο Χριστός», προς τη Ρωμαιοκαθολική αρχικά και τη λοιπή Δυτική Χριστιανοσύνη γενικά. Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας, ο πρωτοπόρος στον υψηλό, θαρρετό και αδελφικό βηματισμό-συνάντηση μετά 900 χρόνια στα αγιασμένα με το Αίμα του Χριστού Ιεροσόλυμα-Ορθοδοξίας Ρωμαιοκαθολικής Χριστιανοσύνης ! Οικουμενικός Πατριάρχης Δημήτριος, διακριτικός του αδελφικού βηματισμού συνεχιστής με Χαλκηδόνος Μελίτωνα στο πλευρό. Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, παιδιόθεν και ιερατικά του Χαλκηδόνος Μελίτωνα ανάστημα πνευματικό, και ήδη έτη συναπτά τριάντα, ο ευλογημένος, ο χαρισματικός, ο διακριτικός, ο δυναμικός, μα και ο σταυρικά σθεναρός και ο σταθερός στο βηματισμό : «Καλημέρα αδελφοί, ανάμεσα μας ο Χριστός», με τη Ρωμαιοκαθολική Χριστιανοσύνη αρχικά, όπου έχουν παρεμβληθεί και τα πιο πικρά. Ο δρόμος είναι μακρύς, και τα εμπόδια όχι λίγα ή μικρά. Μη μεμψιμοιρείτε, αδελφοί, έχει συνείδηση της ιστορικής ευθύνης της η διαλεγόμενη Εκκλησιαστική Ιεραρχία και η Θεολογία ! Μόνο κάνετε προσευχή ! Ικεσία στο Χριστό ολόθερμη, να μη μακρύνει πάρα πολύ την ώρα που Αυτός. μόνος Αυτός, θα κάνει «τα αδύνατα, δυνατά» !
Αθανάσιος Κοτταδάκης