Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Πώς έγινε και γίναμε φτωχοί με τέτοια προίκα;


Η φωτογραφία είναι από τη χθεσινή στρατιωτική παρέλαση παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι πτώσεις δύο αλεξιπτωτιστών μπροστά στους επισήμους με τον έναν εξ αυτών να παραδίδει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ελληνική σημαία.

Οι δύο αλεξιπτωτιστές ήταν οι Υπολοχαγός Κωνσταντίνος Πίστας και Αρχιλοχίας Γεώργιος Κουτσογιάννης. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου από το οποίο πραγματοποιήθηκε η πτώση απαρτιζόταν από τον Ανθυπασπιστή της Αεροπορίας Στρατού, Αθανάσιο Ζιώγα, τον Αρχιλοχία της Αεροπορίας Στρατού, Αλέξανδρο Ζήσιο και τον Ανθυπολοχαγό του Μηχανικού Χριστόδουλο Σταύρο.

«Είμαστε περήφανοι για εσάς», ανέφερε συγκινημένη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς τους αλεξιπτωτιστές.

Λίγο πριν είχε συγκινήσει το πανελλήνιο το μήνυμα του πιλότου επισμηναγού Χριστόδουλου Γιακουμή του F-16 της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας,

«Ελληνίδες, Έλληνες χρόνια πολλά, Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή βρέθηκε στο μάτι των εχθρών πάλεψε και νίκησε» είπε ο πιλότος του αεροσκάφους και χρησιμοποίησε έναν στίχο του Κωστή Παλαμά για να κλείσει τον χαιρετισμό του: «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα».

Το F-16 εκτέλεσε ακροβατικούς ελιγμούς και διελεύσεις με μεγάλη ταχύτητα πάνω από την πόλη. Το αεροσκάφος στη συνέχεια έκανε τρεις ελιγμούς γύρω από τον άξονα του επιδεικνύοντας τις δυνατότητες του αεροσκάφους.

Μήνυμα του Πιλότου της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων F-16 ΖΕΥΣ της Πολεμικής Αεροπορίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: