Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Εξεδήμησε προς Κύριον ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Δημητρόπουλος

Εξεδήμησε προς Κύριον  
ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Δημητρόπουλος
 προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών.

Υπήρξε Λειτουργός άριστος, διεκρίνετο για την ιεροπρέπεια, το ήθος, την εντιμότητα, την πνευματική προσφορά, το αγωνιστικό φρόνημα και την εργατικότητά του. Ανακαίνισε τον Ναό, τον περιβάλλοντα κοιμητηριακό χώρο, δημιούργησε παρεκκλήσιο και πραγματοποίησε νεανικό πνευματικό κατηχητικό έργο, απολαμβάνοντας δικαίως της εκτιμήσεως του ποιμνίου της Ενορίας. Στοργικός πνευματικός πατέρας ψυχών και διδάσκαλος των νεότερων κληρικών, διακόνησε τον Κύριο και τους ανθρώπους με πολλή αγάπη και διάκριση.

Φιλόξενος πάντοτε, άνοιγε την πατρική του αγκαλιά, όπως ο Αβραάμ, σε κάθε αδελφό που τον επισκεπτόταν αποζητώντας λίγη ανθρώπινη αγάπη στην αφιλόξενη ζωή μας. Μεγάλη η φιλανθρωπική προσφορά του στους εγγύς και τους μακράν. Όπως οι τότε εμπειρότατοι από τον πόλεμο Σέρβοι.

Εκλεκτός οικογενειάρχης με την μακαριστή πρεσβυτέρα του πρόσφεραν στην Εκκλησία τρεις λαμπρούς κληρικούς στο Ιερό Θυσιαστήριο και άξια παιδιά στην κοινωνία.

Ο Θεός να χαρίσει στον εκλεκτό Λειτουργό του Ιερέα Βασίλειο την Βασιλεία Του και εμείς όλοι, να έχουμε την αγία ευχή του.

Αναστάσιος Κωστόπουλος