Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Εορτή του Αγίου Χαρίτωνος στην Κανάγκα.

Σήμερα 28 Σεπτεμβρίου η εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Χαρίτωνα και ο Μητροπολίτης Κανάνγκας Θεοδόσιος λειτούργησε επί της δευτέρας Αγίας Τραπέζης του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Κανάνγκας αφιερωμένης εις τιμήν των Αγίων  Χαρίτωνος και Ιωάννου του Χρυσοστόμου.



Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του Ιώβ, παλαιού κατηχητού από την πόλη Μπουζουμάι. Ο Μητροπολίτης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ζωή του Αγίου Χαρίτωνος και στην πνευματική διαθήκη που άφησε στους μαθητές του. Τόνισε δε πως σαν σήμερα εόρταζε και άλλος, σύγχρονος αυτός,  Άγιος ο π. Χαρίτων Πνευματικάκις που ως άλλη πνευματική διαθήκη μάς άφησε το λόγιο: " Χτυπάτε τις καμπάνες της Ορθοδοξίας σε όλη την Αφρική ".
Απευθυνόμενος στην συνέχεια στον νέο διάκονο του ετόνισε πως " ο λόγος αυτός δεν πρέπει να σβήσει από την καρδιά σου αλλά να σε οδηγεί ακατάπαυστα ώστε να τρέχεις και να χτυπάς σε όλα τα μήκη και πλάτη της Μητροπόλεως Κανάνγκας τις καμπάνες τις Ορθοδοξίας με τον απλό, ορθόδοξο, πνευματικό λόγο σου".
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο για τον π. Χαρίτωνα ενώ επί του τάφου του εψάλη  Ιερό Τρισάγιο.











Δεν υπάρχουν σχόλια: